USPEH Moški vs. ženska

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Zgolj en primer: Na enem oddelku je bilo kronično pomanjkanje določenega kadra, šefu so po x letih odobrili 1 mesto na katerega se je pod čudnimi prednostnimi pogoji prijavila mlada kandidatka iz juga. Šef ni imel druge možnosti, sprejel jo je. Po 1 mesecu dela je zanosila, sedaj je doma. Spet bo 1,5 leto brez prepotrebnega zaposlenega, novega mu niti v sanjah ne bodo odobrili!

Kaj naj po tvojem mnenju šef v bodoče stori?
rolleyes-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
..ksz....sej men se bo tudi enkrat zmešalo....kao neka enakopravnost...pa v bistvu si ženske na boljšem.....pri nas nekako takole: kar nekaj jih ima otroke do 3 let tako da prvo kot prvo so zaščitene pred odpuščanjem, delavnike imajo od 6-7ur na dan, ker jim to omogoča zakon do ne vem katere starosti, vsakič ko je sončnen vikend otroci čudežno zbolijo tja do torka, srede...da ne govorim pred, po dopustu, prazniki ipd., pol se pa še zarečejo kolk jim je blo fajn v shoping it (ok takrat ko res zboli se strinjam, pač bodi doma, a ne izkoriščaj tega), 2x zanosi in ima 6let garantiran job (so odpuščali letos in so "morali" tiste ki so bili vedno v službi in vse vedno naredili, ker mamice so zaščitene ko kočevski medvedi) in še jamrajo (a kako so naše mame lepo ob 5.30 nas v vrtec peljale, ob 14:30 pa pobrale in še skuhale ter pedenale nas in nobena nič pojamrala...ne pa te moderne finoče).....delo pa tako da moraš biti 8h min. v službi....poslušam kolk nas je preveč in je*** ježa cele dneve, ker delo pa mora biti narejeno
bonk.gif
....ni čudno da v nekaterih večjih gostilnah (če ste opazili), ni žensk v strežbi.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
cry me a river...hotele ste se nekaj siliti v službah, namesto da bi doma skrbele za gospodinjstvo in naraščaj. Kdo ti je kriv, če nisi uresničena kot ženska???

Zaslužiš ti toliko, da je lahko tvoja žena doma in komot preživljaš zraven še par otrok?

Marsikatera bi z veseljem ostala par let doma z otroci, če bi vi, ober sposobni fantje, ki jim ni treba na porodniško in se z otroci in gospodinjstvom ukvarjat sploh, zaslužili dovolj za preživljanje cele družine.

Botom line, krivi so moški
tongue-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
ZAPOSLOVANJE se napiše, kaj si to za eno besedo izumu??
grin1.gif

Evo ta še šefica ni pa bi že hodila po glavah za take malenkosti
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.654
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
.ne pa te moderne finoče..... ....ni čudno da v nekaterih večjih gostilnah (če ste opazili), ni žensk v strežbi.

hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
pri dekletih, kakršna so meni všeč, bi to celo v sedanjih razmerha šlo...s tem da so sedaj tudi plače moških nižje ravno zato, ker se zaposluje ženske in je tako preveč ponudbe delovne sile.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
To je stalna praksa drugače... Če bi bil jaz šef bi tudi gledal na te zadeve, itak. Sploh pri zaposljevanju. Če zaposljuješ nekoga na delovno mesto, kjer ga boš potreboval nujno v naslednjih 4 letih in ga potrebuješ dolgoročno, boš imel nekaj rezerve v glavi, ko boš zaposljeval 28 letno žensko, ki je v vezi že par let in še nima otroka. Logično.

Predstavljaj si. Zaposliš nekoga in ti gre po enem mesecu na rizično porodniško...
ZAPOSLOVANJE se napiše, kaj si to za eno besedo izumu??
grin1.gif

Južne korenine kaj češ
grin1.gif

kaj æeš? ne moreš neæ.
grin1.gif

Nikka je dober post napisala ... prou ownala je štibra
cool-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.654
113
Ubistvu je samo pokazala žensko izkoriščevalsko naravo.....prec bi se zastonj izležavala doma pred TV z froci...pa šoping..pa kave s kolegicami

Moj pogled je še zmer....če že greš v "prođek family" da bi mogl bit 50/50

Kdo pa prav da mora bit sam mama z otrokom...razen retardiranci na CSD......ni čudn da mamo pol tolk "popederišenih" decov
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
cry me a river...hotele ste se nekaj siliti v službah, namesto da bi doma skrbele za gospodinjstvo in naraščaj. Kdo ti je kriv, če nisi uresničena kot ženska???

