Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Tudi jaz sem se odločil, da si omislim eno urico. Všeč so mi modeli, ki imajo črno ozadje številčnice, bele (oz. kontrastne) številke, ter so športno/agresivnega/elegantnega videza. Zanjo sem pripravljen dat tam do 250e, ampak to je res supremum..
smile-1.gif

Recimo tale mi je še kar všeč:

zk-ura.jpg

Prosim za predloge.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
mene pa izredno mika Fossil Starck ura (PH1076). Leto modela je 2006:
31p-haFcbRL._SL500_AA280_.jpg

Zadnjič sem jo sicer iskal na Dunaju v Fossil trgovini. Rekli so da bodo poizvedeli kako je s tem modelom ter da me bodo poklicali. No, niso me. Nesrečno je pa to, da od te trgovine zdaj ne najdem telefonske. Trgovina je bila blizu cerkve Sv. Štefana. (Stephnaplatz).

Kakršna koli pomoč bi bila dobrodošla.

PS: eBay in podobno ne bo šlo, saj nimam kreditne kartice. + V naših "Fossil" trgovinah ne morejo (?) naročiti te ure.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
ksz:

Ne bom spraševal po novih urah, ampak vseeno:
ali je normalno, da je po 6-ih letih mehanizem tako oksidiran, da ga je treba popolnoma zamenjati? Ne govorim o noname znamkah, ampak o neki še kar priznani znamki. Še moj prvi Casio je več zdržal.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Zanima me, če mi lahko kdo pomaga, ki so mu malo bližje Rado ure. Omislila bi si tolele:
http://www.rado.com/en/Watches/Ceramica/Pages/ceramica.aspx?ref=152.0347.3.020

vendar, ko sem pri nas okoli hodila (slo-watch ipd), so imeli na voljo le najmanjšo velikost in še eno. katera je bila ta velikost mi pa nihče ni znal povedati - ali je srednja ali ta največja (nihče niti ne ve, da obstajajo 3 velikosti in ne samo dve). to me zanima predvsem zato, ker mala ura nima sekundarja, srednja pa že, vendar pa imam majhno roko in me skrbi, da bi mi bila srednja prevelika. Se da kje dobiti mere ali če kdo ve, kje bi lahko bile vse tri velikosti na voljo, da bi lahko na roko dala?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
ksz ...

Čisto realno ...
grin1.gif

Kloshar si želi rolex že od leta 2005, če bi v teh 40 mesecih (recimo) uspeli vsak mesec zbrati 100€ (0.0X€ na vsakega mesečno), bi mi ga sedaj že lahko poklonili.
grin1.gif

Rokileks je za abrahamovce. Dedi z najmočnejšo potenco harajo s tem na roki;

longines2.jpg

Longines_GrandVitesse-thumb.jpg

jasper_rado.jpg

radar_watch_wideweb__470x302,0.jpg

tag-heuer-carrera-mtc.jpg

i_1629_1.jpg

TAG-Heuer-Monaco-Herrenuhr.jpg

Baume%20&%20Mercier%20Riviera%20chronograph%20XXL-thumb.jpg

moa08758-web.jpg

Z vsako od teh (in še 3 ure lahko lepim linke) boš v očeh poznavalca pridobil kr lepo mero urarskega respecta.
Tri plače za solidno uro ni dost, pokažeš pa sebi in ostalim da se ceniš in se imaš rad.

Če si pa pravi ded, in ti cena pri uri ne igra vloge, ker ti pomeni ura zares dosti pa govorimo o:

iwc_vintage_portofino_handwound_watch.jpg

big_pilot_watch.jpg

pateklg1.jpg

patek_philippe_ref-5140_watch.jpg

Tu govorimo o uri ki je za celo živlenje bi lahko rekli. Redkost. Vidli jo boste zelo težko, saj se s takimi ljudmi ne družite.
Če jo vidite je pa 80% vrjetnost da je replika. In danes ko se replike prodajajo tut po tisoč evrov, jo bo navohal samo
dober prodajalec in pa mogoče kakšen lastnik, pa še ta dva jo morata dobit v roke.

In pol še primerki ki jih boste vidli kvečemu na kakem švicarskem sejmu. Rariateta, kvaliteta, tourbillon, pri nakupu te ure
cene ne zveš niti potem ko si jo plačal z črno kartico. Če me razumete.

