Umanotera

B81

22. jul 2007
37.665
10.953
113
Torej zato, ker drzava ne poskrbi za male podjetnike, tudi ne sme dovolit, da pride magna sem?

Oz. ker ne poskrbi za male podjetnike, si ti, ki si mali podjetnik, zelis, da jim ne dovoli k nam?
To se bere nekako takole: ko te jebe, ce jaz ne smem (s svojimi 20-imi zaposlenimi ali 12-imi), tudi ti ne bos, fakof.
Tocno tak se bere tvoje razmisljanje. Skoda.

V bistvu razmisljas kot tajkun. Najprej jaz, pol pa ostali. Ce jaz ne dobim (podpore drzave), tudi ti ne bos. Skoda.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Se strinjam z napisanim... Morda bi moral demz razmišljat v drugi smeri, in sicer kako na račun Magne število zaposlenih iz 12 dvignit na recimo 50...

Sem pa na enem angleškem portalu zasledil na tematiko Magne v Sloveniji intervju z vodilnimi od Magne, kjer se je pojavil podatek o dolgoročni investiciji v skupni višini 1,37 miljarde € ter dodatnimi 6000+ zaposlitvami... Katastrofa bi bila, če bi se to zgodilo na Madžarskem namesto v Sloveniji. In to zaradi pacientov iz Ljubljane, ki jih skrbi zrak v Mariboru. Po mojem mnenju Maribor ne more imet slabšega zraka od Ljubljane, pa če pride sem 100 Magn.

I

Izbrisan uporabnik #9334

ne-ne-1.gif
Ni šans! Bere se tako, kot sem napisal in opisal v postih zgoraj.

Torej: "To je moj denar, zakaj ga država šenkuje nekim multinacionalkam, meni pa ne, ko in kadar bi ga potreboval!?" Pa smo ravno jaz in moji kolegi sotrpini bili tisti, edini nosilci slovenske ekonomije v zadnjih 20 letih - samo mi smo še plačevali v proračun, da je država delala.

Ker - denar se dela v proizvodnji, ne pa v prekupčevanju
grims-1.gif
.

B81

22. jul 2007
37.665
10.953
113
Mogoče ti bereš tvoj zgornji prispevek tako, kot praviš.

Se pa strinjam z zadnjim stavkom.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Se strinjam z napisanim... Morda bi moral demz razmišljat v drugi smeri, in sicer kako na račun Magne število zaposlenih iz 12 dvignit na recimo 50...

Sem pa na enem angleškem portalu zasledil na tematiko Magne v Sloveniji intervju z vodilnimi od Magne, kjer se je pojavil podatek o dolgoročni investiciji v skupni višini 1,37 miljarde € ter dodatnimi 6000+ zaposlitvami... Katastrofa bi bila, če bi se to zgodilo na Madžarskem namesto v Sloveniji. In to zaradi pacientov iz Ljubljane, ki jih skrbi zrak v Mariboru. Po mojem mnenju Maribor ne more imet slabšega zraka od Ljubljane, pa če pride sem 100 Magn.

Tukaj je kriva izključno nesposobna " leva " vlada.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
ne-ne-1.gif
Ni šans! Bere se tako, kot sem napisal in opisal v postih zgoraj.

Torej: "To je moj denar, zakaj ga država šenkuje nekim multinacionalkam, meni pa ne, ko in kadar bi ga potreboval!?" Pa smo ravno jaz in moji kolegi sotrpini bili tisti, edini nosilci slovenske ekonomije v zadnjih 20 letih - samo mi smo še plačevali v proračun, da je država delala.

Ker - denar se dela v proizvodnji, ne pa v prekupčevanju
grims-1.gif
.

Kar mi je znano, tile mali še bolj švindlajo s temi davki, Verjetno od sekret papirja naprej kupujejo na firmo. Pa kak avto, brez davka itd itd... Da verjetno jim država še kaj da, ne pa vzame.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Itak.
Kako pa delajo "tavelki"?

- "Lej, boš tam postavil kar IPE 160 in ne 200. Pa prirobnice iz 20 mm in ne 30 mm, kot je napisano! Se nam bodo smejali ob prevzemu, saj vidiš da je predimenzionirano.
- "Zdravo, pojdi in postavi preko luknje v stropu nad telovadnico dve kvadratni cevi 100x100 - ... " Halo, imaš kake načrte? - "Nee, ne kompliciraj! ......................

Itd!

Dokler sem se še gibal v gradbeniških krogih, je bilo vedno treba po kakih pol leta narediti kakšna zaključna dela na kakšni novogradnji od nosilca projekta - tam sem srečeval prav vso bosno iz gradbišča izpred nekaj mesecev. Seveda je bilo treba narediti za minus ceno, tako da običajno niti material ni bil pokrit - "Se splača, veš! Zaradi tega nismo imeli problemov ob tehničnem prevzemu!"

Pridi k meni in ti pokažem toaletni papir, ki ga pokakamo na davčno olajšavo!
10.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Tukaj je kriva izključno nesposobna " leva " vlada.
Jebo te ti in tvoja "leva vlada". A desna vlada je pa bila kaj boljša? Malo pobrskaj po spominu pa boš videl da so eni in drugi enak ološ.

