v franciji strmoglavil airbus

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.636
113
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Torej, ostali smo samo pri tem da eden izmed pilotov ni moral nazaj v kokpit.

Moral je najbrž že, pa ni mogel
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Katastrofalna smrt za vse na tem letalu, če se je zgodilo tako. 18 minut spuščanja proti Alpam pri polni zavesti in grozi.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
V kolikor se v cockpitu nekdo odloči, da se vrata s kabinske strani ne bodo odprla, bo tako tudi ostalo (zavrnitev zahteve za odklep). Če pa odziva ni, je odprtje s časovnim zamikom možno.
Ker gre za občutljivo varnostno temo, o detajlih jaz ne bi debatiral, je pa dosti napisanega po spletu (cockpit door locking system).

Andy1: potniki takega manevra ne opazijo, saj gre za spremembo kota le nekaj stopinj oz. nič nenavadnega, česar ne bi občutili na drugem letu. Razen poizkusa članov posadke, da odprejo vrata..

Nazadnje urejeno:

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
V kolikor se v cockpitu nekdo odloči, da se vrata s kabinske strani ne bodo odprla, bo tako tudi ostalo (zavrnitev zahteve za odklep). Če pa odziva ni, je odprtje s časovnim zamikom možno.
Ker gre za občutljivo varnostno temo, o detajlih jaz ne bi debatiral, je pa dosti napisanega po spletu (cockpit door locking system).

No sej, s tem je kar nekaj povedanega.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Razen poizkusa članov posadke, da odprejo vrata..

Jp, mislim da to ni moglo ostati neopaženo.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.057
113
Še vedno ne vemo, zakaj bi pilot zapustil kabino? ziher na WC ni šel...dvomim da zaradi takih bedarij zapuščajo kabine, edino če je kaka mladenka bila v akciji potem...

Pa se da kaj sploh narediti proti človeški neumnosti? Ugibal bi da v celoti ne.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.078
11.174
113
ne, piloti ne lulajo in ne kakajo.

Ven je šel, ker mu je bilo tako naročeno, da bodo lahko potem zabili.

Kje eni spijo,to so pravi nacionalni zaklad.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.057
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
A misliš, da imajo pleničke?

Če lahko jaz serjem 1x dnevno, vedno ob skoraj isti uri, potem predvidevam da oni tudi. Pač se poserje vjutro, potem pa ima mir čez dan glede te potrebe.

Lulat pa...koliko ur bi naj trajal let, pač odtoči pred vzletom, komot potem drži ta čas, če seveda ni čezoceanski let, kar pa tole ni bilo?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.461
9.766
113
EU
Vrata kabine je možno odpreti po zasilnem protokolu. To je takrat ko iz kabine ni odziva (pilot v nezavesti). Vrata se takrat odklenejo s časovno zamudo, ki da pilotu v kabini čas za premislek.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.636
113
Mogoče je pa bil dečko že v takih letih, da ga malo prostata matra. Bognedaj, da boš kdaj osebno razumel njegove težave.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.078
11.174
113
Koliko med temi 25000+ tvojimi sporočili, je dejansko kaj pametnega? Resno me zanima.

Ker tole moraš kar bi talent, da toliko sranja sproduciraš. Imaš kako sliko, me zanima kak zgleda tak übermensch

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Jah svoje delo je opravil, letalo je spravi na ustrezno višino in vključil avtopilota. To kaj vse se dogaja ko pilotira računalnik se pa "ve", je že bilo pri parih incidentih jasno da pilot pač ni bilo tam kje bi moral biti (ker resnici na ljubo se praska po jajcih cel čas, in to delata celo v dveh).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.057
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Mogoče je pa bil dečko že v takih letih, da ga malo prostata matra. Bognedaj, da boš kdaj osebno razumel njegove težave.

Ni včasih veljalo, da morajo biti piloti brez zdravstenih težav?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Vrata kabine je možno odpreti po zasilnem protokolu. To je takrat ko iz kabine ni odziva (pilot v nezavesti). Vrata se takrat odklenejo s časovno zamudo, ki da pilotu v kabini čas za premislek.

Sem napisal zgoraj jaz in še nekdo, pilot lahko to odklepanje namerno prepreči. Če je v nezavesti to seveda težko naredi, če pa namerno dela, pa gre, a ne?

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
A misliš, da imajo pleničke?

Če lahko jaz serjem 1x dnevno, vedno ob skoraj isti uri, potem predvidevam da oni tudi. Pač se poserje vjutro, potem pa ima mir čez dan glede te potrebe.

Lulat pa...koliko ur bi naj trajal let, pač odtoči pred vzletom, komot potem drži ta čas, če seveda ni čezoceanski let, kar pa tole ni bilo?
Pa se ti ne zdi (recimo) fino, da je človek fizično OK, ko mora pristati 50 tonsko letalo ob 30 vozlih bočnega vetra? Da (recimo) ob tem, ko pristaja, razmišlja o varnosti, namesto tega, kako bo najhitreje po pristanku prišel do WC školjke?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Kaj res noben ne pomisli, da je šlo za teroristično dejanje, ali zakaj se toliko ukvarjate s tem, zakaj je šel pilot na letalu srat, pa zakaj ni šel scat pred vzletom. Če malo logično pomisliš ...

Ded ga ja pač poslal iz kabine z neko foro (mogoče mu je rekel, naj gre gledat kaj se dogaja zadaj, ker se baje stevardesa z enim potnikom poriva na wc-ju). Spravil ga je lepo iz kabine, blokiral vstop v kabino in napikiral letalo v tresk.

Ni tu treba nobenega razglabljanja, kje in kdaj piloti serejo in ščijejo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.078
11.174
113
dobro zakaj v skalo, a neb bilo lepše zavit, pa rasturit stolpnico in naredi statement? Al od kod si to butasto privlekel.