Zaslužiš ti toliko, da je lahko tvoja žena doma in komot preživljaš zraven še par otrok?

Marsikatera bi z veseljem ostala par let doma z otroci, če bi vi, ober sposobni fantje, ki jim ni treba na porodniško in se z otroci in gospodinjstvom ukvarjat sploh, zaslužili dovolj za preživljanje cele družine.

tongue-1.gif

Popolna traparija.
wink-1.gif
Če bi bilo zgoraj opisanim ženskam res samo za dovolj sredstev za preživljanje družine, bi si omislile službo, ki bi prinesla ravno toliko denarja, kolikor ga v družinskem proračunu pogrešajo, pri tem pa še poskrbele, da bi imele za družino dovolj časa.

Ni treba kriviti moških za to, da so/ste tudi ženske karieristke. Kar se mene tiče, s tem ni nič narobe, ravno nasprotno, samo to potem tako tudi povejte, ne pa pisanje o nekakšenm žrtvovanju, kot da vas/jih nek zunanji faktor/moški sili v karierizem.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ni treba kriviti moških za to, da so/ste tudi ženske karieristke. Kar se mene tiče, s tem ni nič narobe, ravno nasprotno, samo to potem tako tudi povejte, ne pa pisanje o nekakšenm žrtvovanju, kot da vas/jih nek zunanji faktor/moški sili v karierizem.
To imaš kar dober point - to, da marsikatera ženska zaradi sebe postavi na prvo mesto kariero, šele potem nekje sledi družina, je pogosto spregledano dejstvo. Dejansko potem izpade, da je karieristka v materinstvo prisiljena, ne pa, da bi sama sploh kazala kak interes do tega. Je pa kljub vsemu nemogoče tak vzorec posplošiti na celotno populacijo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Ne posplošujem, zato tam stoji besedica "tudi". Nekatere so, nekatere niso. Kar je vse ok, vsak naj dela po svoji vesti in željah. Ampak ne za lastne odločitve kriviti drugih, pa čeprav se da to spretno zakamuflirati v nekakšne bitke med spoloma.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Ni bilo mišljeno, da ti posplošuješ - to sem zapisal ravno zato, da se ne bi oglasil kdo, ki bi to razumel, kot da so vse take.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Moški pozabljate, da ima ženska ambicije tudi na kariernem področju in da je to neke druge vrste zadovoljitev kot tista, ki jo daje družina in otrok. V bistvu z emancipacijo ženska drži še več vogalov pokonci. Posplošujem, izjeme so vedno in kombinacije tudi.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ubistvu je samo pokazala žensko izkoriščevalsko naravo.....prec bi se zastonj izležavala doma pred TV z froci...pa šoping..pa kave s kolegicami

Moj pogled je še zmer....če že greš v "prođek family" da bi mogl bit 50/50

Kdo pa prav da mora bit sam mama z otrokom...razen retardiranci na CSD......ni čudn da mamo pol tolk "popederišenih" decov
wink-1.gif

ja, saj...naj da gor svojo sliko, pa bomo ocenile njen potencial, in če je v redu, se pa lahko mirno vseli k meni, dobi pika kartico za nakup hrane, bitch_inside ji bo razložila, kako lahko za 4 evre dnevno pripraviš hrano za veliko družino, pol bo šla dol s tabletk pa sam akcijaaaa...pa še tam ene 200 evrov dobi za svoje potrebe mesečno recimo pa da vidimo...
grin1.gif
tko k sem prej reku, če je grda krastača, kakršnih sicer na alterju ne manjka, pa sam...marššššššššššš

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Ker si ravno meni replicirala:
Jasno, da imate ženske svoje poklicne ambicije, tega menda nihče ni zanikal. Replika se je nanašala na izjavo, da bi marsikatera ženska z veseljem ostala več let doma, po porodniški. Poznaš bilokatero karieristko, ki je tega sposobna, pa četudi mož k hiši prinese več kot dovolj denarja? O tem sem pisal, ne o tem, da gre delati tista ženska, ki je v to praktično prisiljena, ker sicer eksistenčno ne znese.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Torej je karieristka tudi ženska, ki gre delat, namesto da pazi otroke doma, čeprav bi lahko živela na možev račun?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Kontra vprašanje: Kako imenovati žensko, ki prej na ves glas govori o tem, da bo z veseljem dlje časa ostala pri malih otrocih, če bo le mož uspel preživljati celo družino, potem pa na to "malce pozabi", se po hitrem postopku vrne v službo, kot razlog za to pa navede, da je bila v to prisiljena zaradi moža?
Jaz drugega izraza kot karieristka ne poznam, edino kak pridevnik bi še lahko spredaj dodal...

