Uporabni programi za Android + opis + slike

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kakšne so pa sploh šanse, da dobiš kak virus na Android? V Play store predvidevam, da so programi pregledani, kak bi še lahko drugače?

V kolikor nalagaš modificirane verzije krekanih aplikacij z raznih free strežnikov obstajajo možnosti za marsikaj. Nedavno je znancu telefon razposlal e-pošto vsem kontaktom iz svojega imenika in službenega exchanga... obvestil jih je, da uporablja neregistrirano programsko opremo. Modificirani ali zlonamerni programi lahko zbirajo tvoje podatke, v tvojem imenu pošiljajo sms-e, pošto... vse, kar je nekomu lahko koristno brez tvojega soglasja. Antivirusni programi spremljajo delovanje aplikacij tudi na osnovi povratnih informacij drugih uporabnikov in te obveščajo o potencialno možnih zlorabah. Uporabljam TrustGO, ki mi je že nekajkrat pojasnil nevarnosti ob uporabi določenih aplikacij. Opozorilo lahko tudi ignoriraš. Celo z uradnega Play stora lahko namestiš sumljivo aplikacijo. Nekaj jih je že Google sam zbrisal na telefonih uporabnikov. Če malo poguglaš, lahko najdeš kar nekaj podatkov o zlorabah, čeprav ne gre verjeti vsemu, kar prebereš. Proizvajalci antivirusnih programov s takšnimi novicami morda tudi pospešujejo prodajo...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
V kolikor nalagaš modificirane verzije krekanih aplikacij z raznih free strežnikov obstajajo možnosti za marsikaj.

Aha, torej jaz ne rabim. Nisem še ničesar naložil od drugod kot Play trgovine, edino Lokatorja, ki mi ga je Svet idej osebno poslal.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.666
29
48
58
Horjul
Še en glas za TrustGo. Do sedaj sem imel Webroot-a in je zelo obremenil procesor tako, da se je zelo počasi odzival.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
V kolikor nalagaš modificirane verzije krekanih aplikacij z raznih free strežnikov obstajajo možnosti za marsikaj.

Aha, torej jaz ne rabim. Nisem še ničesar naložil od drugod kot Play trgovine, edino Lokatorja, ki mi ga je Svet idej osebno poslal.

Obstaja možnost, da preko Play-a instaliraš problematičen program, na kar bi te varnostni program opozoril. Google trenutno zaostruje pogoje in pravila za razvojnike, kar bo najbrž zmanjšalo možnost namestitve nevarnih aplikacij.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem preveril. Torej načeloma virusov preko Play naj nebi dobil (recimo, da ti pobriše vse slike), lahko pa dobiš program, s katerim v pogojih dovoliš, da ti ukrade vse osebne podatke? Čisto podobno samemu Googlu. Pa Facebooku in njihovim Appsom...

Bom moral malo raziskat kako je s tem pri WP8 in mogoče bo čas za menjavo sistema, če je pri njih kaj boljše.

Hvala vsem za informacije!

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Osebno menim, da nobeni veliki korporaciji pa naj gre za telefone ali kaj drugega ne gre popolnoma zaupati. Še največ narediš, če zadeve uporabljaš po pameti ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A se da za appe, ki jih potegneš recimo s torenta ugotovit kakšne vse pravice ima?
Ko app že namestiš, da se da kako pogledat, prej vem da ni možno.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Za isti app poglej na Play kakšne pravice zahteva, ko nameščaš app s torrenta pa primerjaj seznam z originalnim. Če se ne ujema, prekličeš namestitev.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Aaa, to je pa drugo
smile-1.gif

Poguglaj "ApkSpy", samo potegneš .apk v ta program in ti pokaže vse informacije o aplikaciji. Potrebuješ pa nameščen Android SDK.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
577
9
18
Problem instalacije programov na notranji pomnilnik telefona,ki ni ravno velik - se da s kakšnim programom instalacijo speljat na zunanjo spominsko kartico ?

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
577
9
18
je med njimi tak,ki že na začetku usmeri instalacijo na zunajo kartico,ali instalirane programe premaknejo na zunajo kartico in se ti potem tudi zaženejo od tam ?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če se ne motim, ti programi premaknejo že instalirane programe (čisto vseh se ne da), da bi že ob instalaciji šli na SD pa je potrebno rootat telefon. Ampak ponavljam, nisem prepričan glede tega.