Nič posebno hudega, zakaj bi pa jaz plačeval neki firmi, da izvoli delat pri nas? Čisto drugače bi govoril (ali razmišljal), če bi prav vse stroške krila sama!
Še hiter odgovor @Vaginkotu :
Več kot pol življenja sem že dobavitelj za firme in ti lahko iz izkušenj na lastnem kožuhu pokažem, kako prav vedno "velike ribe požirajo male". Zato raje ne delam, kot pa da bi se podal v brezcenje
!
V zadnjih 10 letih so si managerji izmislili naslednjo finto (pritiska na male dobavitelje), namreč za delo s kooperanti so nastavili namesto strokovnjakov - ekonomiste, poleg tega ženske! Misleč da bomo v korespondenci z njimi kaj bolj milostni
! Sedaj najdeš v nabavah ponovno tudi strokovnjake ki vedo za kaj se gre! Če sem pred 10 leti moral potrošiti 2/3 energije da sem vsaj pridobil posel in da je bila vsaj pozitivna nula (medtem ko so se managerji v velefabrikah vsakoletno postavljali z visokimi dobički), je danes malce bolj ugodno - predvsem zaradi pomanjkanja strokovnega kadra.
Prav je tako ! Privoščim jim, da jih naj še bolj yebe!
Še ena zgodbica na hitro, ki se veže na tisto mojo včerajšnjo pripombo, zakaj bi jaz plačeval Magni, da bi delala pri nas. Veže se direktno na mentaliteto sodobnih managerjev in tako tudi na ta aktualni primer Magne:
Poznam gostinca, (sicer dobrega kuharja), ki ima način poslovanja točno takšen kot bi se ga šla Magna pri nas. Z županom občine se dogovori, da bo imel gostilno na atraktivni lokaciji, občina mu sfinancira nepremičnino,
brezplačno najemnino za dobo npr. 5 let, seveda pa je on obvezen gostiti občinsko reprezentanco po ekstra ugodni ceni. Denar za investicijo je šel iz proračuna, po izteku pogodbenega časa je možakar enostavno gostilno ugasnil in šel drugam, v naslednjo občino. In po istem modelu.
Bivšo gostilno prodaja že 5 let Hypo oz. Slaba banka - torej vsi mi, medtem je pa v naslednji občini že zaključil naslednjo zgodbo in je danes že na tretji lokaciji (kar jaz vem za njega).
Vi se kar udinjajte maherjem, toda svetujem vam - brez mojega denarja, prosim!