Umanotera

APM

Pripravnik
28. okt 2013
121
22
18
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Lahko bi bilo v Kidricivem ob Talumu, ki je ze industrijska cona ali celo v TAMu.

Ti si bil kdaj v Mariboru?? Pišete nekaj o čemer nimate pojma! V TAMu sem skoraj vsak dan in ti povem da v tamu ni prostora, ker je noter polno privatnih firm ki uspešno delajo. TAM ni zapuščena cona, ampak cona z veliko podjetji. In ni nobene možnosti da bi v Tamu lahko Magna imela prostor za njihovo tovarno!

Tudi v Hočah je industrijska cona in to je nadaljevanje oziroma širjenje te industrijske cone na zemljišču, ki ni uporabno za nič drugega!

Poleg tega pa Umanotera in ostali: V hočah vas skrbi onesnaževanje v Tamu ki je par km vstran zračne linije pa vas ne bi?

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Umanotera
Kup drekačev, ki pozabla, da se hranijo na državnih jaslih, ki jih polni delavstvo!

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
En iz umanotere je bil moj sosolec v paralelki. Razen tega kar danes dela ni imel nekega resnega, rednega sihta... ni komentarja... ampak... (vdih-izdih) , recmo da imam neko zgodovino v tem nasem sistemu (pa vem da bom obzaloval to izjavo ampak en enkrat more)... ko so ble vstaje 2012 so nasli molotovke na metelkovi. Ko se je preiskovalo od kje je prisla prijava... se je nakup prepaid telefona povezalo s sovo - s folkom ki je bil blizu takratni desnici. Disclaimer: sem zelo blizu desnici. Bil sem povabljen v kabinet ministra ko je bila desnica na oblasti. Ampak na podlagi vsega - ne bi me cudilo ce bi iz desne mazal vse te civilne iniciative.

Povprecen Janez ve kaj ta investicija pomeni. Kdor ne razume je revez. Kdor noce razumeti pa je izdajalec.

jaz bi nekaj podobenga rekel za enega levega, iz SMCja. Ni bil iz paralelke, ampak prfoks na faksu. Omenil je da je korupcija nacionalni šport v slo in to št.1. Učil da kako moramo pošteno delati itd...Danes ga vidim (no pa v preteklosti tudi, sam ni blo v oči vpadljivo) pri enem večjih "čudnih projektov".

mislim da, predvidevam da maš mogoče tud prav glede podmazovanja iz strani desnih, čeprav recimo v sds je dost politikov iz Štajerskega konca, tako da poznajo situacijo in dejansko mi ni jasno zakaj bi bil proti, če veš da tam folk nima šihta oz je šiht v tujini.. a mu nisi pobljubljal novih delovnih mest itd pred volitvami? A te ne briga kako bo tak človek plačal položnice, hrano itd........ kje bo delal? a nas je res za vzorec takih ki dejansko se trudimo razmišljati nekoliko širše pa pogledat ne sam taprvega soseda, ampak mrbit tud onga na koncu ulice.

evo men je tud sds dost blizu, čeprav bi jih (kot je rekel en sodelavc)......na momente se razume...s palico če bi jih lahko. Pa sm za take zadeve kt je magmna. Okej če je zemlja problem se dobi kaka druga lokacija pa je. amapk rečt hvala lepa in adijo je pa bog pomagaja

mi p ani jasno kje je bla Umanotera ko je kemis šel v quuuurac. Gorelo par dni vsepovsdo šlo vse živo oni pa stisnili šupak........
frown-1.gif

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Predstavniki prebivalcev Hoč, Slivnice in drugih okoliških krajev so se danes podali v Ljubljano, kjer so želeli nevladnim organizacijam, ki nasprotujejo projektu Magna Nucleus, predati svoje sporočilo. "Štajerska krvavo potrebuje nova delovna mesta. Potrebujemo Magno. Želimo Magno," so med drugim poudarili, a ostali pred zaprtimi vrati.

V Okoljskem centru sicer domujejo Cipra Slovenija, društvo Focus, Inštitut za trajnostni razvoj, Slovenski E-forum in Umanotera.

http://siol.net/novice/sloveni...anizacij-447826

Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Na podlagi česa točno (link na zakon) so te pijavke sploh "stranke v postopku" oziroma kaj jim daje pravico, da vlagajo neke pritožbe? Na kakšen način lahko jaz zje.bem financiranje teh pijavk iz državnih jošk?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.316
7.323
113
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
En iz umanotere je bil moj sosolec v paralelki. Razen tega kar danes dela ni imel nekega resnega, rednega sihta... ni komentarja... ampak... (vdih-izdih) , recmo da imam neko zgodovino v tem nasem sistemu (pa vem da bom obzaloval to izjavo ampak en enkrat more)... ko so ble vstaje 2012 so nasli molotovke na metelkovi. Ko se je preiskovalo od kje je prisla prijava... se je nakup prepaid telefona povezalo s sovo - s folkom ki je bil blizu takratni desnici. Disclaimer: sem zelo blizu desnici. Bil sem povabljen v kabinet ministra ko je bila desnica na oblasti. Ampak na podlagi vsega - ne bi me cudilo ce bi iz desne mazal vse te civilne iniciative.