Officine-Panerai-Luminor-1950-Tourbillon-GMT-thumb.jpg

windowslivewriterwatches-81a9tourbillon24-thumb.jpg

patek-philippe-ref-5207-quantieme-perpetual-tourbillon-repetition-minutes.jpg

harry-winston-tourbillon-glissiere.jpg

image.axd

In še moj finalist;

bell_ross_br01_phantom.jpg

Kaj dela te ure tako drage, si razlagajte sami, vedite samo da material ni zadosten razlog ker 100g platine z
usnjem krokodila ki je pred izumrtjem ne stane $100K,...
smirk-1.gif

Še sam neznam tega razložit, pa mi ure pomenijo nebi vrjeli koliko že od leta 91' ko sem dobil svoj prvi Casio.

Danes cena zame ne igra več vloge, če jo le moj bančni račun "zdrži". Trenutno nimam te sreče, se pa trudim po najbolših
močeh.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kaj pa Casio ure? Ker je kar nekaj lepih in kvalitetnih.

G-Shock, 1. primer
GW-800D-1VER.jpg

G-Shock, 2. primer
MTG-930DE-8VER.jpg

Wave ceptor, 1. primer
WV-300DE-7AER.jpg

Wave ceptor, 2. primer
WV-58DE-1AVEF.jpg

Wave ceptor, 3. primer
WV-59DE-1AVEF.jpg

Wave ceptor, 4. primer
WV-M120DE-7VER.jpg

PA NE ME J*BAT NO!

Pa kaj se ne cenite 5%?!! A je tak težko kupit pošteno uro za tisočaka pa pol? Vzameš makar na 24 obrokov
če negre drugače. Nebom vas enih razumel nikol na svetu.

Te pa si kupte še pecikl namesto avta.

Raje ure nimam, kot pa da nosim to spako ki si niti ne zaluži naziva zapestna ura.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Zanima me, če mi lahko kdo pomaga, ki so mu malo bližje Rado ure. Omislila bi si tolele:
http://www.rado.com/en/Watches/Ceramica/Pages/ceramica.aspx?ref=152.0347.3.020

vendar, ko sem pri nas okoli hodila (slo-watch ipd), so imeli na voljo le najmanjšo velikost in še eno. katera je bila ta velikost mi pa nihče ni znal povedati - ali je srednja ali ta največja (nihče niti ne ve, da obstajajo 3 velikosti in ne samo dve). to me zanima predvsem zato, ker mala ura nima sekundarja, srednja pa že, vendar pa imam majhno roko in me skrbi, da bi mi bila srednja prevelika. Se da kje dobiti mere ali če kdo ve, kje bi lahko bile vse tri velikosti na voljo, da bi lahko na roko dala?

V sloveniji se sicer ure ne kupujejo, ampak če že je to Malalan v Lj. Sicer pa bo Graz najbližji oz. Ženeva najprimernejša.
Ampak ker te tako laično ocenim, da na letalo zarad ure neboš šla, bo potrebno v avto in v Graz.

Izbira pa je zelo dobra, mi je všeč tvoj okus. Sicer še vedno kvarčen mehanizem, ampak mislim da ti bo služila vrsto let.
Da je pa ura prevelika pa se ne skrbi, tak trend je danes + te rado ure so delane kot zapestnice, tako da izgleda kot kaka
velika zapestnica ki je in bo ostala IN,...

Kar urno. Imam radota starega 9 let, še danes dela brez problema, pa tut opraskal še ga nisem. Toplo priporočam.
(malo še vrži oko na Longines - KLIK ali
pa mogoče celo kak TAG - KLIK, je pa res
da se linijam RADO zelo težko upreš, jaz bi jim pokupil vse ure.

Pa sporoči kaj si kupila.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Nisem še stopila do Malalana, bom pa še. Kje v Gradzu pa imajo ure po ugodnih cenah? Sem gledala v Celovcu in Italiji in Portugalski (pač kamor sem šla, sem še uč vrgla na ceno te ure) pa so bile cene za dotično uro enake, raje malo dražje kot pri nas. Sem pa res gledala zgolj to uro, ker si jo ogledujem že eno leto in sem se že takrat odločila, da bo to moje darilo za diplomo (od staršev, če ne, pa od same sebe
smile-1.gif
)

Hvala za ostale predloge, ampak se že odločena. Te Rado ure so mi fantastične, ker so izredno lepe na svoj minimalističen način, nekaj posebnega, pa vseeno dovolj klasične, da te ne nikdar ne minejo.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Mene je pri Rado urah, ko sem kupoval uro, motil edino faktor vizualnega izgleda. Gre preprosto za to, da če bi kupil Rado, gre zraven edino eleganca, ne pa športni stil oblačenja .... pol bi pa itak moral imet dve uri ...
... nikakor pa mi ne gresta skupaj trenirka in Rado ura (bljak, smajli, ki bruha)

Pol sem pa vzel (sicer cenejšo, ampak firmo s takrat precej večjim renomejem, kot ga ima danes, pa tudi kvaliteto) Sector 650 - ko ... po osmih letih dela kot nova (seveda z rednim "servisiranjem") ... pa tud zgleda kot nova, čisto nič cheap ne izgleda, kot izgledajo danes ...

