URE drugi del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zino, glede na prvi post.

SubLV1d.jpg

Takole izgleda švicarski ETA 2836-2 v ponaredku za par sto evrov. Kako bo en lokalni mojster, ki pravega Rolexa še ni imel v rokah vedel, da mehanizem ni tak, kot v originalu?

To, da izdelava take ure stane 400$, si nisem nič zmislil, ampak sem prebral na enem od forumov. Zanimivo, da si se obesil na to, na Resolverja, ki je rekel, da izdelava ure zasede 5% končne cene, pa sploh ne.
smirk-1.gif

Glede na drugi post ...

Kje si zdaj potegnil ponaredke?? Govora je o švicarski firmi Steinhart.
confused-1.gif

Resolver in KillaKhan,
pri nas imata mogoče 2 potapljača Rolex, v Nemčiji mogoče 200, v USA 2000 ... Ne omejujta se le na SLO, ki je glede ur še vedno zelo boga. Po svetu imaš ogromno ekstremnih športnikov, ki vrhunske ure pri svojih ekstremnih podvigih dejansko nosijo.

O ponaredkih pa tako in tako nima smisla sploh razmišljati - če ne drugega, ti ga uničijo na carini, ko prispe v SLO. Pa tudi ... zakaj bi kupoval kitajski fejk, če lahko imam krasnega švicarja (SH)?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zino pravi:
da pa Rolex stane izdelava 400$, si si pa tudi zmislo.

Zdaj točno da stane $400 je težko rečt, bo pa številka tu neki. Govorimo o ne-zlatem, brez dijamantov.

Sicer pa nebo kaj dosti več, rolex (nažalost) dela ure kar na maso, kaj je svetovnemu urarju masa, to pomeni
da cca. 3000 delavcev napravi pribljižno 1,000.000 Rolexov. Letno. Eno leto v urarski industriji šteje 240 dni,
štejemo 5 dni na teden, + dopusti (ki jih ni malo), torej dnevno izpljunejo krepko preko 4000 teh zapestnih nakitov.
Kar je orgomno za urarno industrijo.

Vsi od teh 3k delavcev sicer ne izdelujejo ur ampak jih je večina na strojih kjer štosajo skupaj case-e, belte, kladiva,
skratka delajo dele ki jih nato mogoče samo kakih 200 delavcev sestavlja z lupo okol glave in pinceto ki je tanša od kirurške.

Seveda rolex ne izda, koliko ga ena ura stane, ampak na tako maso vrjami da bi znalo tut $400 bit skoraj preveč.

tako da če izdelava falšaka stane med 5-10 dolajev (tajwan, kako je s kitajsko nevem,
vem da na kitajskem LV torbica stane pod pet dolarjev), bo cena 400 za original kar tu-tu, sto gor sto dol, v vsakem primeru
pa malo.

Kovino ki jo rolex uporablja (stajnlis stil), ni nič kaj pretirano boljša od tiste na eni kovinski swački za 90e.
In medenino ki jo uporabljajo (za bitje tiktakarce) je super duper poceni.
Dnevno se še vedno naredi več originalov kot ponaredkov. Govorimo še vedno za krono.
In materiali sami stanejo pribljižno 50 dolarjev (plus minus).

Pa da neboš rekel da pametujem, COSC (upam da veš kdo so to), letno popišejo 800.000 novih rolexov, po špekulacijah
vsaj četrtina te številke pa se poskrije, tako da je miljon letno (240 dni) presnetno točna in se nagiba prej preko miljona kot
pod njega.

Rolex sicer pravi da traja izdelava ure eno leto, kar bi znalo držat, Da ura rabi eno leto da pride na roko, ker take ure včasih
stojijo tudi po pet let v prodajalnah oz. si jih urarji pošiljajo med seboj.

Nazaj k kosijem (cosc), samo 3% šwicarske produkcij uspejo certificirat. Od tega jih pri rolexu 800k.

Jebiga, če se pa bolj posvečajo k svojim standardom (oni so si zmislili da je 200 "šokov" (ko butneš z uro recimo ob mizo, pa
se niti ne zaveš) ekvivalentno 100G-jem kar bi naj prineslo tistih 981 m/s². Za moje pojme bulšit. To so standardi za kvarčne,
mehanične ga naj nebi imele. V tem segmentu. Malo niso ravno fer ker kvarčne obsojajo zamujanja glede na temperaturo.

Ajde malo sem skrenil. Grem stavit tako ne na papirjih stane orginalen roleks nič več kot 200 dolarjev.

Zlati pa ima spet drugo ceno, ki je vrjetno odvisna od cene zlata na trgu v tistem trenutku.

