Uporabniki avtoplina (LPG)?

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Ne, to bi naredila ti, avtor je povedal, da ta možnost ne pride v poštev.

@luka51: Plineks opravlja šalabajzarska dela, to sem hotel povedat.

Razloži zakaj Plineks opravlja šalabajzerska dela ! ??
sprasujem se.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
@sad:

Zej pa že malo pametuješ, kot študent sem se vozil v Ljubljano 180km v eno smer z VW Lupojom 1.0, l. 98, avto je imel 125.000 km, ko je šel od bajte. Bil pa je avto v odličnem stanju v vseh pogledih. Ponavadi smo se štirje s prtljago nabasali v Ljubljano, pa nisem ga šparal nikoli preveč.

Me lahko razsvetliš kaj se zgodi s takim avtom po 45.000 km na avtocesti?
Izgleda se ne znam izražat.
evil.gif

Ni problem, da bo avto razpadel, problem je delat 45.000 km LETNO (večino na AC) s kosilnico. Tako pri udobju, kot tudi pri porabi je to popolnoma zgrešena možnost. In tudi, če bi v tem primeru šlo za opcijo (kar hvala bogu ne gre, ker ima uporabnik 1.4 motor) bi se jaz darovalcu zahvalil in m urekel, naj raje proda in da keš ali pa bo on prodal. Ker pač avto žal ni primeren za to kar se bo rabil in darovalec verjetno noče mučit obdarovanca.
In še enkrat: seveda se to DA in to lahko delaš, vendar si lolek, če to delaš. Za tako uporabo je najboljši en dizel s čim daljšimi prestavnimi razmerji in tempomatom. Rukneš na AC, vključiš tempomat, motorja skoraj ne slišiš, žre malo. Kosilnica bi pa tulila kot zmešana (in btw. tisti 1.2 trivaljnik se z veseljem vrti), pa žlampala verjetno več kot kakšen 2.0 bencinar. Da ne govorimo niti o tem, kaj vključena klima naredi taki kosilnici.
In ne mešat vožnje v nedeljo v Ljubljano in v petek iz Ljubljane. Tukaj govorimo o cca. 200 km na DELAVNIK.

Plus tega, sam bi za tako vožnjo izbral vsaj en rang višji avto, tudi če rabljen zato. Udobje večje, da ne govorimo o varnosti, ker te čisto vsak kur.čič s svojim avtom na fafing ne bo izsiljeval. Čeprav še vedno te bodo, ampak bistveno manj.

A da naj osemdeset letni ženici reče, da proda in da keš? Pa daj glej...

če maš kaj pametnega povedat o plinski inštalaciji povej, gluposti mi ne pisat.
uf-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Zmenjeno, vidim da ste eni pobrali vso pamet sveta. Čim bolj varne km želim.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Hudo si zajebal ja..

Kilometrina je iz 15k skočila na 30k km letno, tam se pa že pozna taka poraba.
smirk-1.gif

@steni: Preberi celo to temo, potem pa še na drugih forumih in boš vedel o čem govorim, pa še na Prins pokliči, če majo kšn Plineksov sistem na servisu.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
100000 km v treh letih in 4-ih mesecih (marec 2009 do danes) z Plineksovim sistemom vgrajenim v takrat novo Kio proceed 1.4, brez kakršnega koli problema, razen rednih vzdrževalnih del. Po tvoje izgleda, kot da sem edini srečnež, ki je zadovoljen
aplauz.gif
z Plineksovim sistemom.
bonk.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik john pravi:
imam vprašanje za uporabnike avtoplina. Koliko je pravilen ta izračun?

Kolega me straši, da ni tak prihranek, sploh ker je treba dodajati aditiv, poleg tega so pa še dragi servisi.
Imam pa renault laguno karavan 2.0 16v 99kW.

plin.jpg

No, če se njemu zdi 1200€ na leto prihranka malo, pa naj ti da ta denar, pa bo videl, kako hitro ga bo zabolelo v denarnici. Vsak € prav pride v današnjih cajtih. Boš pa imel za registracijo in kasko...
Odštej od te cene še kakih 200€ za redne servise in za mazanje, če boš rabil in to bo to.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ma eni kar nekaj komentirajo, da se splača to ali ono. Itak, da ni tako ekonomsko upravičena predelava 1.4 motorja, kot je recimo nekega 4.2...vendar, če veš, da boš imel avto pri bajti kar nekaj let in narediš kar nekaj let, da veš da boš v enem letu ali malo več prihranil za montažo, potem imaš pa še samo prihranek, potem je glupo trditi, da ne montirat...zakaj že ne? Ker je enim jurja na leto malo al kaj? Ko je treba plačat zavarovanje pa se prav tistim ne zdi dat malo, ko mora plačat zavarovanje mogoče 600€...svašta, tega res ne morem razumeti...

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
na vsako mašino se splača. če maš na voljo tistega 1300€
bolše dat v to in šparat čez tri dni. ko met dnar in od njega nič al ga pa zapravit za bedarije

ogromni štajerskih dimnikarjev vozi na plin pa majo vglavnem 1.2 60 konjske mlinčke

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Hudo si zajebal ja..

Kilometrina je iz 15k skočila na 30k km letno, tam se pa že pozna taka poraba.
smirk-1.gif

@steni: Preberi celo to temo, potem pa še na drugih forumih in boš vedel o čem govorim, pa še na Prins pokliči, če majo kšn Plineksov sistem na servisu.

če govoriš iz lastnih izkušenj...še zastopim.... samo da je rekla kazala.. .nevem no... jaz sem z Plinexom zadovoljen.... prej bi reku da ma folk probleme s kvaliteto plina ( jaz sem jih namreč imel).... kar se predelave tiče... mi stvar dela B.P.

aja nabavil sem pri Plinexu ( Zavoli) vgrajeval mi je pa pooblačen v Kranju ( pooblačen od Plineksa)

po pol leta.. mi dela vse vredu... kako bo naprej...bom pa tudi še videl.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Kje so pa servisi, garancija? A za kake fine nastavitve boš tudi šel potem še 2x dol?
ne-ne-1.gif
Če nimaš ravno kakih sorodnikov tam okoli, da bi redno hodil k njim, se ne splača.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
servis narediš lahko pri nas,prav tako fine nastavitve,da boš rabil garancijo imaš pač smolo.pač vzameš v zakup ali pri nas daš 1500€ ali dol 550€

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
servis narediš lahko pri nas,prav tako fine nastavitve,da boš rabil garancijo imaš pač smolo.pač vzameš v zakup ali pri nas daš 1500€ ali dol 550€

Razlika je iz 1250 EUR na 590 EUR, ne tako velika, kot si napisal.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Razlika je iz 1250 EUR na 590 EUR, ne tako velika, kot si napisal.

še vedno 650€ pri nas več računajo za delo.do dol in nazaj pot te stane 100€