URE tretji del

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113

Jst itak ne bi nobenmu verjel, da ima uro za 5k€.
grin1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne nakladajo, imajo zivljenski stil primeren.
smile-1.gif

Ampak ker se z javnim prevozom vozijo v sluzbo, recimo, imata eno "made in Thailand" in eno original... Ko je treba se gre z ta pravo, ko pa ne pa z "homage" (ker so very, very high quality kopije)... Brez zajebancije.
smile-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
smile-1.gif

Ampak ker se z javnim prevozom vozijo v sluzbo, recimo, imata eno "made in Thailand" in eno original... Ko je treba se gre z ta pravo, ko pa ne pa z "homage" (ker so very, very high quality kopije)... Brez zajebancije.
smile-1.gif

Še vedno ne razumem "te zgodbe". Kupiš uro, ki jo lahko nosiš povsod in ki ustreza tvojemu življenskemu stilu. Zakaj za v službo ali na avtobus pa ne originala ?!
shocked-1.gif
Naj mi prosim kdo razloži. A mu jo bo kdo ukradel? Se bo poškodovala? Nosim Omego že 8 let vsak dan, v službo, na avtobus, ... pa ne najdem enega razloga, zakaj to ni cool.

Razumel bi, da bi imel dva originala: enega nesramno dragega (za posebne priložnosti), drugega cenejšega za sicer. Tole zgoraj mi je pa
tongue-1.gif
.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ker se ne spomnim kdaj bi nazadnje komu v LJ ukradli uro iz roke, v Londonu pa se to verjetno dnevno dogaja.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
smile-1.gif

smile-1.gif

Po mojem nakladajo o lastništvu pravega ali pa si ga v resnici ne bi smeli privoščiti, če so tako paranoični.

Jaz nosim rolexa že dobro leto dni, pa ga še opazil ni noben. Če bi se bala ropa, potem tudi ponaredka ne bi bilo dobro imeti na roki.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
No realno gledano jih ima velika večina replike dragih ur (čeprav so le te - dobre replike izjemno težko dobavljive v SLO za normalen denar)- izven evrope pa ti zaseže carina, torej ostaja možnost še kakšna potovanja in si prineseš). Jih pa je relativno ogromno po drugi strani, ki imajo vredno 500 - 1000€ original, kar je pa za kakšno bolj kakovostno znamko premalo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
smile-1.gif

smile-1.gif

Po mojem nakladajo o lastništvu pravega ali pa si ga v resnici ne bi smeli privoščiti, če so tako paranoični.

Jaz nosim rolexa že dobro leto dni, pa ga še opazil ni noben. Če bi se bala ropa, potem tudi ponaredka ne bi bilo dobro imeti na roki.

Glej, ne vem kaj naj ti recem
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Prijatelj, blodiš. Če se kaj spoznaš, bi mi lahko za začetek povedov ali je notri ETA mehanizem, v še enkrat dražji uri imaš lahko notri tudi Miyoto, ki pa jo najdeš tudi v urah za par 10€. Vse bolj se mi dozdeva, da maš še manj pojma o urah kot jaz.
smile-1.gif

V urah, kjer JL ima ETA mehanizme na uro z veseljem napišejo tudi Swiss made. Pri mehanskih se najde kakšna z ETA ali Sellita, pri cenejših mehanskih pa je v glavnem Miyota - kar tudi ni slabo.

Pri kvarčnih bi bil bolj previden. Pri sinovi (podoben cenovni razred), ki je po treh letih prenehala s poslušnostjo, je notri tiktakal kitajski kvarc. Če imajo kakšno z Rondo (se pravi ETA kvarc), bodo na uro napisali tudi Swiss made.