Želje? Omega seamaster

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

PA NE ME J*BAT NO!

Pa kaj se ne cenite 5%?!! A je tak težko kupit pošteno uro za tisočaka pa pol? Vzameš makar na 24 obrokov
če negre drugače. Nebom vas enih razumel nikol na svetu.

Te pa si kupte še pecikl namesto avta.

Raje ure nimam, kot pa da nosim to spako ki si niti ne zaluži naziva zapestna ura.

Zakaj bi morali že vsi imeti enak odnos do ur kot ti? Tisočaka vreči za uro, če ti to nič ne pomeni, razen poziranja, je totalna bedarija. Sicer pa, nekaj je estetika, nekaj pa visoka tehnologija. Zakaj bi že jurja vrgel za estetiko in firmo, če za dobrih 300€ dobiš totalen state-of-the-art cutting-edge, blablabla..., najmodernejši Suunto X10, ki ob vsaki sinhronizaciji gps signala s sateliti kaže čas na nekaj milijonink sekunde natančno? Tu si naj bi pa kupovali neke strašne švicarske ure z mehanskim mehanizmom, kjer moraš biti že vesel, če ti na mesec prehiti samo za minuto?!?
bonk.gif

Še slikica:
x10_large_v3_m56577569830772485.jpg

Nekaterim so ure uporabni inštrumenti, ne le objekti občudovanja in postavljanja pred bejbikami.
smirk-1.gif
Zanimivo bi bilo videti, kako bo zgledala IWC ura s paščkom iz krokodilje kože, ko jo boš privlekel po 10-ih urah iz kanjona ali reke ali plezalske smeri.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Hja, jaz pa ne morem razumeti tega:

Citat:
A je tak težko kupit pošteno uro za tisočaka pa pol? Vzameš makar na 24 obrokov
če negre drugače.

Saj o tem smo imeli že debato v avtomobilizmu, ampak zakaj bi se delal nekaj, kar nisi? Kako si bom jaz vzel uro za jurija in pol, če mi dvomesečni prihodki znašajo ta znesek? Dobro, pa tudi če bi si jo, se vsaj meni že pred samim sabo ni fajn špilat frajerja, če imam pa potem v denarnici recimo par deset €.
crazy1.gif
Če bi si želel pravi Rolex, bi ga tudi lahko hitro dobil. Za en Rolex bi že zmogli. A kaj bi jaz z njim? Kaj bi en študent s tako uro? Poznam tudi študente, ki se vozijo v novem TT, pa se jim smejim, ker vem, da jim bodo nekoč še trda predla. Ne moreš se delat nekaj, kar nisi. Upam pa, da bom sam nekoč imel dosti pod palcem, da si bom lahko ustvaril kakšno drago kolekcijo ur. Ampak na tem delam zdaj. Raje zdaj špilam klošarja, pa mi bo mogoče kasneje boljše. Lahko mi verjameš, da največji quasi frajerji po navadi najkrajšo potegnejo.

Še tole bi dodal: Sam mislim, da sta skromnost in zmernost dve takšni pomembni človeški lastnosti. Vseeno me druga še vedno malo yebe.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Eno vprašanje glede Suuntota...

Kako so kaj trpežni ti plastični paski? Oziroma ali se jih da zamenjat?

Zadnja plastična ura je bila Casio in tam so paski zdržali 2-3 leta max.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Tale X10, pa predhodnica X9i, imata v paščku kovinsko ogrodje. Pašček tu nikoli ni bil problem, pa je bila ura precej standardna izbira ameriških specialcev (tjulnjev) in vojakov v Iraku. Pri X9i je bila konstrukcijska napaka na ohišju, plastični pokrovček nad "jedrom" se je rad lomil. To so pri X10 popravili, pa še precej izboljšali sprejem gps signala in trajanje baterije, kar so bili edini očitki X9i. Skratka zdajle je X10 prava izbira. Zraven nabaviš še polnilec na solarne celice, pa si zmagal, ker postane zadeva čisto neodvisna od civilizacije.

Pri ostalih serijah so pasovi zamenljivi, zanesljivo pa jih dobiš pri uvozniku, Planet Šport-u. Pa tudi sicer jih nisem menjal, ker so zdržali vse obremenitve.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.