Ura-predlogi

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Jaz ne razumem zakaj 2 jurja za uro? Rajsi grem za en mesec v tople kraje. Res je, da ne gojim nobenih custev za ure, vem kaj mi je vsec, da bi dal pa za uro vec kot par 100 eur pa ni sans. Opcija je samo, da si naloudan do amena in razmetavas kes kot po tekocem traku za vsako p*zdarijo. Tko da me zanima, ce mi lahko nekdo odgovori oz. me razsvetli v cem se razlikuje ura za par jurjev eur od tiste za par sto eur? Glede na debate so pa na altru sami bogatuni.
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
Pri tem je treba bit previden...kaj ti pomaga draga ura, če ljudje, ki jo vidijo, ne vedo, da je draga...
smile-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Ma to je outlet, te ure so vsaj že 1x stale na polici v drugi štacuni in se jih prestavljalo po izložbi in rokah strank. Je pa res, so šalabajzeri če je tko, ni lepo vidt take ure, ne vem, kako jim rata spraskat uro?. Ampak pomoje ti zamenjajo oz. dajo drugo, če je spraskano.
Sicer pa, za tak denar, bo dobil steklo, ki se ne spraska kr tko
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Pri tem je treba bit previden...kaj ti pomaga draga ura, če ljudje, ki jo vidijo, ne vedo, da je draga...
smile-1.gif

Ena redkih ur, ki mi je sploh všeč, brez nekih 20 kazalcev, vrtenja koleščka okrog... in vsega nepotrebnega, če bi blo po mojem, bi še sekunde odrezal, samo pol bi pla prepusta. Taka, kot je je simpl, kvalitetna in meni osebno lepa.
Če pa ljudje ne vedo, da je draga je to samo plus, manjša verjetnost, da ti jo pajsnejo
smile-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Ko sm zagledal Tule je še nekaj več slik.

Lp

Uta za slaba 2k eur, na kateri piše Tiger Woods
bonk.gif

Tag Heuer niso poceni urce, tudi če ne piše šumaher, špela pretnar, ..blablabla je cena. Če pa piše ferari, casio in pa messi...mi je pa čist usen, nekak mi je bl važna ura, kot napis za tak denar. Tud če mi daš novega m3 40% ceneje, pustim gor napis damjan murko
smile-1.gif

Lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Dva jurja bi dal za uro in potem na forumu sprašuješ katero kupiti? Svašta...

In zakaj se ti zdi to čudno? Ker pač ti ne razumeš? Poleg tega pa dva jurja za uro ni nek blazen denar.

Big daddy
hysterical-1.gif

Tut men se zdi čudno.e bi mel tolko dnara za dat za uro, bi sigurno v nulo vedel kaj želim ( oblika, pas, kronograf, znamka...) in nebi tukaj spraševal...

Če mas 500e pa nena v nulo veš kaj želiš?

Če bi jaz zaj mel 10k za uro, bi mel večje preglavice izbrat pravo, kot pa če bil mel 500e.

Za 10k je finta, da lahko najdeš tapravo za 5, 7, 9, ker v tem rangu ras najdeš vse, če pa se še za rabljene, pol pa se ti lahko
zmeša kaj kupit.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:

In zakaj se ti zdi to čudno? Ker pač ti ne razumeš? Poleg tega pa dva jurja za uro ni nek blazen denar .

daj ne pametuj prosim no..
hysterical-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Meni je to totalno brezvezno.

Ajde dajmo primerjat malo - daš več denarja za avto, boljši je, močnejši, varnejši... daš več denarja za televizor - je večji, boljša slika, več vhodov... daš več denarja za radio - boljši zvok, lepša osvetlitev...

Razlika med uro za 500 eur in 10.000 eur je pa v ? A je katera bolj točna a kako ? hehehe

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:

In zakaj se ti zdi to čudno? Ker pač ti ne razumeš? Poleg tega pa dva jurja za uro ni nek blazen denar .

daj ne pametuj prosim no..
hysterical-1.gif

Dva jurja je dosti denarja, ni pa to dosti denarja za uro. Dosti denarja za uro je 50k+

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Razlika med uro za 500 eur in 10.000 eur je pa v ? A je katera bolj točna a kako ? hehehe

Prvo kot prvo ima draga ura lep videz. To so izpiljeni detajli v nulo, izbrane najboljše barve, spolirano, spucano, v glavnem takšna ura v prostoru izstopa, pod direktnim soncem pa je veliko lepša kot neka poceni.

Kot drugo se drage ure ponašajo z avtomatskimi mehanizmi. Sam kvarčne ure več ne kupim. Hočem slišati obračanje kolesc, tisto trzanje, tiho tiktakanje, na roki imaš dejansko tehnično izjemen produkt.

Kot tretje so drage ure doživljenjske, medgeneracijske. To pomeni, da boš lahko uro, ki ti jo kupijo za birmo, v (skoraj) enakem stanju podaril svojemu vnuku, ta pa svojemu. Ravno zato je lahko primerno darilo (magari samemu sebi) ob vsakemu pomembnemu dogodku.

Kot četrto so drage ure dobra investicija. Marsikateremu modelu z leti cena zraste. Kupiš 10 ur, jih daš v sef in jih čez 20 let prodaš veliko dražje.

Kot peto je draga ura statusni simbol.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ura za 500eur je pravtako vrhunsko obdelana in ima vrhunske materiale.

Da bi pa 30 let isto uro nosil, ki jo bo vmes že 10x povozil čas. se raje v koleno ustrelim.

Zakaj potem ne nosiš kakšne ure iz 70 let ali 80 ?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ura za 500eur je pravtako vrhunsko obdelana in ima vrhunske materiale.

Saj to smo že ugotavljali, da se plača pri dragih urah 90% značke, da so sicer čisto enakovredne uram za par 100€, vendar je vseeno bolj zdravo verjeti, da pa je takšna ura le malce bolj trpežna, dodelana.

30 let nositi isto uro je najbrž nesmisel, jo je pa fajn nositi 5 let in jo dati čez 10 (20, 30) zopet na roko. Ne znam si zamisliti, kakšen povrat v času je lahko to za nekoga.

Meni osebno vintage ure niso všeč, ker pač nisem iz tistega časa, ne pravim pa, da mi ne bodo čez 30 let več všeč ure, ki so danes na trgu.
smile-1.gif