Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Tissot je kul, samo so mi Sectorjevi modeli neprimerno lepši, za podoben denar, boljša kvaliteta.
Nazadnje sem gledal eno zadevo 370€, grafitne barve (majo vsaj 5 barv vsakega modela), meni so se sline
cedile, pa v osnovi ne nosim takih ur. Toplo priporočam, garancija mislim da je 5 let.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
jaz pa sem zadnjič v supernovi v slowatchu gledal enega Tissot-a je bil pa črn, s črnim kovinskim pasom, malce debelejši avtomatski chronograf pa me zanima, če kdo ve kater model je to, ne najdem namreč nikjer slikce

cena je bila nekaj čez 200 eurov

tissot.jpg

dvomim da je 200€.
rolleyes-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne ni ta, bila je nekaj čez 200 ta mi je pa ogabna, una je bila pa nora, pa ni mat ampak gloss črna

iščem zdaj na shop.tissot.ch, samo vprašanje če majo na strani kako leto stare modele al samo nove

edit: ne najdem na netu, bom zdaj po praznikih spet v LJ pa jo bom šel še enkrat gledat, pa da si model zapišem, ap pogledam po čem se jo kaj v EU dobi

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
No dejte no pobje, ne ga srat, tisti Breitling ni nič posebnega, se sigurno dobi kakšno lepšo zamenjavo zanj, tipson je pač hotel na vsak način imeti Breitling ... Saj lahko kupiš tudi Rolex Submariner za 3000€, samo ne boš imel niti datuma gori.
hysterical-1.gif

In spet (mislim, da že četrtič) sva z Malcomom na podobnem ... Kupujete si ure, ki so preko vaših zmožnosti, da se le lahko okoli preseravate. Če si lahko privoščiš tako drago uro, si jo daj, samo kupi si vsaj nekaj izvirnega, zanimivega, ne pa najcenejši model.
bonk.gif

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Vacheron Overseas je tudi najcenejsi model :D Salo na stran. V katalogu iz 2006 je njegova cena 7800 eur, chrono varianta pa 12300 eur.

Kloshar delno se strinjam s tabo, delno ne:
Res je, da precej folka si kupi uro "sminki minki", po moznosti svetleco, "okovano", da se z njo postavlja. Vazno, da je draga, in na prvi pogled lepa, da ima cimvec funkcij,... Ne vprasajo se, npr. kaksen kaliber ima, ce kaj "disi" po kakem zgodovinskem dogodku, ipd. Ne zavedajo se, da ure zanimive za ljubitelja sploh ne opazis oz. da niso upadljive. Za razmeroma majhen denar bi dobili s stalisca urarstva bolj zanimivo in cenjeno uro, s svojim kalibrom, vendar neupadljivo (npr. Nomos).
In to v zadnjem casu vse vec urarskih his (zal tudi Britling) s pridom izkoriscajo, tako da v ure sploh ne stavijo vec svojih mehanizmov in s tem znizujejo stroske (kot npr. to, da kupis Mitsubishija in imas noter Peugeotov motor).

Ne mores pa vseh metat v isti kos. Lahko je kupec osebno vezan na doloceno znamko ali ima kaksen drug razlog za nakup - npr. v primeru Britlinga si zeli pilotsko uro, ki jo nosi ta pa ta znan letalec, itd... Tudi niso vsi ljubitelji, tudi ce so polni denarja. Lahko se samo giblje v visoki druzbi in mora imet uro dobre znamke.

Pa se to. Za moje pojme je potrebno uro nosit pod rokavom (torej skrito ocem), da je kam ne zadenes, se posebno ce ti je dragocena...

Nazadnje urejeno:

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
KSZ

Fantje, kaj pravite na tole Certinino uro, model DS Podium Square automatic?
652174-dspodiumsquare.jpg

Priponke

• 652174-dspodiumsquare.jpg
    652174-dspodiumsquare.jpg
    49,7 KB · Ogledi: 306

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Pozdrav vsem fanom ročnih ur, sem nov na tem forumu.

