jaz sem 27.1. predelal mojega polota 1.4 letnik 2005,do sedaj sem prevozil 4400 km in prihranil 213 eurov,za predelavo sem dal 1000 eurov.
Vsem gre ta strošek predelave v nos,jaz pa sem razmišljal takole,recimo da imaš 1000 eurov in jih das na banko vezat za eno leto 5%,imaš po enem letu 50 eurov čistega.Če se odločiš za predelavo in daš 1000 eurov,prevoziš 20000km/leto imaš to povrnjeno v 10 mesecih,mesečno pa prihraniš 100 eurov,torej dobiš za preostala 2 meseca 200 eurov,kar imaš tudi čistega po enem letu.
Pol pa mi naj nekdo reče,da to ni računica,četudi avto prodam še itak pokasiram za predelavo(vsaj 800 eurov) in četudi se po enem letu več ne vozim na plin (ker bi morda bil plin dražji,kar seveda ne bo) itak nisem nič izgubil,četudi je avto star in ga odpeljem na odpad,sem vseeno prišparal 150 eurov,kot če bi imel denar na banki.
Moj Polo bo letos tudi star 7 let,125000 prevoženih in mi je vsaj rekel,kaj boš predeloval star avto,to se splača le pri 2 ali 3 letih starem in da ga voziš še vsaj 3 leta,vendar pa moja računica kaže drugače kot ste lahko razbrali.
Izračun si lahko sami naredite na strani
http://www.plinskicentermaribor.si/izracun_upravicenostii.html
in še to, tip bo v kratem odprl LPG črpalko na območju MB,kjer bo plin vsaj 5 centov cenejši kot na Petrol črpalkah.
lp