No ja, kaj komu pač kolko pomeni. En povprečen mladostnik ko kupi prenosni računalnik, pa da vzame enega solidnega
apla za 2,5k, ima računalnik recimo 5 let, pa je ta apl vredn kolko? Da ne govorim o tem da 5 let star laptop skoraj ni več za
nobeno rabo, že prodaš ga težko, pa še to dobiš nek drobiž. Jaz recimo takega prenosnika ne rabim (tako tisti študent ne, ker se
dobi za 499 dovolj dober, da z njim delaš seminarske, email in surf, pa še kako igrco. Torej je to tut čist škoda dnarja?
Kaj so pol razni računalniki za 4-5 jurjev, ki so po 10ih letih vredni glih gajbo pira. Ura je danes nakit, ki zgublja vrednost le delno.
Kondicija je vedno na vrhuncu (če svoje bejbike furaš na servise), tudi po 10ih letih lahko zadevo ponosno nosiš, ker je še vedno IN.
In tako ti misliš, da ura za 4 jurje ni potrebna, ker ena za 250 čisto dovolj služi svojemu namenu, tak pol tut en 2,5k laptop
zgubi smisel če pa tisti za 599 isto dobro opravi delo.
Kaj boš pol porekel na kockarje, ki takšno vsoto zgonijo v eni noči, kaj je tista ena noč v primerjavi z doživljenskim nakitom,...
Al pa še bol "daily" primer; Čisto normalen delavski folk kupuje nove avte, in jih po 2 letih proda, zgubi 5-6 jurjev in kupi
kaj drugega. Čisti nesmisel. Sicer pa ta vsota ki sem jo dajal nastran mesečno, malo sem zaviral pijančevanje ob vikendih,
malo privil stroške ala pranje avta doma ročno namesto v pralnici, in sem to vsoto ki sem jo mesečno dajal nastran kar hitro
nakupčkal...
Kam pa bomo z dnarjem če ne dali "za dušo". Eni gredo na dopust pa 3 jurji odfrčijo v 14ih dneh,...