Citat:
Uporabnik tomi pravi:
vredu!
evo izkušnja iz prve roke, nova zaposlena, 7 stopnja izobrazbe, pravo.
zamujanje v službo 30 min je stalnica (odhod domov je točno ob predvideni uri ali celo prej "zaradi opravkov"), za obisk zobozdravnika me vpraša če se more odjavit ?! smo ji rekli da ne, a potem je ni bilo cel dan nazaj ... in to vse v prvih dveh tednih zaposlitve, kaj še bo ... me je kar strah.
po enem tednu zaposlitve dobim v torek ob 10:30 sms, šit zaj sem se zbudila, pridem počasi
kar hočem povedat je, ne gre se za to da pričakuješ da bo nekdo delal 10/12/14/16/25 ur na dan, gre se za to, da če že v štartu ne pokažeš niti 1 % zagnanosti pa želje se kaj naučit pa pomagat dejansko nek denar zaslužit podjetju ... kot je nekdo že pisal, maš ljudi ko ni važno kolko jim plačaš ko se enostavno ne bodo pretegnili, in teh je v sloveniji (žal) kar precejšen procent, krivi smo si pa sami, pa naš šolski sistem v katerem te niti trohice ne naučijo kako je dejansko upravljat z denarjem saj predvideva da bomo itak vsi delali v javnem sektorju.
in če kdo, potem jaz ne zagovarjam teze da če dlje delaš več narediš ... ampak če tistih faking 7:30 ur na delovnem mestu ne spraviš skupaj 6 ur efektive zaradi kavic pa čikov pol pa tud hvala lepa
tak da pri meni ta teza, da če ljudi več plačaš bodo pa kar naenkrat postali boljši, bolj sposobni ... yeah right, čisto slovenska mentaliteta, dajmo delat čimmanj kolko še lahko da ne bomo izstopali
/tumasti out
edit: nova zaposlena ni na minimalcu