URE drugi del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Bimbo. Gre za to, da je to ura za 300€, ki izgleda in fukncionira enako kot ura za 3000k€.
stupid-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Več ali manj velika večina ur za manj kot 100 EUR funkcionira enako kot ura za 3000 EUR (tisti k je verjetno odveč). Če pa ura za 300 EUR izgleda popolnoma enako kot tista za desetkratno ceno, je pa stvar debate ali ej to 'kul', 'not kul' ali 'sub zero'. Jaz bi potem že raje imel eno swačko za 100 EUR.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Bimbo. Gre za to, da je to ura za 300€, ki izgleda in fukncionira enako kot ura za 3000k€.
stupid-1.gif

in zakaj nebi enako funkcionirala? saj ima samo 2 funkciji, ura in datum. Tud Swatchka za 100€ funkcionira enako...

da pa enako zgleda je pa itak samo stvar okusa, kako uro si kupiš...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Čaki malo, mešaš stvari.

Ure za manj kot 100€ ne funkcionirajo enako kot tiste za 3000€, ker so prve kvarčne, druge pa mehanske. Torej je že njihovem srčku veliiiiika razlika. Da ne govorimo o materialih ipd.

Da pa je sposoben nekdo izdelovati 30 ATM masterpiece z dvoletno garancijo, swiss eta mehanizmom, safirom, ki hkrati izgleda enako fajn ali še boljše kot Rolex (če si že videl koga v živo, ki nosi rolex, veš, da ti pade takšna ura hitro v oči) in jo hkrati prodajati za desetino cene premium ur, kaže na to, koliko se preplačajo te drage ure, kakšne marže si jemljejo trgovci, oziroma koliko plačaš samo značko. Ne gre za to, da ti bo sosedov Pepi ocenjeval uro, če je kul al ni, dejansko je model, ki ima doma v omarici tudi "prave" ure, ocenil tegale Steinharta kot čudovito uro.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Ojoj si pameten.

Ura za 100 EUR zadovoljuje funkcionalne potrebe uporabnika ravno tako kot tista za 3000 EUR ali več. Dovolj jasno ?

Izdelava mehanizmov in ostalih delov ure zaseda pri ceni cca 5 % cene ali manj. Ostalo je znamka, prestiž, kaki kamenčki mogoče ipd. Vsem nam je to popolnoma jasno, pa se ure za 3000 EUR vseeno prodajajo. Kaj si torej hotel povedati?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Če ne potegne, pa pojdimo takole ...

Glede funkcije se torej strinjava - funkcija ur je vsekakor ista - prikaz časa. Kako pa ure delujejo, je pa druga stvar in navadno so cenejše ure kvarčne, dražje pa mehanske.

Druga stvar je pa izgled ure. Drage ure lepo izgledajo. Ne mislim na bling-bling, gre za samo globino barv, izbor pravih materialov itd. Sector, Festina, JacquesLeMans ipd. nikoli ne izgledajo na roki tako kot kakšna Omega, Rolex, Tag ... Drago uro lahko gledaš direkt na soncu in bo še vedno krasna. Ravno za to je presenetljivo, da lahko dobiš za ceno Sectorja uro, ki izgleda kot Rolex. In to je point tega Steinharta - čudovite ure za praktično mizeren denar.

Kaj ni jasno? Najdi mi en review, kjer nekdo, ki ima nekaj izkušenj z dobrimi urami napiše, da je ura za xyz€ enako lepa kot ura za xyzi€.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
hysterical-1.gif

zdaj si začel o lepoti govorit? a si že slišal za to, da je lepota subjektivna? Če bi ti pa brande človek pokril bi lahko bila pa kar na enkrat tud poceni ura lepa

to je tako kot da bi rekel, da so pa zdaj vsi avti za 80k€ lepi, tisti za 10k€ pa grdi...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Sem malo prebral celotno temo in naletel na kalvarijo s tvojimi fake / replica / original dilemami. Sedaj razumem stanje.

Ja kloshar, prav imaš. Čudovita ura za desetino denarja in še droben tisk: zgleda enako kot ura za 3000 EUR. Jaz bi na tvojem mestu kupil kar dve.

[dodano] ko boš znan pravnik, odvetnik ipd boš nehal pisati neumnosti; kupil boš lahko uro za 30.000 EUR in vsi bomo veseli. Ti boš imel uro, mi pa ne bomo več brali o smotrnosti nakupa takih ali drugačnih ur. Ko sem bil jaz tvojih let nisem razmišljal o luksuznih audijih, rolexih in podobnih jajcih. Raje kot lepoto ur opazuj "look & feel" žensk. Bo bolje.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, samo je malo razlika, ali se vsedeš v Cruza ali v novo E-classo.
smile-1.gif

Resolver,

tu je pa še ena finta. Dejstvo je, da ti kitajc lahko naredi "Rolex" za 200€, ki ga lokalni majster ne bo ločil od pravega, tudi če ga bo zadaj odprl. Da je hec je večji, velikokrat uporabijo kar original kose (luneta, orgodje, steklo, kazalci ...). Nekje sem bral, da izdelava Rolex ure stane cca. 400$, ostalo je značka.

Ja, otroc, izgled ure je tudi pomemben. Zakaj bi jo pa drugače kupovali?
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne, tebi ni važen izgled ure, ampak tisto kar na njej piše, če bi videl v trgovini omego, kjer gor ne piše omega ampak nekaj drugega in bi stala 100€ tebi nebi bila tako lepa kot ista ura zraven, kjer piše omega gor...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Ojoj si pameten.