Povprecen Janez ve kaj ta investicija pomeni. Kdor ne razume je revez. Kdor noce razumeti pa je izdajalec.

jaz bi nekaj podobenga rekel za enega levega, iz SMCja. Ni bil iz paralelke, ampak prfoks na faksu. Omenil je da je korupcija nacionalni šport v slo in to št.1. Učil da kako moramo pošteno delati itd...Danes ga vidim (no pa v preteklosti tudi, sam ni blo v oči vpadljivo) pri enem večjih "čudnih projektov".

mislim da, predvidevam da maš mogoče tud prav glede podmazovanja iz strani desnih, čeprav recimo v sds je dost politikov iz Štajerskega konca, tako da poznajo situacijo in dejansko mi ni jasno zakaj bi bil proti, če veš da tam folk nima šihta oz je šiht v tujini.. a mu nisi pobljubljal novih delovnih mest itd pred volitvami? A te ne briga kako bo tak človek plačal položnice, hrano itd........ kje bo delal? a nas je res za vzorec takih ki dejansko se trudimo razmišljati nekoliko širše pa pogledat ne sam taprvega soseda, ampak mrbit tud onga na koncu ulice.

evo men je tud sds dost blizu, čeprav bi jih (kot je rekel en sodelavc)......na momente se razume...s palico če bi jih lahko. Pa sm za take zadeve kt je magmna. Okej če je zemlja problem se dobi kaka druga lokacija pa je. amapk rečt hvala lepa in adijo je pa bog pomagaja

mi p ani jasno kje je bla Umanotera ko je kemis šel v quuuurac. Gorelo par dni vsepovsdo šlo vse živo oni pa stisnili šupak........
frown-1.gif
Tle ne gre vec za delovna mesta in folk. Ampak ce magna rece adijo tik pred volitvami bo sds to direktno naprtil vladi kot njihov neuspeh. Tko kot drugi tir. Zato imajo takticen interes da to ne uspe. Pa se enkrat sem bolj desen kot lev. Ampak slepiti se, da magnin neuspeh ne bo pomagal desnici v predvolilnem boju, je neumno. Tko da motiv za nagajanje je.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Pa potem še potrebujemo ministrstvo za gospodarstvo , ali imamo še kje kakšno vlado, ki je merodajna za odločitev.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Na podlagi česa točno (link na zakon) so te pijavke sploh "stranke v postopku" oziroma kaj jim daje pravico, da vlagajo neke pritožbe? Na kakšen način lahko jaz zje.bem financiranje teh pijavk iz državnih jošk?

tule je en primer, zakaj so se v zadnjih letih tako razpasle raznorazne "okoljevarstvene" organizacije
https://www.finance.si/8341003
Citat:
Kot Anderlič trdi v ovadbi, je Miklavčič pristopil k njemu, češ da lahko uredi, da Alpe Adria Green umakne pritožbo zoper rušitev, da Alpe Adria Green sicer zahteva sto tisoč evrov, vendar se da dogovoriti tudi za 70 tisočakov.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Zdaj ko to vse opazujemo se resnično lahko vprašamo v kakšni državi živimo, kjer par nevladnih falirancev ima moč zaustaviti takšno investicijo, kot je magnina

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Temu je kriva naša bedasta zakonodaja in sistem, v katerem ni nihče za nič odgovoren, ker se odgovornost vedno prelaga na drugega.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
152. člen
(opredelitev)
(neuradno prečiščeno besedilo)

(1) Status nevladne organizacije, ki na področju varstva okolja v Republiki Sloveniji deluje v javnem interesu (v nadaljnjem besedilu: nevladna organizacija), lahko pridobi društvo, ustanova ali zavod, če njegov ustanovitelj ni država, občina, druga oseba javnega prava ali politična stranka, in:

1. ima zadostno število članov, če gre za društvo, ali zaposlenih, če gre za zavod, ali zadosti premoženja, če gre za ustanovo,

2. je ustanovljen zaradi delovanja na področju varstva okolja,

3. je neodvisen od organov oblasti in političnih strank,

4. aktivno deluje na področju varstva okolja najmanj tri leta

5. (črtana).

Citat:
Uporabnik ptil pravi:
ksz

Nekdo je omenjal, da so vse te organizacije bile tiho pri Kemisu... No, nekaj se vseeno bunijo: http://www.24ur.com/novice/slovenija/nevladniki-tozijo-arso-zaradi-neustrezne-sanacije-tojnice.html

aha, samo sanacija tojnice....kje so še vsi odpadki ki so zgoreli (kako so bili hranjeni da se je to sploh zgodilo, kaj je zgorelo in kaj ni - evidenca), sanacija zemljine (tu so raje tiho), kako je s podtalnico (je šlo kaj onesnažil tudi v podtalnico) itd.......... majo tu tazeleni dela še pa još. od analiz do ovadb

2. okt 2007
3.863
2.383
113

Saj ni čudno, da zaradi takih pajacev, ki nič ne delajo, nimamo vetrnih elektrarn in še marsičesa... a oni se ne vozijo z avti, pa lepo palačo sredi Lj imajo, a to so naredili brez elektrike... butli..

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

frown-1.gif
Tle ne gre vec za delovna mesta in folk. Ampak ce magna rece adijo tik pred volitvami bo sds to direktno naprtil vladi kot njihov neuspeh. Tko kot drugi tir. Zato imajo takticen interes da to ne uspe. Pa se enkrat sem bolj desen kot lev. Ampak slepiti se, da magnin neuspeh ne bo pomagal desnici v predvolilnem boju, je neumno. Tko da motiv za nagajanje je.

To kar pišeš je lahko tudi dvorezen meč. Recimo da bi res potihem podpirali eko teroriste zaradi volitev, misliš da so ljudje neumni in bodo še glasovali za sds?
Škoda da nočete videti tudi vi " desni " da je v ozadju boj kdo bo več pobral " korupcija " in predvsem nesposobna cerarjeva vlada. Zakaj so toliko časa čakali z dokumenti?