Uporabni programi za Android + opis + slike

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kako leto sem ze spraševal, pa je spet aktualno. Rabil bi nekaj, kar v primeru data roaminga avtomatsko izklopi vse povezave v ozadju, posodobitve in podobno. Da lahko prenasa podatke samo aplikacija, ki je odprta. Čudi me da kaj takega ne bi obstajalo, ne da se mi pa zafrkavat s fitewalli in taskerji na vseh napravah...

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Nisem bral vsega, se opravičujem, če je že bilo. Omogoča katera aplikacija za snemanje video posnetkov, da sta zraven ves čas zapečena v posnetek datum in ura? Pač v stilu avtokamer, nadzornih kamer, itd... Hvala!
klik

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kako leto sem ze spraševal, pa je spet aktualno. Rabil bi nekaj, kar v primeru data roaminga avtomatsko izklopi vse povezave v ozadju, posodobitve in podobno. Da lahko prenasa podatke samo aplikacija, ki je odprta. Čudi me da kaj takega ne bi obstajalo, ne da se mi pa zafrkavat s fitewalli in taskerji na vseh napravah...
Brez tasker programa bo težka
rolleyes-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Nisem bral vsega, se opravičujem, če je že bilo. Omogoča katera aplikacija za snemanje video posnetkov, da sta zraven ves čas zapečena v posnetek datum in ura? Pač v stilu avtokamer, nadzornih kamer, itd... Hvala!
klik

Bravo, točno kaj takega bi rabil. Vendar po prvem testu vidim: višja kot je resolucija videa, bolj se zatika. V bistvu posnetek ni gledljiv niti na najmanjši resoluciji, pa imam 4jederni proc, 2gb rama in 13mpx kamero. Je to točno to kar sem želel, samo zakaj posnetki "trokirajo"?

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik Borg pravi:
Kakšen dober data usage widget?Ki deluje in osvežuje widget samodejno.Ne mi predlagat 3G Watchdog,My Data Manager,Data Usage...ker ne delujejo kot je treba.
sprasujem se.gif

tic

Pripravnik
Izključen uporabnik
31. avg 2007
319
0
18
A mi morda kdo zna za macrodroid napisat macro, da bi mi telefon vklopil podatke, wifi, dostop do lokacije, ko bi poslal sms z doloceno vsebino, brez da bi na telefonu moral kaj potrjevat. Vsak macro bi bil zase, tako da bi rabil 3 macroje. Naprimer
Ce pride sms z vsebino z prej nastavljene stevilke
111 vklopi podatke,
222 vklopi wifi
333 vklopi dostop do lokacije
Hvala ze vnaprej

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. pri add Triger izbereš SMS, določiš kontakt, določiš besedo
2. pri add Action pa potem poklikaš kaj bi rad

za vklop gps-a rabiš rootan telefon (problem androida)
za vklop mobilnih podatkov isto kot za gps
wifi lahko vklapljaš (preverjeno pri ne rootanem telefonu)

Sicer ima neke možnosti share location, sam nisem pa testiral.

gps je po moje brez veze izklapljat. jst imam skos vklopljenga.

tic

Pripravnik
Izključen uporabnik
31. avg 2007
319
0
18
Sem poskusil in dela, sadaj samo se rootam in bo. Hvala se enkrat

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Kateri opomnik opravil mi priporočate? Rad bi, da je čimbolj enostaven za uporabo,ker tale na sony-ju je kr neki
frown-1.gif

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
Kateri program za kamero priporočate? Trenutno uporabljam Open camera. Je to to ali ...

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Za osnovno slikanje je tudi default dobra, drugače z menjavo kamere nič ne pridobiš, če je
sama kamera na telefonu bolj boga, btw o katerem telefonu govorimo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

"odkril" sem glupo/čudno težavo, da samsung galerija (ki mi je drugač všeč) v posamezni mapi razvrsti slike po "modified", se pravi kdaj je bila slika skopirana v mapo!

Ene slike sem slikal direkt s stock foto appom, ene pa iz sporstrackerja. Sedaj sem vse slike skopiral v eno mapo, ampak jih galerija razvrsti po svoje.
Sem jih preimenoval tako 05-07-2016_001... pa ona še vedno razvršča po svoje. Ne upošteva exif ure niti file name-a...

"uspelo" mi je šele, da sem vse slike skopiral iz mape v novo mapo s pomočjo es file explorer-ja. Ampak program je kopira 001, 002... Galerija pa sedaj vidi, da je slika 040 "najnovejša" in so slike sedaj razrvščene kontra 040, 039, 038...
hysterical-1.gif

Jao tega inženirja al programerja, da ga jata golobov posrala in poscala
evil.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Z5 ima ze v originalu dobro kamero.

Z menjavo kamere pridobis samo ce uporabljas tudi dodatne funkcije, ki jib osnovna kamera ne podpira. Jaz bi v tvojem primeru ostal na original, drugače pa open camera ali google camera. Vecina kamer ima tako ali tako samo kup navlake v smislu efektov zraven.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kaj uporabljate za koledar? Rabim dobro zadevo, ki zna hkrati upravljat z exchange ter koledarjem v googlu. Predvsem pa da ima dober, pregleden in prilagodljiv agenda widget. Google calendar je tu pogrnil, Samsungov S calendar je pogreb. Trenutno uporabljam today calendar, samo se mi po nekaj casa zaklene in hoče placljivo verzijo. Delete data sicer problem za nekaj casq resi, samo to ni to. Ni mi pa neki super, da bi ga kupil...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pa se nekaj. Odkar smo sli v firmi na Office365, je bilo potrebno za exchange mail potrditi nove administratorske pravice. In po novem imamo Smart Lock onemogočen, kar me spravlja ob živce ko moram v avtu (bluetooth) vsakič vtipkat pin. Obstaja kak workaround? Gre za S6 edge z Android 6.