O tem smo se pogovarjali na rolex foromu pred dvema letoma, pa so pubeci govorili da bi naj bla cena okol $1k, ampak
se mi zdi pretirano na to kaj berem po drugih forumih.

Izdelava novega kliota stane 5ke, pa mislim da je malo več materiala kot pa v rolexu, ker v taosnovnem, kjer ni ene drage
kovine, nevem kje bi to ceno našli. Tako da sam material bo ene 50 dolarjev nič več, stane pač tistih 3k delavcev ki jih je
treba plačat, zato je potem proizvodnja cena tam 300-400 zelencev.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Resolver in KillaKhan,
pri nas imata mogoče 2 potapljača Rolex, v Nemčiji mogoče 200, v USA 2000 ... Ne omejujta se le na SLO, ki je glede ur še vedno zelo boga. Po svetu imaš ogromno ekstremnih športnikov, ki vrhunske ure pri svojih ekstremnih podvigih dejansko nosijo.

Za darilo sem na morju od punce dobil dvodnevni tečaj potaplanja. Gospod "Janez", poklicni tauhač je imel submarinarja.
Ok, glede nato da je lastnik dveh klubov in parih kafan, sem imel srečo da sem naletel na njega z marinkotom na taci, ampak
enega že mamo, drugega pa še bomo našli.

Pri nas v slovenski vojski, sicer nevem činov, ampak modeli ki pošraufajo kako osnovo na zrakomlatu, to počnejo s kakim
aviatorjem.

Ko sem strica tauhača podrezal malo okol ure, da je pa to malo drag primerek za ribam kazat, pa je rekel da je $6k mala cena
zato, da ostaneš živ, polek vsega pa še imaš tako lep nakit za celo živlenje.

Mater sem se moral strinjat z njim.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Resolver in KillaKhan,

O ponaredkih pa tako in tako nima smisla sploh razmišljati - če ne drugega, ti ga uničijo na carini, ko prispe v SLO. Pa tudi ... zakaj bi kupoval kitajski fejk, če lahko imam krasnega švicarja (SH)?

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Seveda ma sense.
smile-1.gif
Ravno to je point, da mi ni nosit neke cheap firme, rajši dam enak denar za falšak in imam potem vsaj res lepo uro, ki nekako izgleda.

I rest my case. (Da ti bo bolj znano iz tv pravnih nadaljevank, v bolj domačem jeziku zate)

Glede diverjev - napisal si da ima faking 2202 folka rolex za divat v zda, nem in slo. To je pljunec v vodo samo med potapljači.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mind your own business ... Ampak sem žalosten ugotovil, da si tudi ti med bolj trdimi. Kak pljunek, Presneto ... Daj malo razmišljaj.
stupid-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mind your own business ... Ampak sem žalosten ugotovil, da si tudi ti med bolj trdimi. Kak pljunek, Presneto ... Daj malo razmišljaj.
stupid-1.gif

a ti misliš, da je 2000 oz. 200 diverjev v zda ali nemčiji?

v ameriki naj bi bilo leta 88 ~ 3.5 miljonov diverjev, to so diverji, ki naredijo vsaj 3 potope letno. To še pljunek ni.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
zdaj pa tk vlagaš, da se bo počasi že kozarc razletel

če se že zanašaš na uro potem imaš raje kaj takega na roki:
http://www.suunto.com/en/Products/Diving/Suunto-D9/Suunto-D9/

časi, kjer je potapljaška ura morala kazat samo čas, so že davno mimo

Lej tu sma, kot da se prepirama al je boljši audi in 4pogon al rwd bmw.

D9tka ni pes. Sploh za ta denar je ubijalka daleč naokoli. Samo dost od tistega potapljač ne rabi.

Top klasa dajverce je sea-dwellerca od urarne s krono. Kolko se potauha? 4000ft. To je več kot kilometer dvesto.
Za moje pojme zastonj cena $2222. Samonavijaška, kakopak. Z plinskim uberdruk ventilom. Najbolši ponudnik
kaj sem ga pred meseci gledal je bil cartrebsi.com, kdo je zdaj nevem, je pa cena dolar gor/dol.

Pol mama na amazonu hudo ponudbo IWC Aquatimer Automatic 2000ft (600m) $3995, jaz bi ju postavil obe na prvo mesto.
Samo glede na ceno, da nima ventila, "malo" globino in da je prste pri razvoju imel cartier bi jaz vzel raje rolex.

Pol pa recimo Bulgari Diagono Professional 2000m.

Sunta malo izda globina 656ft, kar je načeloma dovolj glede nato da od tam dalje ni več svetlobe...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
stupid-1.gif

a ti misliš, da je 2000 oz. 200 diverjev v zda ali nemčiji?

v ameriki naj bi bilo leta 88 ~ 3.5 miljonov diverjev, to so diverji, ki naredijo vsaj 3 potope letno. To še pljunek ni.

