ksz
Prav, ko vam je tema tako trda, bom pa malce drugače zastavil:
Naslov teme je: "V Slo nam gre zelo dobro". Pokazal sem nekaj primerov, ki dokazujejo, da nam pa ne gre ravno in tudi spremembe ni na vidiku - že skozi vidik, ki ga nekateri tule gor zagovarjate. Jaz pravim, da so prispevki za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje "sklad", nekateri pravite - in to precej ostro, da to ni. Pokazal sem, da je bruto plača slovenskega delavca samo s prispevki za zdravstvo in pokojnino obremenjena okoli 45%. To je pol plače, in to bruto
.
Koliko bi pa po vaše morala biti obremenjena? Ali bi najraje kar vse penzioniste zapakirali v trugo in prižgali svečko zraven - naj tam čaka na Matildo
!?
Da niste tule gor morda tisti, ta najbolj glasni, tisti peklenski računovodje od Hilde, ki je delavcem obračunavala prispevke, nakazovala naprej v sistem pa ne in tako precej pomembno pomagala zrušiti sistem!
Bom dal še en, popolnoma resničen in zelo običajen primer v našem življenju:
Oče skoraj nikoli ni bil bolan, vsega skupaj, kolikor se spomnim, je bil kake 2x pri zdravniku. 42 let delovne dobe in s tem 42 let polnjenja državne malhe. Pri 84 letih starosti ga je izdalo srce. Ko ga je bilo treba spraviti v Ljubljano na Klinični center
na naročen pregled , se je bilo z njegovo zdravnico treba skregati, da je predpisala rešilca kot prevoz zanj!
.
Pravite da se motim, ko kritiziram sistem ki ga tudi debelo financiram, a, Apolo in ostali !?