Uporabniki avtoplina (LPG)?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Bom jutri vprašal..

@Drago:

Meni se zdi brezveze v 100km avte plin tlačit, plin se tlači v avte s 150km+, v kakšnega šestaka ali kakšno hujšo zver pa sploh, je pa to pač samo moje mnenje. Octavia s tem motorjem bo pa pogreb, če že Octavia, je tole po moje boljša izbira, motor je tako ali tako bulletproof in bo bp šel do tvojih kilometrov:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5929358&show=1

omensat

Zelenc'
4. apr 2012
6
0
1
v sredo imam naročeno predelavo berlingo 1,6 16V 90KM
Plineks, sistem Zavoli, 1390€ z DDV-jem, vključeno homologacijo + sistem V-lube (baje original sistem, omogoča vžig na plin+baje malenkost poveča moč). Servis na 20.000km cena pa 35€, 5 let garancije

in sicer vgradil ga bo mehanik na ford servisu Trilar kranj ma kdo izkušnje s servisom Trilar

omensat

Zelenc'
4. apr 2012
6
0
1
original to je tud men mal smešn,
me pa predvsem zanima ta zavoli sistem ,ki pa itak nima nobene veze s plineksom saj so oni le zastopniki tega sistema
ima kdo izkušnje z zavoli + sistem V-lube

je pomoje predvsem kakšen strokovnjak ti montira zadevo not v avto.
bom poročal ko bo zmontirano

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Po pričevanjih na forumu in pogovoru s Prinsom bi jaz Plineksa ognil kolikor se le da.

omensat

Zelenc'
4. apr 2012
6
0
1
sej mi ne bodo montirali plineks ampak ford servis Trilar
zavoli sistem ki ga ponujajo plineks je pa italjanski

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Ksz

Že nekaj časa se ukvarjam z vprašanjem, kateri avtomobil bi bil najprimernejši za predelavo na plin. Letno bi se delalo med 30 in 40.000 km. 95% avtoceste, vsak delovnik okoli 180 km z eno osebo. Kupilo bi se vozilo, staro dve do tri leta, s čimmanj prevoženimi km, majhno porabo in bi ostalo pri hiši okoli pet let. Primeren naj bi bil za družino s tremi otroki (4 do 12 let), da bi v sili šli lahko tudi na dopust. Rezervor bi bil v prtljažniku s čimvečjo kapaciteto. Na prvem mestu je varnost in vzdržljivost, ter udobnost.

Vem, da se nekateri pogoji izključujejo, vendar verjamem, da je kompromis možen.

Recimo nekaj takšnega: Škoda Oktavija.
Tole ne bi smelo biti težava, problem je le v tem, da so tile motorji žejni kot hudič. Govorimo o porabi 8+ litrov bencina, hitro si tudi na 9 in več. Sploh na AC, če imaš višjo povprečno hitrost zna zadeva precej žlampat. Za take vožnje kot ti imaš je verjetno res bolje dizel. In se izogneš vsem morebitnim komplikacijam.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Moj je bil narejen v Nemčiji, sistem je Landi Renzo Omegas. O sistemu ne vem veliko, ker ga je vgradil drug. Včeraj bil pri enem plinašu, ki je pregledal vse in je zgleda res naštelan kot mora bit.

Trenutno dela brezhibno, uklopi po dobrih 500m pri 5°C zunaj.

PS. Rabi kdo elektronski flashlube komplet nov nerabljen?Da se uporabljat vse druge tekočine za mazanje. http://www.ebay.de/itm/Flashlu...b#ht_500wt_1413

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Kaj pa predelava na CNG ali CMG? A to že naredi kdo pri nas. Pa računica me zanima, ker bi zemeljski plin moral bit cenejši.

LP

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja peesda no....a ni LPG že dost butičen?
grin1.gif

Js bi pa kerosin tanku.
cheer.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Bom jutri vprašal..

@Drago:

Meni se zdi brezveze v 100km avte plin tlačit, plin se tlači v avte s 150km+, v kakšnega šestaka ali kakšno hujšo zver pa sploh, je pa to pač samo moje mnenje. Octavia s tem motorjem bo pa pogreb

Ne serji no. Tale octavia ima malenkost slabši pospešek (ampak zato višjo končno hitrost) od vašega 2.0 korejskega pogreba.
grims-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
1. 100kg ni precej.

2. Ne porabi enako. Octavia 1.6 brez problema porabi okoli 7l, o takšni porabi lahko pri vašem Sportagu samo sanjate (si še sam priznal realno porabo v eni drugi temi).
bonk.gif

3. Ti si bluzil o performansih. Če smo že pri žalosti ti pa lahko povem, da je bolj žalostno to, da pride moja kanta z slabimi 200kg več (in borimi 7 konji več) kot vaš Sportage do 100 km/h v 2 sekundah manj, da 30 km/h višje končne hitrosti raje ne omenjam, porabi pa dejansko res dobrih 7l/100km. Toliko o žalosti.
grin1.gif

4. Namesto, da po vgradnji ene LPG naprave v avto od očka in mamice igraš tukaj doktorja znanosti o LPG-ju, idi raje kaj koristnega početi, da si boš lahko Ceedko od mamice natankal.
hysterical-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.403
5.682
113
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
Ni izvajalca.

kaj ni izvajalca. vsak plin majster ti lahko cng zmontira.
Saj vse deluje po enakih principih z praktično enakimi deli, razen rezervar je večji.

hyper

Pripravnik
10. sep 2007
57
0
6
LJ
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
Samo eno polnilno mesto je, pa se to ni javno....

Potrebujes bistveno vecji tank, kot za lpg.

Ni izvajalca.

Polnilnica CNG nasproti tehničnih pregledov LPP (LJ, Šiška) je javna, ni samo za avtobuse, ampak tudi za avtomobile, polni lahko kdor želi.

Rezervoar ni toliko večji, kolikor je višji tlak zemeljskega plina v njem (cca. 200 - 250 bar) in zato je veliko dražji kot za LPG.