Najprej naj se predstavim. Imam dve obsesiji (pa še kakašno hehe) in to sta računalniki ter ročne ure.

Moje naj naj znamke ročnih ur so: IWC, Omega, TagHeuer, Panerai, Zenith pa še kakšna bi se našla. Ure so zame nekako edini moški nakit (poleg poročnega prstana ;-)), poleg izgleda pa predvsem cenim mehanske ure, saj so njihovi mehanizmi prava čuda v malem, izredni in precizni instrumenti ki si jih pač ne mora privoščit vsak.

Trenutno si lastim TagHeuer Carrero.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ej, a je kje kakšen članek o tem, kakšne ure nosijo naši politiki, podjetniki ... ???

Se mi zdi, da so Hrvati dosti bolj obremenjeni s temi firmami. Sem bral en članek, dobro, da ima Sanader 150.000€ vredno kolekcijo ur najbrž že veste, ampak zanimivo je bilo brati, kakšne ure si lastijo razni hrvaški veljaki - Rolex ima že skoraj vsak, potem pa so tu še razne najdražje firme vse do Pateka. Pri nas pa ko gledam te veljake, se mi pri nobenem ne zdi, da bi imel kaj hudega na roki. Ali pač??
sprasujem se.gif

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Pri nas te kulture (še) nekako ni. Prav tako se nihče javno posebej (še) ne ukvarja s tem, kar premoremo je ena revija ure in nakit, ki je le katalog (čeprav zelo dober), tu in tam pa o urah najdeš na forumih npr.: http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=46223 , to pa je tudi vse.

Kolikor vem pa se počasi dogaja, vsaj pri managerjih, športnikih, estradi in nekaterih politikih. Bavčar in Milič nosita Paneraike, tut Zaho mislim da ima nekaj tega, Potrebuješ od Čukov nosi Breitlinge, Pahorja pa so nekaj gnjavili zaradi tega in od takrat nosi nekaj v rdečem zlatu. Kaj točno še nisem pogruntal, a verjetno se je ravnal po nasvetu stilista ki ve, da je trenutno in rdeče zlato. Kljub temu pa rdečega zlata pri nas ne vidiš veliko, smo nekoliko bolj 'klasiki'.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Verjetno politiki in znani slovenski podjetniki nosijo ure sigurno od 15.000 ,20.000 eur naprej.

Misliš?
Jaz menim, da je ta številka vrednosti vsaj pri politikih previsoka. Mogoče kak podjetnik, pa še teh po mojem mnenju ni veliko.

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Večina ur ki sem jih videl na rokah po SLO je v rangu do nekje največ 8K€. Veliko je Omeg, kar nekaj Paneraik, kakšen Portugieser, pa seveda klasika, Breitlingi in Rolexi...

Kot pravim, te kulture še ni, pogosto vidiš recimo lepo obleko, poleg pa pošvedrane čevlje, škrbaste zobe, kratke nogavice ali plastično uro. Brrrrr, grdo. En tak primer je naprimer politik in ekonomist, ki ga sicer zelo cenim, stila pa nima. To je Mitja Gaspari, ki se na TV pojavlja z eno veliko nagravžno šrortno plastično uro in to na sicer brezhibni obleki. Bolje da bi bil brez...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
enima pač ura ne pomeni kaj drugega kot samo, da pokaže na čas. Meni osebno tut ne pomeni veliko, pač sem si jo kupil, ker je bilo doro razmerje cena-izgled.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Verjetno politiki in znani slovenski podjetniki nosijo ure sigurno od 15.000 ,20.000 eur naprej.

Misliš?
Jaz menim, da je ta številka vrednosti vsaj pri politikih previsoka. Mogoče kak podjetnik, pa še teh po mojem mnenju ni veliko.

Mislim ,da imajo kakšne dobre ure visokega cenovnega razreda. Je pa res vprašanje koliko jih res ima uro tam za 20.000 eur in več.
Nekaj pa jih sigurno je.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.