Uporabniki avtoplina (LPG)?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Tisti, ki ste imel avte na plin je poraba min.8l plina/100km. Preračunano torej 5 evrov/100km + nekaj bencina.

moj plinaš troši 6,5L... zaj pa računaj....

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Ali kdo od vas uporablja LPG svečke? Npr. Brisk ali NGK? Je kaj razlike?

Mene tudi zanima ali ima nakup takih sveč smisel ali ne?

a je v Ljubljani kaksen dober plinas ki ti priklopi sistem na pc in pregleda plin ce dela vse ok, in da je za vec instalacij ali mora to samo pooblascenec?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
načeloma maš več šans, da ti priklopi tisti ki se s to firmo ukvarja. Drugače pa če ma pravi kabl in če si je pripravljen cuknit dol software za tvoj sistem ti lahko tudi ostali. Itak je 80% računalnikov od EU proizvajalcev v osnovi identičnih, tudi software je praktično enak. Nastavlja se pa tudi bolj ali manj isto.

Svečke se pa ne splača

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:

a je v Ljubljani kaksen dober plinas ki ti priklopi sistem na pc in pregleda plin ce dela vse ok, in da je za vec instalacij ali mora to samo pooblascenec?
jaz imam dobrih 170k na plin s tem avtom. Sem imel plinske in navadne svečke, pa nisem opazil bistvene razlike. No, pri navadnih ngk se mi je zgodilo, da je crknila.

Priporočam obisk Hribar. Po vseh težavah s Plineksom, mi je on sistem zrihtal v nulo. Pa je ostal isti sistem in tudi svečke niso bile čudežno več krive
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
Men tud ena svecka skoz nagaja... 1x na leto jo moram zamenjati...

Zdej sm dajal bolje, zdej bom pa kr navadne dal, da vidim razliko...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
ksz
To še drži, da s plinom naj ne bi šel parkirat v podzemno garažo? Še obstajajo te prepovedi?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
To nikoli ni držalo, pač lahko je nalepka za prepoved na vhodu, ampak zakonsko ne drži.

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Kako da ne drži, privat lastnik lahko reče da prepoveduje vstop avtomobilom rdeče barve. Je kje kakšen zakon ki to preprečuje?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Na Ministrstvu za okolje in prostor pravijo, da "ni predpisa, ki bi prepovedoval parkiranje vozil, predelanih na avtoplin v podzemnih garažah ali parkirnih hišah."

Več na: www.zurnal24.si

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:

jaz imam dobrih 170k na plin s tem avtom. Sem imel plinske in navadne svečke, pa nisem opazil bistvene razlike. No, pri navadnih ngk se mi je zgodilo, da je crknila.

Priporočam obisk Hribar. Po vseh težavah s Plineksom, mi je on sistem zrihtal v nulo. Pa je ostal isti sistem in tudi svečke niso bile čudežno več krive
wink-1.gif

To je hribar na celovski? Se on ukvarja s plinom al je splosni mehanik?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:

wink-1.gif

To je hribar na celovski? Se on ukvarja s plinom al je splosni mehanik?

http://hribar-as.si
Mehanik, ki tudi plinske sisteme vgrajuje in servisira. Tisti, ki so samo za plin niso ok, ker potem je vedno kao avto kriv in sistem brezhiben
wink-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
A se da tank menjat doma oz. kolk približno bi računal serviser al so kakšne komplikacije glede tega. Gre za navidez za isti tank samo večjo prostornino ima.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
Komplikacije so in niso. Težko rečt dokler ne vidiš.
Če imaš baker in toroidni tank bo najverjetneje kakšno cev treba na novo dat z obstoječim priborom. Če imaš cilinder tank bi moglo it z obstoječimi, torej samo odklopiš in novega priklopiš.
Če še nisi delal nikoli in če nimaš pojma kaj je kaj daj nekomu menjat. Če ti je v vsaj v teroiji vse jasno kaj je kaj in kako se povezuje poltem pa lahko sam.

Drugače pa zraven tanka rabiš še najverjetneje novi multiventil. Pa pričakuj da bo v tanku še par litrov plina ostalo tudi ko vzameš ven multiventil. Sploh zdaj v tem hladnejšem vremenu. Obvezno delaj to zunaj oziroma v res dobro prezračeni (prepih) delavnici.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
To je drugo če je multiventil na novem tanku že zmontiran. Jaz sem mislil da si nabavo nov kesl. Te pa samo ventil zapreš in ne bo uhajalo. Bo pa ostalo kar nekaj plina v rezervarju. Tak da vseeno nekje od zunaj odpri in pusti dan dva tri.