Ura za 100 EUR zadovoljuje funkcionalne potrebe uporabnika ravno tako kot tista za 3000 EUR ali več.

Nebo držalo. Funkcionalna potreba je recimo tudi to, da se lahko nekdo ki se prof. potaplja spusti tam na 180m,
kar se ti z nobeno uro za 100e nemoreš.

Pol še je tu točnost, nekomu je pač sila pomembno da njegova ura ne zamuja, tako da tista za 100e že v prvi vrsti pade skozi.

Pol pa še lahko gremo za barometrom ipd. jajcami, skratka tista za 100e zadovoljuje funkcionalne zadeve zelo deloma,
recimo prikaz časa, pa še to samo za en dan, ker v drugem dnevu je že v drugi minuti.

Isto kot da bi reko da dačija logan za 5k zadovoljuje funcialnim potrebam, evo ima klimo, abs, ono tisto tretje, pa vseeno
fol kupuje tam 20x dražje avte.

Zakaj ti nimaš dačije logan? Recimo ker ti ni všeč? Zakaj jaz nimam swačke? Recimo ker mi ni všeč.

In ko pridemo tak daleč, jebomater mam raje falšak za 100e gor, kot pa orginal za 100e.
Raje imam mercedez SLa z golf2 motorjem kot pa kio prosid z kia prosid motorjem.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
A daj, pa mi pokaži enega ki uro uporablja za potaplanje pa je zanjo dal 100e. Jo vtopi v prvih pedesetih metrih.

Dejstvo je da je ura za 100e lahko čisto vredu enemu študentu, nekdo ki pa potrebuje uro več kot samo za kazat
čas, pa bo moral dat več kot 100e.

Spodobna dajverca se ti začne pri 250e.

Tagerca za "dol" se ti začne pri $600.

Če jemlješ uro kot inštrument od katerega je odvisno tvoje živlenje. Ajd dvigni roko pa reči da bo zate ena za 100e
čisto kul.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Povej mi najprej raje koliko folka v % se ukvarja s potapljanjem? Da se ne bova lovila na posebnih primerih posebnih primerov.

P.S.: ne da se mi nabijat in debatirat brez veze za dokazovanje dolžine kurca.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
A daj, pa mi pokaži enega ki uro uporablja za potaplanje pa je zanjo dal 100e. Jo vtopi v prvih pedesetih metrih.

Dejstvo je da je ura za 100e lahko čisto vredu enemu študentu, nekdo ki pa potrebuje uro več kot samo za kazat
čas, pa bo moral dat več kot 100e.

Spodobna dajverca se ti začne pri 250e.

Tagerca za "dol" se ti začne pri $600.

Če jemlješ uro kot inštrument od katerega je odvisno tvoje živlenje. Ajd dvigni roko pa reči da bo zate ena za 100e
čisto kul.

in kolk potapljačev poznaš, ki dejansko razne "diving" ure kot so rolexi itd uporabljajo za potapljanje?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Povej mi najprej raje koliko folka v % se ukvarja s potapljanjem? Da se ne bova lovila na posebnih primerih posebnih primerov.

P.S.: ne da se mi nabijat in debatirat brez veze za dokazovanje dolžine kurca.

Izpostavil sem primer kjer se pač ura plača z nekim namenom.

Ker nevem, zakaj si si pa ti pol kupil tak drago uro?

Povedat hočem da nekaterim 100e ura ni dovolj zaradi dela ki ga opravljajo (ali športa)

Zdaj pa če pa nekdo ma raje falšak kot orginal pa... Zakaj pa ne? Če pa te 15k ura lahko stane samo par dolarjev, ok kvaliteta je spet drugo...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ja, samo je malo razlika, ali se vsedeš v Cruza ali v novo E-classo.
smile-1.gif

Resolver,

tu je pa še ena finta. Dejstvo je, da ti kitajc lahko naredi "Rolex" za 200€, ki ga lokalni majster ne bo ločil od pravega, tudi če ga bo zadaj odprl. Da je hec je večji, velikokrat uporabijo kar original kose (luneta, orgodje, steklo, kazalci ...). Nekje sem bral, da izdelava Rolex ure stane cca. 400$, ostalo je značka.

Ja, otroc, izgled ure je tudi pomemben. Zakaj bi jo pa drugače kupovali?
smile-1.gif

ah, daj klošar...
prva razlika je v mehanizmu, in ne govorit da falšaka za 200 $ ne prepozna niti lokalni urar.
to, da pa Rolex stane izdelava 400$, si si pa tudi zmislo. to lahko reče samo eden, ki zagovarja falšake na rokah in ne spoštuje originalov.prilimaj članek o tej izdelavi rolexa, pa da vidimo.povej da pač zagovarjaš lažnjake na rokah, ne pa blatit raznih znamk in njihovih cen...
lp

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
stupid-1.gif

spet je pomembno DA IZGLEDA tako kot tista za 3000 evrov.
pa daj si dopovedat, da je ponaredek le in zgolj samo PONAREDEK. ti lahko na hišo iz leta 1900 narediš novo fasado, zamenjaš streho, okna in vrata, ampak še vedno boš imel staro hišo.ti vem da bi reko da imaš novo, ker tak zgleda. tak pač si.
bonk.gif
kupiš ponaredek in ta ne bo nikoli enak originalu.
kr nekaj let te že spremljam po forumih in ti še vedno zagovarjaš falšake.govoriš, da ko diplomiraš in boš imel denar, potem pa bo. kaj? si boš nabavil super original ponaredka od Roleksa in boš glavni? al si boš kupo eno hellokitty za 50$ ki zgleda popolnoma enako kot breitling za 5000$ in služi svojemu namenu?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.