V tem konkretnem primeru ni toliko težava v vladi kot v nekih kvazi nevladnih organizacijah iz LJUBLJANE in JESENIC, ki imajo edino nalogo v življenju, da serjejo po napredku.
Naj se rajši brigajo za resnejše ekološke težave, kot so divja odlagališča (jih je v Sloveniji toliko, da bi imeli do konca življenja dovolj dela), ilegalno izpuščanje odplak v reke (npr. TKK v Sočo), polivanje gnojnice vsepovprek na višku vročinskega vala (bogve kaj vse za eni strupi so v njej)...
Magna bo še najmanjši onesnaževalec okolja, ni to neka balkanska firma.

8888, leve in desne pa ne omenjaj, ker ni bilo ne od enih ne od drugih neke pretirane koristi v zadnjih 25+ letih.
Mimogrede, kdaj bodo župniki in župnišča začeli plačevat davke, prispevke, ipd.? Kdaj bodo vrnili vse dolgove, ki so jih ustvarili v zadnjih 25 letih?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
En iz umanotere je bil moj sosolec v paralelki. Razen tega kar danes dela ni imel nekega resnega, rednega sihta... ni komentarja... ampak... (vdih-izdih) , recmo da imam neko zgodovino v tem nasem sistemu (pa vem da bom obzaloval to izjavo ampak en enkrat more)... ko so ble vstaje 2012 so nasli molotovke na metelkovi. Ko se je preiskovalo od kje je prisla prijava... se je nakup prepaid telefona povezalo s sovo - s folkom ki je bil blizu takratni desnici. Disclaimer: sem zelo blizu desnici. Bil sem povabljen v kabinet ministra ko je bila desnica na oblasti. Ampak na podlagi vsega - ne bi me cudilo ce bi iz desne mazal vse te civilne iniciative.

Povprecen Janez ve kaj ta investicija pomeni. Kdor ne razume je revez. Kdor noce razumeti pa je izdajalec.

13. jul 2011
2.677
626
113
Če bi bila vlada sposobna, ne bi pomagalo nobeno mazanje. Sprejeli so poseben zakon, ki naj bi omogočil hitrejšo izdajo gradbenega dovoljenja. Pustimo se presenetiti, ampak kot kaže so v zakonu pustili vseeno preveč manevrskega prostora za izigravanja. Nesposobneži. In sedaj se morajo z nevladniki pogajati in jih na kolenih prositi, da ne ovirajo postopka.
Na Madžarskem nimajo okoljevarstvenikov in opozicije?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
Preden zgine....
2604079-Magna.jpg

Priponke

• 2604079-Magna.jpg
    2604079-Magna.jpg
    86,1 KB · Ogledi: 161
13. jul 2011
2.677
626
113
Zanimivo. A potem nam dejansko vlada SDS? Zakaj pa potem sploh imamo in plačujemo vlado, parlament in ostale službe?
Kot po navadi, bo tudi v tej zgodbi vsak videl to kar želi videti in psi bodo lajali eden na drugega, karavana pa bo šla naprej, do novega kiksa, lepo proti prepadu. Le brezjajčni šofer se bo vsakih nekaj let zamenjal.

B81

22. jul 2007
37.665
10.953
113
Tak zdaj so se mi še desni zasrali... ne moreš verjet. Po prebranem ima ADK tolikšen vpliv pri SDS veljakih,da je slednji potegnil zraven čredo ljudi.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Pinkopobalinko je lepo napisal. Kdo vlada? Če bi bila sds res tako močna, potem nebi bila v opoziciji. Vladajoči so imeli čas, vendar ga na žalost večine Slovencev niso izkoristili. Ne more se primerjati en majhen Požar proti vsem medijem. Ne trdim, da pa v zapisu ni resnice, so pri sds tudi en kaliber, toda če vlada lahko vse povozi, potem bi tudi pri tem projektu lahko naredila 100% v korist tega konca, tajo pa tudi 50% ni naredila. Maribor nima lokacije za to?

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.228
215
63
Tile fdv bluzatorji so pozabili, da so prisesani na bruto pridnih ljudi, katerim onemogočajo zaposlitev.
grin1.gif

A Kemis pa jih ni motil ? Aja ni blo nč tacga, to bo vse narava sama uredila.
cheer.gif

No saj, če sta Požar in Matoz poleg, potem vemo, da je skrb za okolje zadnja stvar tukaj.
d055.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Da se delodajalci bojijo Magne kot hudič križa, je znano že dolgo. Ker kadra, ki bi nekaj znal in imel voljo do dela, že zdaj v MB skoraj da ni. Kdo ni dobil dela tukaj, ga je dobil 20km naprej v avstriji. Kar pomeni da bo Magna pobrala kader iz drugih firm, ker komaj čakajo da lahko gredo, predvsem zaradi nizkih delavskih plač. Če bi to hoteli preprečiti, bi morali dvignit delodajalci plače, kar pa jim niti slučajno na pamet ne pade. Izjava mojega šefa glede Magne nekaj mesecev nazaj je bila: super za regijo, katastrofa za mene.
In me sploh nebi čudilo, če bi se jih par skupaj dalo in lepo podmazalo ekoteroriste, da to blokirajo.
Samo nevem če so teroristi dobro predvideli razsežnosti, gonjo medijev in javnosti in pritisk, ki je zdaj nastal. Zato upam, da bodo vseeno klecnili in vrnili kuverte.