Uporabni programi za Android + opis + slike

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Pinpoint (zgleda domači razvijalci, opazil v europarku v Mariboru)

https://play.google.com/store/apps/details?id=si.mb.versor.goldfish

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se vračali z nakupa ali potovanja in pozabili, kje ste parkirali vaše vozilo? Ali pa ste se znašli v gromozanskem trgovskem centru pred tablo, ki je jasno označevala vaš trenutni položaj, vi pa niste vedeli kje je “tukaj” in kako do lokala, ki ga iščete?

PinPoint je vaš osebni prenosni terminal na dlani za navigacijo v zaprtih prostorih in pomoč pri iskanju vozil, prijateljev ter drugih interesnih točk.

Aplikacija PinPoint vam omogoča:

• Navigacijo v zaprtih prostorih brez uporabe GPS, WiFi ali 3G signala
• Detajlni pregled tlorisov garažnih hiš, nakupovalnih centrov ali letališč z vnešenimi interesnimi točkami
• Iskanje in vodenje do vašega vozila
• Lociranje vaših prijateljev in vodenje do zbirališča
• Iskanje in vodenje do interesnih tock, kot so trgovine, lokali, stranišča, dvigala itn.
• Prejemanje in deljenje shranjenih lokacij vašega vozila s prijatelji
• Izris najkrajše poti do željene vnešene lokacije
• Turn-by-turn navodila za pot
• Podrobne informacije o vseh interesnih točkah (trgovinah, lokalih, restavracijah itn.)
• Izbiro jezika glede na privzeto jezikovno nastavitev vaše mobilne naprave

PinPoint za določanje vaše trenutne lokacije, lokacije vašega vozila ali prijateljev, uporablja sistem predhodno nameščenih QR kod in NFC oddajnikov, zaradi česar je njena uporaba možna samo v objektih opremljenih s sistemom PinPoint.

Preberite več o uporabi in namestitvi sistema na spletni strani www.pinpoint-navigation.com

22. jul 2007
13.726
1.814
113
124
Ideja je dobra, samo to z QR codami ni ravno priročno, da poleg "zgubljenega" avta iščeš tudi code
tongue-1.gif

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Ideja je dobra, samo to z QR codami ni ravno priročno, da poleg "zgubljenega" avta iščeš tudi code
tongue-1.gif

Nfc čipi/ qr kode so na stebrih tako, da jih ne rabiš iskati (verjetno so tudi na izhodih pri dvigalih, nisem bil pozoren kasneje)...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.898
708
113
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Citat:
tongue-1.gif

Nfc čipi/ qr kode so na stebrih tako, da jih ne rabiš iskati (verjetno so tudi na izhodih pri dvigalih, nisem bil pozoren kasneje)...

Ampak do NFC čipa oz. QR kode še moraš vseeno relativno blizu iti (sploh NFC).
To bi se veliko enostavneje rešilo z bluetooth tagi, kjer zadeva vleče precej dalje, ampak še vedno dovolj kratko, da lahko uspešno lociraš uporabnika.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Citat:
tongue-1.gif

Ampak do NFC čipa oz. QR kode še moraš vseeno relativno blizu iti (sploh NFC).
To bi se veliko enostavneje rešilo z bluetooth tagi, kjer zadeva vleče precej dalje, ampak še vedno dovolj kratko, da lahko uspešno lociraš uporabnika.

Jaz sem tako dojel, da ko greš v trgovino na najbližjem stebru ali preko nfc ali qr dodaš lokacijo, ko se vračaš potegneš na izhodu ali kjerkoli pač si in te vodi do prvotnega stebra - ki je par metrov od tvojega avtomobila - oz v vidnem polju zagotovo.
Opraviš vse spotoma.

Sicer pa je v videu lepo prikazano.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.947
271
83
Slovenija
kateri mkv predvajalnik z možnostjo predvajanja podnapisov najbolj uporabljate?
vlc je bugast, bsplayer mi crashne, stock player ne prebere vseh vrst zvočnih sledi,
torej kateri?

Galaxy s4, zadnji stock rom

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
MX Player mi kar dobro služi.

Moj glas gre tudi k MX Playerju, nobenih crashov, zatikanj, etc. Tudi s podnapisi ni problemov, tudi se še ni zgodilo, da č/š/ž ne bi delovali.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Mogoče kdo ve kako izklopiti predvidevanje ali pač tisto avtomatsko besedilo, ko pišeš nekaj ...

Uporabljam program SwiftKey, pa ne morem nikakor izklučiti to avtomatsko ustvarjanje besed, ko nekaj pišem. Napišem nekaj v svojem jeziku, pa mi prevede včasih v čisto neko drugo besedo ... če hočem nekaj v angleščini napisati, pa tako samo slovenske besede uporabi in mi spremeni besede.

Program mi je sicer zelo všeč, ker ima tipkovnico zelo poenostavljeno ... ampak jezi me samo to.

Če kdo ve, prosim, da javi.

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Mogoče kdo ve kako izklopiti predvidevanje ali pač tisto avtomatsko besedilo, ko pišeš nekaj ...

Uporabljam program SwiftKey, pa ne morem nikakor izklučiti to avtomatsko ustvarjanje besed, ko nekaj pišem. Napišem nekaj v svojem jeziku, pa mi prevede včasih v čisto neko drugo besedo ... če hočem nekaj v angleščini napisati, pa tako samo slovenske besede uporabi in mi spremeni besede.

Program mi je sicer zelo všeč, ker ima tipkovnico zelo poenostavljeno ... ampak jezi me samo to.

Če kdo ve, prosim, da javi.

Nastavitve, dodatno, način vstavljanja presledka in tam izberi prvo (vedno za vstavljanje presledka).

Ja, malce trapasto je skrito, ampak najbrž je izgubljeno s prevodom
smile-1.gif

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Iščem za aplikacije za nadzor otrok, se pravi, da se namesti na otrokov telefon, da vidim, kaj dela, kje je, omejim dostop do aplikacij ...