Zaposleni prve tedne testirajo, kje so meje. Očitno je dobila občutek, da ste glede prisotnosti zelo fleksibilni (v smislu - zamudila sem, "no biggie"). Če bi jo ob zamudi vprašal, ali si še želi delati pri vas in kdaj bo nadoknadila zamujene ure, bi bilo drugače.Citat:
Uporabnik tomi pravi:
zamujanje v službo 30 min je stalnica (odhod domov je točno ob predvideni uri ali celo prej "zaradi opravkov"), za obisk zobozdravnika me vpraša če se more odjavit ?! smo ji rekli da ne, a potem je ni bilo cel dan nazaj ... in to vse v prvih dveh tednih zaposlitve, kaj še bo ... me je kar strah.
po enem tednu zaposlitve dobim v torek ob 10:30 sms, šit zaj sem se zbudila, pridem počasi
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
je vmes že dobil klic, naj kar pride... in gre. Odjebeš slovenijo. za faktor 2.5 neto plače
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Evo, jaz bom napisal...
Standard v Sloveniji je nekaj nižji v primerjavi z Avstrijskim tudi zato, ker moramo zaposleni aktivni v gospodarstvu poleg JU in JS vzdrževati tudi čedalje večjo hordo penzičev kot je Johannes, ki v svoji aktivni dobi niso uspeli nič privarčevati a nam sedaj to mečejo naprej. In zahtevajo svojo penzijo, katere že zdavnaj ni več, po modelu kateri je totalno out in pri tem seveda gledajo samo na lastno rit, kot vsa leta do sedaj.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
penzičev kot je Johannes, ki v svoji aktivni dobi niso uspeli nič privarčevati
Citat:
Prav tako je pa tudi res, da je strel v lastno koleno tistih 50% ljudi na minimalnih plačah. Sam sem sicer mnenja, da je procent precej višji, tja proti 75 procentom . Srednjega sloja praktično ni več - namreč tistega, ki bi lahko tudi malce zapravljal in uredil nazaj pretok denarja - kdo bo vesel takšne države?
Pa vendar - denar v sklad prihaja in to samodejno. Torej fond je. Se morda strinjaš z mojo (težko) obtožbo sistemu, ki nam zaračunava stroške vodenja računa na bankah?
Namreč denar je, naložen v namenski fond, z njim gospodari državni bankir. Denar mora krožiti - sicer segnije sam vase. S kroženjem se plemeniti in povečuje vrednost. Z upravljanjem našega denarja bankir debelo zasluži, za ta privilegij nam pa še dodatno zaračuna! Kdo je tu nor?
Nikar govoriti, da je denarja premalo! Denarja je dovolj in še več bi ga moralo biti, le prikažejo nam zadevo malce drugače! Mi kot bi bili maloumni, pa nekako verjamemo!
Pa še tole: Johanes pravilno opozarja na dejstva - le da jih prikaže zelo mrzlo. Pa saj je tudi resnica precej mrzla, kajne?! Treba se je zbuditi! Za to smo imeli včasih Krambergerja, dokler nam ga niso ustrelili ...