Uporabni programi za Android + opis + slike

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.521
113
žalostno kako je propadel en najbolj nepogrešljivih pripomočkov za android

sicer je pa na voljo plačljiva verzija, ki vsaj zgleda čista. danes pač nič več ni zastonj.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Ni hijackala - lepo te je vprasal ce želiš aktivirat charging boost. In v nastavitvah enostavno izklopis...
Ja, ko sem dal filat telefon me je vprašalo, če želim charging boost in sem skepal, da je to google pogruntal nekaj na novo.
In sem kliknil Yes.

Kasneje sem opazil, da mi je zamenjalo lock screen z oglasi in mi je takoj postalo jasno, da ni imel google nič s tem...
In po raziskovanju sem prišel do krivca: ES File Exporer.

Nimam nič proti oglasom v aplikacijah, programerji morajo od nečesa živet.
Ampak da ti pa zamenja neko core funkcionalnost (lock screen), pa nikakor ni sprejemljivo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
ES File Explorer je pred več meseci kupila ena firma, ki se profesionalno ukvarja z malwarom in uničevanju dobrih aplikacij. Jaz sem ga takrat takoj odstranil in tudi v tej temi napisal naj ostali naredijo enako
wink-1.gif

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
A v Androidu obstaja kej (kot nastavitev ali pa kot aplikacija), da bi pri klicočem vedel, ali gre za klic na mojo številko ali gre za preusmerjen klic? Na WP-ju je ob klicu bila ikonca za preusmerjen klic, tu na Androidu (vsaj v osnovi) tega ni.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Katero aplikacijo priporočate za porabo baterije?
Nobene, še ena dodatna nesnaga na telefonu!

se strinjam, ampak želim malo bolj podrobno spremljat porabo, kar pa privzeta aplikacija ne omogoča.
Npr. trenutni % porabe na uro

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Za spremljanje GSAM, ker ima dober app sucker.

Za varčevanje pa če že, potem kak Green power, kjer nastaviš, da ti npr prenos podatkov vklopi samo ko ga odkleneš, drugače pa npr vsako uro za 1 minuto, wi-fi samo na določeni lokaciji, bluetooth samo ko sprožiš klic ipd...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Ne vem če bi vprašal tu al tam ko je govora o TV, ampak ker je na TV android sistem, bom tukaj
smile-1.gif

Namreč iščem nek multimedijski predvajalnik, ki bi znal izpljunit virtualni prostorski zvok za slušalke. VLC za windows to omogoča, VLC za android pa ne?!
Ali pa še boljše, če bi podpiral kar dolby headphones format? jaz namreč ne najdem nič

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Hvala še enkrat, ampak to ni to
smile-1.gif

Jaz iščem virtualiziran surround za slušalke. Idealno bi bilo Dolby Headphones, ampak ker je to licenčna zadeva, bi morali plačati za licenco, kar pa je očitno predrago.

VLC sicer ima podobno zadevo v svojem windows programu, ampak za android verzija tega nima. Pa ni zdaj to neka znanost, očitno edino nihče še tega ni naredil. Sicer za telefone obstaja sistemska nastavitev, da nastaviš za slušalke to opcijo, ampak jaz bi tole fural na android TVju, ker pa te sistemske nastavitve ni in bi moral player to omogočiti. Pa očitno ne obstaja.