Uporabni programi za Android + opis + slike

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
ksz

Je zdaj nova moda, da ne moreš ročno izbrati operaterja? Se precej vozim ob hrv. meji in moram ob vsakem klicu paziti, da nisem v roamingu. Je mogoče kak skrit ukaz ali aplikacija, ki bi to vrnila, kot je bilo pred leti? Note4, android 5.0.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
ksz

Je zdaj nova moda, da ne moreš ročno izbrati operaterja? Se precej vozim ob hrv. meji in moram ob vsakem klicu paziti, da nisem v roamingu. Je mogoče kak skrit ukaz ali aplikacija, ki bi to vrnila, kot je bilo pred leti? Note4, android 5.0.

Kako da ni ? settings > more > cellular networks > network operator (choose a network operator)

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Google Play Family Library tudi za aplikacije in filme(poleg glasbe).
Omogoča skupino do 6 uporabnikov.
Ali to deluje, če si account nastaviš na USA tudi pri nas?
dCqWE2i.png

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
Kaj naj si naložim za spremljanje hoje ali kolesarjenja:
- RunKeeper ali
- Runtastic
- kaj tretjega ?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
V hisi imam 2 wifi access pointa z istim ssid. Kako prepricat telefon, da se bo povezal z drugim ko pridem na drugi konec hise. Namreč rahel signal je se od prvega, toda mora povezava precej stekat preden se odloci za preklop.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
V hisi imam 2 wifi access pointa z istim ssid. Kako prepricat telefon, da se bo povezal z drugim ko pridem na drugi konec hise. Namreč rahel signal je se od prvega, toda mora povezava precej stekat preden se odloci za preklop.

Ta bo malo težja. Na roaming aggressiveness brez rootanja ne moreš vplivati. Imaš pa eno aplikacijo, ki dela ravno to: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.heleron.wifiroamingfix
(pravkar našel na internetu, tako da je sploh ne poznam)

Enterprise rešitve imajo to rešeno s kontrolerjem, ki razporeja naprave po APjih. Za consumer rešitve v tej smeri še žal nisem slišal (OpenWRT, DD-WRT ipd. tega ne podpirajo).

I

Izbrisan uporabnik 17097

Jaz imam tudi podoben problem.Preden pridem domov imam v bližini unifi,telefon se poveže nanj toda ko pridem domov je ta signal še vedno toliko močan(čeprav slabši od domačega) ne preklopi pa avtomatsko na domačega.Kako to uredit s kakšno aplikacijo nastavitvami?da bi mi ko pridem domov avtomatsko preklopilo na moj domači Wifi,unifi ne bi rad izklapljal ker večkrat zunaj kje pride prav da se poveže nanj.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Hvala bom preizkusil.Ker pa imam deljen delovni čas,izmensko delo in vsakič ko grem iz v stanovanje preklopi tako da časovno ne pride v poštev.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
S tem da redkokateri routerji podpirajo 5GHz, če pa že pa so navadno 50+€.

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Živjo rabil bi aplikacijo ki bi avtomatsko poiskala mobilne operaterje in tudi prikazala moč signala.Rabim za tujino kjer včasih sam ročno brskam in sprobavam kateri ima najboljšo možnost prenosa podatkov.
Lp Bošti

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik Borg pravi:
Jaz imam tudi podoben problem.Preden pridem domov imam v bližini unifi,telefon se poveže nanj toda ko pridem domov je ta signal še vedno toliko močan(čeprav slabši od domačega) ne preklopi pa avtomatsko na domačega.Kako to uredit s kakšno aplikacijo nastavitvami?da bi mi ko pridem domov avtomatsko preklopilo na moj domači Wifi,unifi ne bi rad izklapljal ker večkrat zunaj kje pride prav da se poveže nanj.
No jaz bom to aplikacijo,ki jo je predlagal Fusion kar pohvalil
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.seah0rse.swififree
Hvala.5*