Ura-predlogi

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Predvideni budget za nakup ure je cca. 2000 evrov, sto gor ali dol ne igra vloge.

Vem, da smo že veliko zapisali o tej temi, ampak če se skoncentriramo na ta določen znesek, kakšni bi bili predlogi?

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Se strinjam in so v ožjem izboru. Poleg teh še Longinesove serije Evidenza, Master in Grande Vitesse pa od Omege Planet Ocean.

To je bolj kot ne klasika, pa me zanimajo še kakšni predlogi.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tako, ja, najprej smo obdelali klasiko.
smile-1.gif

Naslednji predlog: Ebel 1911 Discovery.
smile-1.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
V katero smer sploh razmišljaš - bi elegantno uro, športno (s štoparico ali brez), potapljaško, letalsko, kakšno vrsto paščka bi imel (usnje, kovinski, guma), premer ure, ipd., če bi naj imela kakšno "zgodovino" ipd.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Luminor je sicer zakon, ampak rabljene ure pa res ne bi kupoval. Je lahko še kaj bolj češkega?

Na prejšnjega: vse opcije so odprte, razen kovinskega paščka, pa guma je tudi zelo pogojno.

Ebel Discovery je sicer krasna ura, ampak jo ima prijatelj, pa ne bi potem enake. Vodi sicer Monaco, vendar je nisem imel še nikoli na sebi in zna pridet malo majhna. Če se gre za okrogle ure, mora bit vsaj 42.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Kupi si 2 zlatnika ali kaj drugega, ne pa ta pofl, ki ga švicarji bruhajo na veliko.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Luminor je sicer zakon, ampak rabljene ure pa res ne bi kupoval. Je lahko še kaj bolj češkega?

Na prejšnjega: vse opcije so odprte, razen kovinskega paščka, pa guma je tudi zelo pogojno.

Ebel Discovery je sicer krasna ura, ampak jo ima prijatelj, pa ne bi potem enake. Vodi sicer Monaco, vendar je nisem imel še nikoli na sebi in zna pridet malo majhna. Če se gre za okrogle ure, mora bit vsaj 42.

Jaz mam Monaco na gumijastem paščku. Ura res ni velika, tako da če si konstitucije kakega CROCOPa bo malo majhna zgledala. AMpak ravno pri Monacu je gumijast pasek tak (ni nič profiliran, samo mali vtisnjeni logo TAG Heuer), da ga lahko mirno nosiš zraven vsake obleke, pa ne zgleda češko.

Pa po mojem skromnem mnanju Monaco najlepše zgleda če ni kronograf, ker je taka čista, lepa ura.

Drugače pa poglej mogoče še Fortis. So zelo v redu ure za svojo ceno. Samo jih v SLO ni za dobit...

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
No ja, Monaco ravno pogost ni, je Carrera dosti bolj, če že o TAG Heuerju govorimo.

Edox Chronorally pa je totalno nora ura, samo ker je na baterijski pogon, si je ne bi za "prvo" uro omislil. Kot druga ali tretja pa je res top choice
zmaga.gif

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Dva jurja bi dal za uro in potem na forumu sprašuješ katero kupiti? Svašta...

In zakaj se ti zdi to čudno? Ker pač ti ne razumeš? Poleg tega pa dva jurja za uro ni nek blazen denar.

Je točno tako, kot je Malcom rekel. V svetu ur sem sicer precej domač, ampak še vedno lahko pade kak predlog, mi bi mi zasukal dosedanje namene.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Dva jurja bi dal za uro in potem na forumu sprašuješ katero kupiti? Svašta...

In zakaj se ti zdi to čudno? Ker pač ti ne razumeš? Poleg tega pa dva jurja za uro ni nek blazen denar.

Big daddy
hysterical-1.gif

Tut men se zdi čudno.e bi mel tolko dnara za dat za uro, bi sigurno v nulo vedel kaj želim ( oblika, pas, kronograf, znamka...) in nebi tukaj spraševal...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Poleg tega pa dva jurja za uro ni nek blazen denar.

Ah kje. 2 jurja je drobiž za uro. To je lih tok, da dobiš nekaj povprečnega. Pol folka kupuje dražje ure in ne mogoče 1 promil, kot vsi mislite.

...not

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
haha tema za nasmejat. Eno smrtno resno vprašanje:

Ali kaže ura za 2000€ drugačen čas kot ura za 100€? Pač še nisem nikoli imel ure za 2000€