Uporabniki avtoplina (LPG)?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Glej že tvoje obnašanje mi pove vse o tebi!! Od pravega mojstra se to ne pričakuje, si potem takšnega obnašanja tudi do strank???

Svoj avto zaupam osebi ki ima zelo drugačno obnašanje in več strokovnga znanja kot ti. LAHKO SE SKRIVAŠ ZA SVOJIM UP. IMENOM če si mojster na mestu pa se izvoli predstaviti, LP.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Za tiste, kateri boste polnili LPG Avtoplin na Petrolu v Ilirski Bistrici, bodite zelo pazljivi, da ne izberete točilnega mesta 11!

VNKUVha.jpg

VELIKA nevarnost politja plina po vaši koži in hudih ozeblin zaradi takega tesnila:

AunzKxK.jpg

Plin je žel konkretno po mojih rokah, a sem še pravočasno reagiral.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Tako je. Preko aplikacije pa pravkar.

EDIT: Identično tesnilo je bilo kaki dve leti nazaj tudi na Petrol Ajševica pred Novo Gorico. Kljub večkratnemu opozorilu osebja se je uredilo šele, ko sem javil preko spleta, tako da je to očitno nujen korak.

Petrol

Petrol d.d.
31. avg 2011
109
22
18
Za tiste, kateri boste polnili LPG Avtoplin na Petrolu v Ilirski Bistrici, bodite zelo pazljivi, da ne izberete točilnega mesta 11!

VNKUVha.jpg

VELIKA nevarnost politja plina po vaši koži in hudih ozeblin zaradi takega tesnila:

AunzKxK.jpg

Plin je žel konkretno po mojih rokah, a sem še pravočasno reagiral.

Spoštovani,

najprej hvala za opozorilo, da tesnilo pušča. Popravilo je že naročeno. V podobnih primerih vse stranke prosimo, da o morebitnih napakah na polnilnih mestih takoj opozorite osebje na beninskem servisu. Poleg tega pa vsem strankam tudi toplo svetujemo, da si na agregatih LPG preberete navodila za varno delo, kjer med drugim piše, da je med polnjenjem vozila zaradi varnosti predpisana uporaba rokavic.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko na nas obrnete tudi preko sistema Povej Petrolu.

Gregor Rejc
Vodja prodajnih mest
Petrol d.d., Ljubljana

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Spoštovani,

najprej hvala za opozorilo, da tesnilo pušča. Popravilo je že naročeno. V podobnih primerih vse stranke prosimo, da o morebitnih napakah na polnilnih mestih takoj opozorite osebje na beninskem servisu. Poleg tega pa vsem strankam tudi toplo svetujemo, da si na agregatih LPG preberete navodila za varno delo, kjer med drugim piše, da je med polnjenjem vozila zaradi varnosti predpisana uporaba rokavic.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko na nas obrnete tudi preko sistema Povej Petrolu.

Gregor Rejc
Vodja prodajnih mest
Petrol d.d., Ljubljana

KSZ
A mogoče kdo ve, zakaj se pojavlja napaka P0171 na Nissan note v LPG načinu vožnje? pIr bencinu tega ni. TOrej pri močnejšem pospeševanju je motor malo zamorjen, nato pa naenkrat potegne. Ali pa denimo v tretji pri približno 40 tudi pri rahlo močnejšem pospeševanju ene 2-3x grobo pocuka, nato je vse OK. Če trakrat preklopi na bencin nin težave...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Če dela na bencin na plin pa ne je treba nastavit plin
Ja na bencin je cist OK, tle na plinu pa pri nekoliko nižjih vrtljajih, ene 2000 in močnejšem pospeševanju (ala prehitevanje, vključevanje na AC) mu kr moč malo vzame (kot na lakserci ko je slab bencin) in lahko malo zatrokira. Nato pa cez akko sekundo #odblokira" in normalno naprej.
Je od G1 sistem, tako, da upam, da ni kej s compom...k bo tezka za popravilo...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Uparjalnik? Ko je bil pri hisi se plinas ga je uspesno sraufal Avtomojster.na Celovski, ki je bil pooblascenec za G1.

• Všeč mi je
Reactions: medo10

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Uparjalnik? Ko je bil pri hisi se plinas ga je uspesno sraufal Avtomojster.na Celovski, ki je bil pooblascenec za G1.
Ob priliki si bo potrebno malo čas vzet. Na Plineksu so pred mesecem menjali injektorje, pa ni neke razlike. Ker so bile svečke že na koncu priporočenega cikla, sem jih tudi sedaj čez vikend zamenjal. Je malenkost bolje, a je še vedno pri pospeševanju, predvsem v tretji in četrti prestavi prisotno bremzanje moči, cukanja je malo manj.
Sicer ta teden ne bo neke možnosti pregleda zaradi odsotnosti, bom pa mogoče sproti v LJ tudi to varianto preveril, da ni treba posebej na Koroško, kar sicer tudi ni nek problem. Da vidimo, kako je z uparjalnikom

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Sorry, napacno ime sem ti dal. Matej Žun na Celovski ga je sraufal. Res se zapelji do mozakarja, ma G1 v malem prstu.

• Všeč mi je
Reactions: medo10

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Ob priliki si bo potrebno malo čas vzet. Na Plineksu so pred mesecem menjali injektorje, pa ni neke razlike. Ker so bile svečke že na koncu priporočenega cikla, sem jih tudi sedaj čez vikend zamenjal. Je malenkost bolje, a je še vedno pri pospeševanju, predvsem v tretji in četrti prestavi prisotno bremzanje moči, cukanja je malo manj.
Sicer ta teden ne bo neke možnosti pregleda zaradi odsotnosti, bom pa mogoče sproti v LJ tudi to varianto preveril, da ni treba posebej na Koroško, kar sicer tudi ni nek problem. Da vidimo, kako je z uparjalnikom

Razmisli o menjavi serviserja. Plineks žal ni pravi naslov za vgradnjo in servisiranje plinske naprave. Menjali bi vse živo in kasirali, na koncu pa plin še vedno ne deluje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
a tale matej pravite da je stručko?

Tudi jest imam plin od plineksa - ne vem sicer a G1, ampak oni so vgradili... in imam problem z laufanjem na 3 cilindre ob vlažnem vremenu - to je glih v tem obdobju, in tko serje kakšna 2km, pol pa še četrtega vklopi.

Je pa zanimivo, da laufa po 3eh tudi če se vozimo samo na benz. Ampak mehanik od avta pravi, da je že čisto vse možno probal, kar se tiče mašine. Svetuje, da bi mogl še plin pregledat.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
če laufa tudi na benz na 3 cilindre nima plin veze.
tak da bo mogo še kaj probat. za začetek plinski računalnik odklopit, mogoče kaki rele not jebe in izklapla injektor.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
a tale matej pravite da je stručko?

Tudi jest imam plin od plineksa - ne vem sicer a G1, ampak oni so vgradili... in imam problem z laufanjem na 3 cilindre ob vlažnem vremenu - to je glih v tem obdobju, in tko serje kakšna 2km, pol pa še četrtega vklopi.

Je pa zanimivo, da laufa po 3eh tudi če se vozimo samo na benz. Ampak mehanik od avta pravi, da je že čisto vse možno probal, kar se tiče mašine. Svetuje, da bi mogl še plin pregledat.
Kakšen ventil prežgan??? :sprasujemse:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
Ja če je preko konektorjev odklopis in spet original konektor na injektor.ce so kabli lotani bos spet lotal. Ali pa brikal v konektorju racunalnika.
@clio ce je ventil prežgan nima kompresije. To bi pa naj vsak ki se ma za mehanika prevero