URE drugi del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
to je tako, kot da bi rekel, da drugod po svetu folk kupuje ferrarije in porscheje, ker so narejeni za dirkanje, ker cenijo avte...

še vseeno je to pljunek v morje od vseh prodanih "ur višjega cenovnega razreda"

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
jaz namigujem na to, da pilotskih in potapljaških ur NE nosijo samo piloti in potaspljači. mx cilja na to. v kazinoju vsi starci z submarinerji na rokah NISO potapljači, ampak bogataši.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
to je tako, kot da bi rekel, da drugod po svetu folk kupuje ferrarije in porscheje, ker so narejeni za dirkanje, ker cenijo avte...

še vseeno je to pljunek v morje od vseh prodanih "ur višjega cenovnega razreda"

točno tako.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zino pravi:
jaz namigujem na to, da pilotskih in potapljaških ur NE nosijo samo piloti in potaspljači. mx cilja na to. v kazinoju vsi starci z submarinerji na rokah NISO potapljači, ampak bogataši.

Ma to pa je popolnoma logično. Letno gre na trg od oka 1mio rolijev, od tega jih -20m vidi mogoče par tisoč komadov, ostali
se pa zmočijo predvsem v kakih toplicah ali v skoku v vodo iz Peršinga.
cool-1.gif

in modeli s subarinerji, semasterji in podobnimi "sea" oznakami imajo to zaradi ikone in ljubiteljstva ne pa dajverstva in pilotstva...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik zino pravi:

Seveda jih ne nosijo.
smile-1.gif
To je samo en majhen % uporabnikov.

Preglejta si malo TALE članek. Te ure imajo dejansko tradicijo, zato jih folk obožuje. Tale Rolex je najbolj popularna ura na svetu. Dejstvo. In ravno zaradi takšnega slovesa ljudje še raje posegajo po njej. In ja, takšne Rolexe nosijo potapljači, astronavti, vojaki, piloti, večinoma pa navadni ljudje.

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Spoštovani forumaši.

99% nestrinjanj bi rešili, če bi si nekateri nalili čistega vina, in spoznali, da je velika večina ur, o katerih razpravljate, NAKIT .

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik magnum pravi:
Spoštovani forumaši.

99% nestrinjanj bi rešili, če bi si nekateri nalili čistega vina, in spoznali, da je velika večina ur, o katerih razpravljate, NAKIT .

ma ne , to je zadeva od katere je odvisno tvoje življenje
če te en niger oropa in imaš fake rolex te ustreli, če maš pravega te pusti živet

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik magnum pravi:
Spoštovani forumaši.

To dopovedujema s kloškotom tukaj že vsaj ene pol leta.

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
polek vsega pa še imaš tako lep nakit za celo živlenje.

Sicer bi se spet dalo razpravljat kaj je nakit, torej ura nakit je recimo bolj en rolex, patek, skratka nekaj zlatega, diamanti,...

Stajnlis stil 2,2k rolex meni ni ravno nakit ampak ura.

Je pa definitivno res, da se na eno uro bolj navežeš kot pa na eno zapestnico. Ura postane nekako del tebe, medtem ko je
zapestnica del ki na tebi pač visi.

Jaz brez ure nemorem s stanovanja, medtem ko verižico pozabim vsaj 10x na mesec. (vsakič ko jo snamem preden grem laufat recimo)

Verižico imaš eno in je to to. Ur bi pa lahko imel 30 pa mi nebi blo dost. Pred kratkim dobil nov časomer, pa ni dneva da ne
gledam in oglejujem "toto še kupim enkrat".

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik magnum pravi:
Spoštovani forumaši.

To dopovedujema s kloškotom tukaj že vsaj ene pol leta.

pol pa ne bluzi o funkcionalnosti "potapljaške" ure, ker pač do 30ATM dihta, ker je nihče ne uporablja na tej globini, ker imajo za to specialno izdelane potapljaške instrumente

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Na potapljaške ure smo presedli, ko je nekdo zinil da 100e ura služi isto kot ena za 10.000, pa sem jaz začel s tem
da če si potaplač neboš imel 100e ure na sebi ker je lahko to smrtno nevarno. Kao.

pa tudi tiste za 10.000 ne. Kao.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ja, samo je malo razlika, ali se vsedeš v Cruza ali v novo E-classo.
smile-1.gif

Resolver,

tu je pa še ena finta. Dejstvo je, da ti kitajc lahko naredi "Rolex" za 200€, ki ga lokalni majster ne bo ločil od pravega, tudi če ga bo zadaj odprl. Da je hec je večji, velikokrat uporabijo kar original kose (luneta, orgodje, steklo, kazalci ...). Nekje sem bral, da izdelava Rolex ure stane cca. 400$, ostalo je značka.

Ja, otroc, izgled ure je tudi pomemben. Zakaj bi jo pa drugače kupovali?
smile-1.gif

Ja izdelava je res mogoče 400 $ samo razvoj je bil drag in je cena temu primerna.
Kaj se pa tiče znamke je pa tako ,da je prvo morala bit kvaliteta šele potem pride ime.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To sigurno.

Čeprav obstaja ogromno švicarskih znamk, za katere sploh še slišali nismo in se enako prodajajo za mastne denarce.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
To sigurno.

Čeprav obstaja ogromno švicarskih znamk, za katere sploh še slišali nismo in se enako prodajajo za mastne denarce.

Veliko je tam zlatarjev in hišnih zlatarjev, ki se igrajo z zlatom, platino, srebrom in ostalimi dragimi kovinami in kamni,
ki al delajo po naročilu ali imajo svojo linijo ur, vbistvu zlatar naredi "zapestnico" v katero vstavi eno kvarčen mehanizem,
polota in obdela luneto da drži in je to to; Noname ura in 15k frankov.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pri motoGP Red Bull GP Tourje RB bil na nekaterih tisotkah, ampak mislim da je tisto bila tako omejena serija.
(vbistvu kot druge tisotke le z RB logotom)

Redbull ima svojo linijo ur/e (in to prekleto lepih; KLIK ) ampak mislim da so zaenkrat možne le v obliki nagrade. (19 ur samo; že oddane)

Sicer pa kot taka ura mislim da je prav od redbulla, oz. linija je njihova, izdeluje pa jih (nekatere jim je že) Casio, nekaj pa je zraven
imel tudi swatch. Moral bi malo v stare revije pogledat, vem da je RB imel en tako hudo zajeban model da se ti meša, bil pa je casijev.

Te ure mislim da niso v prosti prodaji, kvečemu če kdo dobi nagrado pa proda dalje, kaka dražba,... Redbull se nerabi gnat
za urarsko industrijo, oni so znamka ki imajo najboljši reklamni material na svetu, (njihovi hladilniki se po par k prodajajo)
in logično da so malo posegli po reklamnem materialu kot ure in to...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mislim da je citizen bil eden izmed izdelovalcev, ampak se nekaj šunjajo.

Muvment ima isti kot vrhunske replike, torej dober (OS20-japanarski). Mislim da je fer cena. (glede nato da te replika stane več)

Smrdi mi samo da je nikjer drugje ne ponujajo razen tu.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.