Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Sem jim ponudil 300€ pa se niso hoteli niti pogovarjati.
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Sem jim ponudil 300€ pa se niso hoteli niti pogovarjati.
Zgleda, da bo počasi res treba začet barantati pri vsemu.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz tudi dandanes povsod rečem za popust, marsikje mi to takoj prihrani par desetakov ali še več.
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Tako je tudi prav.
Prodajalec mora prodajati, kar pomeni komunicirati s strankami. Ne samo "take so naše cene - take it or leave it". To ni prodaja. Tako je bilo v socializmu, ko smo bili vsi "polni denarja" in ni bilo kaj za kupit. Zgrožen sem, da po 20+ letih tržnega gospodarstva nekateri tega še niso ugotovili - bo moralo izgleda na žalost še kaj firm zapreti vrata.
Mogoče bi Mazzini znal razložiti ta fenomen? Menim, da gre za našo privzgojeno karakterno posebnost, da se s spraševanjem za popuste "nočemo nobenemu zameriti". Ali pa je to posledica velikega dela populacije z garantiranimi rednimi prihodki (JS, upokojenci, energetika, železnice, in ostali direktni in indirektni prisesanci na proračun), ki na sorazmerno lahek način pridejo do svojih mesečnih prihodkov in jim je denar "malo vreden", ter ga trošijo na lahkomiseln način - se ne pogajajo za cene pri "večjih nakupih".
Ta moj primer je bilo tipično neznanje prodaje. Je prodajalka še rekla, da bi sicer lahko poklicala šefa, a sedaj pač ne dajejo dodatnih popustov - če bi se hotela pogovarjati z mano npr. "ja to je pa premalo, tam 350€ bi mogoče šlo" in bi po "pogajalski folklori" prišla tam na 315€ do 330€ bi se tudi strinjal s ceno in vzel uro. Tako pa pač nič.
Res škoda, da se naše privatne firme izgleda še vedno ne znajo "iti biznisa".
OK, dovolj offtopica - zdaj čakam na paket iz amerike.
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Zanimivo, da se na minutka forumu (kjer je btw nekaj res pravih mojstrov za ure in tudi lastnikov dragih ur) nobeden ni zgražal nad to uro. Verjetno tule na alterju vsi nosite fejke in solarne Casiote za 40€, ko pa kdo prilima uro pod 500€ pa v virtualni smeh.
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz tudi dandanes povsod rečem za popust, marsikje mi to takoj prihrani par desetakov ali še več.
Ja in ponavadi ti rečejo da ga ni.. torej drugje pa teh zadev ni sploh pri oblačilihče iščeš določeno znamko.
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Kupi JacquesLemans. Daleč od tega, da bi bila slaba ura. Zelo dober price/performance. Jih imajo ljudje okoli mene (tudi sam sem jo imel) in jih vsi hvalijo. Nekaj strani nazaj lahko vidiš sliko Bernija in Wolfa, ki držita v rokah te ure. Če bi si zaželel recimo Fosil, ti tega ne bi pisal.
Nekateri na forumu so še vedno stara šola - mislijo, da je $$$ edino merilo. Vendar pri današnji konkurenci