USPEH Moški vs. ženska

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
no no, ynos. Ta trenutek ti sklepaš nekaj po svoje.

Nobenga nismo v naprej ocenili, ampak šele po parih mesecih dela, tko da ne govort, da nekoga obsojamo že v naprej. Poleg tega imam delovne dobe več, ker nekateri nismo čakal, da bi faks dokončal in se šele nato zaposlili. Ja?

Še malo preberi moj post, ker vidim, da si ga zelo površno prebral.

torej...koliko let delovne dobe imaš?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Napisala si, da si jezna ker ne bodo zaposlili tebe, ker misliš, da si sposobna, ampak bodo nekoga zunanjega za katerega vas skrbi, da bo spet teoretik in da boste morali delati 2x več za isto plačo.

Počakajte, da vidite kako se obnese novi, pa bo. Mogoče je pa brihten in primeren za delovno mesto. Vsak od nas je pa vsaj enkrat letno jezen, ker ni dobil napredovanja in/ali povišice..., tako da tu nisi osamljen primer.
smile-1.gif

No, evo...ravnokar sem govorila z direktorjem. Zadeva je sledeča. Noče me dat na vodilni položaj zato, ker še nimam otrok in njega skrbi, da bom noseča in bom šla na porodniško.
grin1.gif

Sm mu rekla, da se mi to ne zdi pošteno, pa je rekel, da če bi bila moški, bi me že zdavnaj dal na tak položaj, ker imam vse lastnosti in znanje za to delo.

Nova služba...here I come!
cry12bpy.gif

No, Ynos...je tudi to pošteno??

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
To je stalna praksa drugače... Če bi bil jaz šef bi tudi gledal na te zadeve, itak. Sploh pri zaposljevanju. Če zaposljuješ nekoga na delovno mesto, kjer ga boš potreboval nujno v naslednjih 4 letih in ga potrebuješ dolgoročno, boš imel nekaj rezerve v glavi, ko boš zaposljeval 28 letno žensko, ki je v vezi že par let in še nima otroka. Logično.

Predstavljaj si. Zaposliš nekoga in ti gre po enem mesecu na rizično porodniško...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
pošteno ti je povedal, pa ne bit zdaj jezna... nismo ti mi krivi da lahko rataš noseča
smile-1.gif
..

je pa to tipično in poznam kup kolegic, čakajo tisti nedoločen čas pogodbo pa čez dva mesca noseča, 2x zaporedoma je ni v sluzbi 3 leta, v trenutku.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
To je stalna praksa drugače... Če bi bil jaz šef bi tudi gledal na te zadeve, itak. Sploh pri zaposljevanju. Če zaposljuješ nekoga na delovno mesto, kjer ga boš potreboval nujno v naslednjih 4 letih in ga potrebuješ dolgoročno, boš imel nekaj rezerve v glavi, ko boš zaposljeval 28 letno žensko, ki je v vezi že par let in še nima otroka. Logično.

Predstavljaj si. Zaposliš nekoga in ti gre po enem mesecu na rizično porodniško...
ZAPOSLOVANJE se napiše, kaj si to za eno besedo izumu??
grin1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Bili so tako zlati časi, da so se zaposljevali celo kmečki sinovi in premožni kmetje, ne samo delavci.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Ne daj bože, da si ti meni enkrat šef..

Realno govorim. Tako kot je en zgoraj napisal. Za nedoločen čas je veliko težje dobiti, če si v poznih 30-ih, imaš tipa in nimaš otrok. Ne pravim, da je lepo..., ampak če bi bil jaz direktor bi po vsej verjetnosti tudi na to gledal.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

grin1.gif

Južne korenine kaj češ
grin1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Kakšna je razlika, če grem zdele na porodniško al pa potem, saj opravljam isto delo in ravno tako moram speljati posle kot moj nadrejeni, ki ga tako ali tako ni več. Ta trenutek ni nobenega, vodja korišča dopust in jaz opravljam svoje delo in delo vodje. Torej? Za nedoločen čas sem tko al tko zaposlena..

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

grin1.gif

bitch, v albanščini se L, če je sam, prebere kot LJ...sedaj pač vemo, kakšne korenine ima ynos...aja pa zdej se to očino bere kot ünos...

Nazadnje uredil moderator:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Kakšna je razlika, če grem zdele na porodniško al pa potem, saj opravljam isto delo in ravno tako moram speljati posle kot moj nadrejeni, ki ga tako ali tako ni več. Ta trenutek ni nobenega, vodja korišča dopust in jaz opravljam svoje delo in delo vodje. Torej? Za nedoločen čas sem tko al tko zaposlena..

cry me a river...hotele ste se nekaj siliti v službah, namesto da bi doma skrbele za gospodinjstvo in naraščaj. Kdo ti je kriv, če nisi uresničena kot ženska???

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:

cry me a river...hotele ste se nekaj siliti v službah, namesto da bi doma skrbele za gospodinjstvo in naraščaj. Kdo ti je kriv, če nisi uresničena kot ženska???

Rugelj bi ji ze povedal
grin1.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Smo imeli v firmi tak primer. Zaposlili zensko na vodilno mesto, 2x rizicna nosecnost, je v 4 letih vsega skupaj par mesecev delala.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Smo imeli v firmi tak primer. Zaposlili zensko na vodilno mesto, 2x rizicna nosecnost, je v 4 letih vsega skupaj par mesecev delala.

A sploh vesta kako sta na svet prišla??? Ali so vaju v hoferju kr kupili-mama pa na šihtu
stupid-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Za nedoločen čas je veliko težje dobiti, če si v poznih 30-ih, imaš tipa in nimaš otrok.
Pozna trideseta so 37, 38, 39. Za kako desetletje si falil.
wink-1.gif