A je mozno da je avto zaradi plina zacel piti olje? Al je zato krivo kaj drugega?
Micka outlander 2.0
Micka outlander 2.0
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
jaz mam avto tam predelan in sem kot del nasledstva postal stranka novega podjetja Gen1, ki s starim nima nič.
Držim pesti, da bo avtomobil deloval kot je treba.Citat:
Uporabnik markoman pravi:
no ja. ne vsega verjet novinarjem. jaz mam avto tam predelan in sem kot del nasledstva postal stranka novega podjetja Gen1, ki s starim nima nič. če se bom seveda držal garancijske knjižice, ki predvideva servis vsakih 20.000 km. je pa res, da sem pri G-1 vozilo predelal šele letos.
Citat:
ter dodajanje bencina pri visokih obratih
Mogoče je pa v tem stvar zakaj eni občutijo razliko v moči, drugi pa ne? Dodajanje bencina je sicer minimalno toda nekaj vendarle je. Preverjeno tudi pri serviserjih.Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Citat:
jst tega ne opazim pa mam g-1 sistem. sicer mi kolega pravi, da ima plineks pa da mu zravn teče še benz.
moj ma pri vožnji od 140-150km/h (2.0T, 202KM) porabo plina ene 14,5L/100, poraba bencina je nič. mam pa drugi avto predelan, pa nikoli nisem opazil porabe bencina, razen seveda ob hladnih vžigih. poleti je preklop otak takoj oz. nekaj stometrov vožnje, pozimi pa 1-2km.
saj nemoreš, ker G1 tega nima.Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Citat:
jst tega ne opazim pa mam g-1 sistem. sicer mi kolega pravi, da ima plineks pa da mu zravn teče še benz.
Obstaja tudi možnost, da sistem pri visokih vrtljajih ali na minimumu preklopi v celoti na bencin , česar voznik ne zazna (oz. naj ne bi zaznal, če je zadeva pravilno nastavljena). Tudi lučka še vedno signalizira delovanje na plin, čeprav avtomobil dejansko deluje na bencin. Takšni možnosti je imel v programu tudi moj Tartarini (če se prav spomnim obe, zagotovo pa vsaj eno), vendar sta bili obe izključeni.Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Ne, porabe bencina pri večini resnih sistemov in serviserjev, po preklopu na plin, NI. Izvor tega dodajanja bencina naj bi bil zaradi ščitenja izpušnih ventilov. Vendar pa je to tako malo bencina, da enostavno nima efekta. Prevedeno drugače - marketinški nateg.
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Če pri visokih obratih preklopi na bencin je uparjalnik slab,