Uporabnost žensk v dandanašnjem modernem času

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
So boki široki?
confused-1.gif
Če misl imet pet otrok, pol že morajo biti.
cool-1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
mene bi pa to pomoje psihično ubil, da bi bla skos doma, pa sam za dom in froce skrbela. Že tko me začne razganjat, če kak mesec nič intelektualno napoernega ne delam. Še na dopustu moram saj križanke reševat
grin1.gif

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
No sej, na to ne pomislijo.... Sej ni težava v tem, da bi kuhale in likale in dobro telovadile v postelji, problem je v tem, da bi bile finančno odvisne od moža, poleg tega pa še ne bi sledile svojim ciljem, sanjam.... Za šporget ne bom privezana
ne-ne-1.gif

Sploh pa sem imela (oz. imam še vedno) par primerov "gospodinj" priložnost opazovati, ki nimajo svojih dohodkov (ker so pač ostale doma in skrbijo za otroke, ali pa se borijo za eno mizerno plačo, ker kaj več zaradi preobermenjenosti niso mogle doseči) in morajo za vsako stvar, ki si jo zaželi, prositi tipa za denar.... tu pa se začne manipulacija s strani moških, ki imajo v tem primeru totalno premoč....

To bi bila zame najhujša nočna mora
crazy1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
morajo za vsako stvar, ki si jo zaželi, prositi tipa za denar...

Saj to je cilj nekaterih moških tu. Zato pa tako vneto zagovarjajo tak princip.
hysterical-1.gif

To so pa čist ekonomistične fore.
tongue-1.gif

Kje v tej temi je vsaj nakazano na kaj takega?

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Dekca, žal so to posledice, vse se konča pri financah, danes je to realnost... nekaterim ženska paše biti odvisne, nekaterim ne in po teh slednjih je ponavadi pljuvanje, češ lej kaka karieristka je, finoča, blah, blah, blah.

Kot sem že prej rekla, vse se da če se hoče. Če se pa noče (kot je primer Viperjeve kolegice in njenega tipa), je pa to že drug problem.

In še eno vprašanje: bi bilo tebi fino biti finančno odvisen od svoje žene?
grims-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ne. Ampak nihče ni omenjal tukaj, da bi imel tak namen.
Saj, če žena pomaga možu npr. v podjetju, ima plačo. Če je "gospodinja", tudi. Torej ni nobene "miloščine" ali fehtarjenja za nakupe. Vse se da zmenit - le zmenit se je treba, tako, da bo za vse prav. Kaj je prav, ima vsak drugačne pojme in ni univerzalnega pravila, zato pa so pogajanja in kompromisi/uskladitev interesov. Vse ne more biti ne po enem, ne po drugem okusu.
Ženska neodvisnost je eno, gnoj od babe pa drugo. Ene pa pač to mešajo oz. mislijo, da je treba biti oboje oz. da prvo pogojuje drugo. To pa ni v redu.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Vse se da zmenit - le zmenit se je treba, tako, da bo za vse prav. Kaj je prav, ima vsak drugačne pojme in ni univerzalnega pravila, zato pa so pogajanja in kompromisi/uskladitev interesov. Vse ne more biti ne po enem, ne po drugem okusu.
Ženska neodvisnost je eno, gnoj od babe pa drugo.

Exactly my point
zmaga.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Še en faktor je tu zanimiv. Če kakšna ženska živi na račun tipa, je kešipčka, če služi svoj denar, je zajebana karieristka. Seveda so to skrajnosti, a to je značilnost te teme. Sicer ima pa Slovenija najvišjo stopnjo zaposlenih mater v Evropi. Zakaj je temu tako, je druga tema. Očitno pa je, da nekatere hočejo doseči več od pranja in strežbe doma, a to še ne pomeni, da jim za družino ni mar. Od kod pa gospodinja dobi denar, btw?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Zakaj je temu tako? Ker so plače premajhne, da bi ena sama zadoščala za vso družino.
Odkod gospodinji denar? Obstaja poklic gospodinje, za katerega se plačujejo prispevki in vse ostalo, kot za poklic npr. javne delavke, in se prejema plača. Plača pa, kot povsod, delodajalec, v tem primeru mož. A mora imeti, kot rečeno, par k€ dohodkov, da to znese.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

tongue-1.gif

ynos vedno napiše tako, kakor ženske hočjo slišat.
smirk-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

tongue-1.gif

ynos vedno napiše tako, kakor ženske hočjo slišat.
smirk-1.gif

Ti bi rad, da te ženska vsakič sprašuje:

"Dragi...a mi daš za frizerja, ful bi šla?"

"Dragi, a mi daš za kosilo...smo se zmenle s kolegicami, k se nismo dolgo vidle"

"Dragi a mi plačaš fitnes karto..."

"Dragi..."

"Dragi..."

crazy1.gif

Pa sploh ne zarad keša, da se ne bo obesil kdo da sem ekonomist..., meni se zdi tak princip nekul. Pa še da je skoz doma no...c'mon. Prideš s šihta....je doma...Prideš s treninga...je doma..., ne greš na šiht...je doma....adijo pamet.
crazy1.gif
O čem se boš pogovarjal z žensko, ki je 90% svojega časa doma? Saj nima ničesar za povedat. Razen, ko te bo sfehtala 5 € za kofe...in bo šla s kolegico na kavo..., pa bo cel event in mesečno doživetje.

Zato tudi ne iščem neambicioznih žensk, brez lastnih ciljev ipd.... Niti ne obsojam moške, ki bi radi takšno žensko oz. vezo... Si bom pač jaz našel takšno, ki meni odgovarja,...druga skupina si bo našla takšno, ki njim odgovarja.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dekca pravi:ti boš pa večno sama (tudi zaradi svojega načina razmišljanja - ker dec te bo pa gledal, ko mu boš stalno najedala?).
smirk-1.gif
hysterical-1.gif

Znam s tipi zlo dobro funkcionirat, tko da se ni za bat .... Res pa ne rabim nekih nesamozavestnih revčkov, ki jim je edini dosežek v življenju to, da babo financirajo, ker jo z drugimi atributi, razen denarjem, pač ne znajo obdržati.
smirk-1.gif
Svojega denarja mam zase in svoje potrebe čisto dovolj, tip mi pa lahko nudi občutke in doživetja, ki jih z denarjem ne moreš kupiti in jih v vezah, ki temeljijo na tem, da je eden bolj samostojen in superioren drugemu pač ne moreš imeti.

Samostojnih žensk, ki znajo zase poskrbeti same se bojijo samo tisti, ki se zavedajo svoje duhovne revščine in pomanjkanja tistih nefinančnih kvalitet, ki so temelj kvalitetne in zdrave veze, kjer sta oba zadovoljna s samim seboj, skupaj pa tvorita homogeno celoto, brez šibkosti ene in izkoriščanja druge strani.

LP

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ti pa glih veš kaj govoriš. zate je šibkost in izkoriščanje, ko tip reče svoji punci/ženi če mu lahko spotoma kupi neki za prehlad.
bonk.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
zate je šibkost in izkoriščanje, ko tip reče svoji punci/ženi če mu lahko spotoma kupi neki za prehlad.
bonk.gif
Sploh ne ... je pa bedno, če misli, da mora takoj, ko jo pokliče, ona spustit vse iz rok pa tečt k njemu kot da umira.
confused-1.gif