Res maš. Res pa je tudi da ima malokdo 5k uro samo za pod vodo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
folk, ki se potaplja na globine, večje od 200m, in za to ne uporabljajo oblek, ki prekrijejo uro, lahko prešteješ na prste ene roke

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
to, da v SV tisti ki malo pošraufajo kaj na zrakomlatu to počnejo z aviatorjem na roki si si tudi zmislo. mogoče z Poljotovim.
ti misliš da če se ura imenuje submariner, seamaster, aquamaster, potem to pa ziher nosijo potapljači, podmorničarji in še ne vem kdo? mah, saj brezveze. eni se prepirate tukaj in trdite da en američan pač potapljač nosi submarinerja. za potapljat imaš potapljaške instrumente, ki ti kažejo veliko dejavnikov in ne enga kurčevega submarinerja, ki ne pokaže nič.
včeraj v kazinoju videl enga z submarinerjem, pa mi ni glih potegno na potapljača. pa lokalni mesar ga nosi, pa se nikoli v življenju ni potapljal.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
mimo butnil tukaj. to da so določeni deli v urah dražji od cene zlata gledano po gramih, zaradi natančnosti izdelave, in zahtevnih procesov obdelave, samo za to, da so naše ure na rokah točne in tiktakajo. samo iz tega vidika potem ena ornk ura ne stane 400$.
pa razna safirna stekla tudi so po 100 ali več $.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zino pravi:
to, da v SV tisti ki malo pošraufajo kaj na zrakomlatu to počnejo z aviatorjem na roki si si tudi zmislo. mogoče z Poljotovim.
ti misliš da če se ura imenuje submariner, seamaster, aquamaster, potem to pa ziher nosijo potapljači, podmorničarji in še ne vem kdo? mah, saj brezveze. eni se prepirate tukaj in trdite da en američan pač potapljač nosi submarinerja. za potapljat imaš potapljaške instrumente, ki ti kažejo veliko dejavnikov in ne enga kurčevega submarinerja, ki ne pokaže nič.
včeraj v kazinoju videl enga z submarinerjem, pa mi ni glih potegno na potapljača. pa lokalni mesar ga nosi, pa se nikoli v življenju ni potapljal.

Vidiš kako ozko gledaš...

Kaj je aviator ura?

V teoriji je aviator ura, ki je bila dezajnirana posebaj za aviacijo in dosti tega se je primlo v modernem modnem svetu pri zapestnem nakitu.
Zdaj pa aviator je lahko patek al pa citizen, oba delata aviatorje. Govorima o uri za 15k in 250USD. Aviator mora bit predvsem nekoliko večji
zarad preglednosti ko moraš pogledat na uro za to pa nimaš dost časa.

Ni nujno da aviator stane premoženje, dobiš spodobnega za dera recimo enega poštenega darila.

Ti pa sprve nagrizel na breitling.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zino pravi:
mimo butnil tukaj. to da so določeni deli v urah dražji od cene zlata gledano po gramih, zaradi natančnosti izdelave, in zahtevnih procesov obdelave, samo za to, da so naše ure na rokah točne in tiktakajo. samo iz tega vidika potem ena ornk ura ne stane 400$.
pa razna safirna stekla tudi so po 100 ali več $.

Kje sem napisal da so določeni deli v urah draži od zlata? Kar citiraj. Govoril sme o tem da so deli v uri, rolexu natančneje presneto presneto
poceni, predvsem medenina je za njih zastonj.

Rekel sem da se pa cena zlate ure spreminja glede na ceno zlata na tržišču.

Danes zlat rolek stane recimo 20 jurjev, čez 20 let ko zlata nebo več kot rude bo pa identična ura stala 50 jurjev.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Matr ste puhoglavci na tem forumu ...
bonk.gif

A ti zdej namiguješ na to, da če gre za pilotsko uro, jo morajo obvezno nositi piloti, če gre za potapljaško, potapljači ...? Ne, večina folka, ki ure nosi, je povsem ordinary, vsekakor pa obstajajo takšni, ki se s takšnimi aktivnostmi ukvarjajo amatersko ali profi in si zato tudi kupijo temu namenjene ure. Jaz bi rekel, da ima več potapljačev submarinerja in več pilotov aviatorja, kot si ti sploh misliš!

Treba je vedet, da so drugod po svetu ure cenjene, da ima folk več denarja in da ure tudi dejansko delujejo v pogojih, za katere naj bi bile namenjene. Ni to le marketinška fora.

Pa tisto o mesarju si se zlagal.
tongue-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.