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Kakšna je razlika, če grem zdele na porodniško al pa potem, saj opravljam isto delo in ravno tako moram speljati posle kot moj nadrejeni, ki ga tako ali tako ni več. Ta trenutek ni nobenega, vodja korišča dopust in jaz opravljam svoje delo in delo vodje. Torej? Za nedoločen čas sem tko al tko zaposlena..

Rugelj bi ji ze povedal
grin1.gif

Rugelj bo letel s foruma in si bo moral naredit alterja če tole javno in brez zadržkov komentira. Moji je rekla bodoča šefica na uvajanju za neko delovno mesto v stavbi kjer so samo pisarne da bi blo fajn če bi desc mal razmišljal o tem da bi bil doma če bo otrok kej bolan pa da bi blo primerno da se kaka reč naredi zastonj v dobrobit podjetja. Obenem pa povejo da zaposlujejo osebo z dvema stopnjama nižjo izobrazbo kjer bo plačilo seveda minimalc. O da ji jebmw.
10.gif
Da samo malo predstavim svoj pogled na situacijo: Če daš babi v roke vajeti kmal pozab da je mela neki let nazaj pamža ki je mel stalno neke vodene koze angine gripe in griže. Obenem se začne vtikat v to kako majo eni urejeno glede vzgoje in skrbi za otroka itd. In ko js to spremljam z druge strani ko mam relativno dobr plačano službo in še mal S.P. zraven bi se v marsičem strinjal s posti ki so označeni kot S.P.A.M.. Smo mel tam ko hodim v službo lepo urejeno da je bil šef sektorja, imel je svojo tajnico, en je bil šef in en majster v delavnici. Vse je šlo fino dokler ni bil šef poslan na drugo delavno mesto v tujino, majster in direktor je dobil odpoved in ko se je nov direktor uvajal je šla tajnica v porodniško česar pa vodstvo verjetn ni vedelo. 4 ljudi je nadomestil eden in ko se je spet vse skup lepo upeljalo je začela tajnica spet delat na 4 ure. Sej so sami fajn ljudje nimaš kej ampak vmes smo pa jebal ježa. Zdej pa samo postaviš v situacijo da bi ble v sistemu dve babe. Lahko samo ključavnco obesmo in počakamo da minejo porodniške in otroške bolezni. Če kera prizna al pa ne je biti ženska danes naravni problem pri karieri. Samo dve opcije so al je mama al ma pa kariero. Spet bojo skočli v luft eni in predvsem ene ki bojo povedal kako je ogromn enih uspešnih žensk ki majo familijo itd. js pa obenem pripomnim da je takih žensk res dost ampak za njimi stoji kup ljudi od moža pa do staršev obeh ki jim odnašajo rit in skrbijo za njihove družine zato da so lohk one emancipirane in se duvajo z neko kariero. Dlje ne grem v tej temi ker bom spet označen kot neandrtalc ki ne razume sodobne družbe.

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

tongue-1.gif

Tole je pa popolno natolcevanje. Če pogledaš strukturo karieristk lahko ugotoviš da izhajajo iz situiranih družin kjer moški ustvari dovolj za preživetje. Kjer moški tega ni sposoben je ponavadi tako da gre ženska flikat družinski proračun. Vsi vemo da kariera zahteva relativno velik finančni vložek ter seveda dobre veze - če upoštevamo da se kariera dela v Sloveniji. Poglejmo tezo da so ženske slabše plačane za ista delovna mesta kot moški. Če se vse umaknete v vlogo matere in tiste ki skrbi za dom bo več kot dovolj prostora za desce ki bojo zaslužili dovolj. Ženske ste gledano iz te perspektive povzročile socialni dumping in to samo zato ker imate hendikep ki se mu reče materinstvo.