Umanotera

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Pa še današnja izjava iz vrha Magne: v primeru pritožbe jih v Sloveniji ni več

http://www.vecer.com/magna-potrdila-da-bi-ob-pritozbi-na-arso-morali-iskati-novo-resitev-6296950

Citat:
Problematizirajo predvsem povečanje prometa skozi Maribor, kjer je zrak že sedaj pozimi hudo onesnažen. Se bodo pa predstavniki Umanotere sestali z nekdanjima županoma Maribora in preučili njuno rešitev.

Se vid da so peesdeki
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Saj to je to, iscejo nekaj, da lahko zjebejo projekt. Da pa se dnevno npr. pol Romunije mimo pelje, pa jih ne moti in ne pricakujejo neko resitev.
To so ekoteroristi in bi jim bilo potrebno sodit za izpad dohodka. Kot da ze niso dovolj projektov pokopali.
Skodo delajo na koncu se samemu sebi, ker se bodo raji zagabli in bodo sovrazno nastrojeni proti njim, koliko ze niso.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Kaj se pa majo z bivšimi župani za menit???

En je profesorski penzič, drugi pa brezjajčni direktor, noben od njiju nima možnosti na prihodnjih volitvah.

Da se razumemo s sedanjim pa se tudi nimajo kaj menit, ker ... ; eh zato ker ne!
Mimogrede, najbolj nahebejo krajani Šentilja - predlagam, da mejo zaprejo zaradi Magne.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ne niso, so pa do sedaj edini, ki so jo napovedali kot zelo verjetno. Menda še dva tri organizacije čakajo na žegn upravnega odbora oz. članstva k pritožbi.

Bom zelo začuden, če gre tole skozi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
No glede prometa se je zdelo tudi Snecerju problem, če tovarna ne bi stala tik ob avtocesti, jaz pa sem trdil, da je primernih lokacij v radiju 20 km kar veliko, tudi takih, kjer je zemlja v celoti v državni lasti. So pa kak km od avtoceste.
Če pomislimo, da denimo revoz naredi 24-urah do 1000 vozil in če bi naložili samo 10 vozil na tovornjak (pa je številka bližje 20), je to 100 tovornjakov. Torej cca 4 tovornjake na uro, če tudi vozijo narejena vozila v treh izmenah. Toliko prenese marsikatera cesta pri nas.

B81

22. jul 2007
37.665
10.953
113
Citat:
Uporabnik Ales888 pravi:
Okoljske obremenitve so precejšnje in zato se mi zdi ideja o monitoringu še najboljši kompromis;

"Odpadne vode, ki jih bodo po predhodnem čiščenju odvajali v javno kanalizacijo (tabela 4, strani 73 in 74) bodo vsebovale okolju in zdravju nevarne (tudi rakotvorne) težke kovine in druge snovi: baker, cink, kadmij, krom (od tega 20% šestvalentnega kroma), nikelj, svinec, fluoride, maščobe in mineralna olja, organske halogene in klorirane ogljikovodike. Skupna letna količina strupenih in zdravju nevarnih (tudi rakotvornih) težkih kovin, ki bo šla v javno kanalizacijo, znaša kar 559 kg, poleg tega bo v javno kanalizacijo odteklo letno še 6500 kg fluoridov, 1300 kg mineralnih olj, 130 kg adsorbljivih organskih halogenov in 13 kg lahkohlapnih kloriranih ogljikovodikov.

Ocenjena letna poraba plina: 2.926 nm3/h (78-94 GWh/leto), oziroma 20.575.632 nm3/leto, kar ustreza letni porabi plina za ogrevanje in pripravo sanitarne vode 15.000 gospodinjstev.

Letne emisije ogljikovega dioksida iz proizvodnje: 33.528.000 kg, kar ustreza povprečnemu letnemu ogljičnemu odtisu 8000 zemljanov. 33.500 t ogljikovega dioksida uspe letno absorbirati okoli 3.700 ha gozda.

V zrak bo letno iz proizvodnje (tabela 36, stran 209) izpuščenih kar do 24.500 kg zdravju škodljivih in tudi rakotvornih snovi (organske spojine (TOC), nikelj in njegove spojine (Ni), fluor in njegove spojine (HF), žveplov dioksid (SO2), anorganske spojine klora (HCl)) , kar ustreza kar 60% celotne količine zdravju škodljivih onesnažil, ki so jih v letu 2015 v zrak izpustili vsi industrijski obrati, ki so zavezanci za izvajanje emisijskega monitoringa, na območju občin Maribor, Hoče-Slivnica, Rače-Fram, Ruše, Miklavž in Starše. Poleg tega bo iz proizvodnje v zrak letno izpuščenih še do 35 ton ogljikovega monoksida (CO), 40 ton dušikovih oksidov (NOx), ter 5 ton prahu, ki je prav tako med bolj nevarnimi za zdravje ljudi."
http://eko.race-fram.net/o-oko...-hoce-slivnica/

Lep sestavek, ampak a nimamo mi nekih dovoljenih vrednostnih mej za vse zgoraj našteto?

Je katera vrednost čez mejo?

Kako so dobili dovoljenje?

B81

22. jul 2007
37.665
10.953
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ne vem kakšne hiper učinkovite moderne ekonomije se greste, vi tamoderni, ampak razloži, prosim še meni, zakaj zares bi morala Slo dati zemljo? Da ne bom tudi jaz "klobasal", ker sem prepričan, da je moj konzervativen model stare kmečke ekonomije bil vedno in preverjeno dober.

Torej - če je Slo kot država zrihtala Magni zemljo za gradnjo industrije po super ugodni in subvencionirani ceni, zakaj jo potem še meni noče?
10.gif
Jaz bi tudi gradil, pa ne morem plačat samo za zemljišče 40 - 50 Ejev. Je predrago! Pa bi prav tako zaposloval.

Si kaj pogledal ceno zemljišč oz. koliko bo magna dala za zemljo in koliko bi en kmet dal drugemu, če bi kupil od njega?

B81

22. jul 2007
37.665
10.953
113
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Jaz sem zelo za to da Magna pride da se socialna bomba na Štajerkem začne urejat ter da ljudje delajo pri nas ne čez mejo. Tudi nisem iz bližine da bi me njihovo okolje ful skrbelo. Jamranje in kazanje prstov na vse druge razen nase me podraži.

Po eni strani se bojijo, po drugi strani pa hodijo delat v magno v avstrijo.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Če Magna pravi za začetek 400 delavnih mest, v primeru ne Magne, bi temu društvu naprtil doživljensko plačilo nadomestil za 400 brezposelnih.
Tak ko onemu, ki pravi ne veternicam za elektriko zaradi povzročanja hrupa, dal bi mu pecikl pa dinamo pa da mi proizvede vsak dan elektrike kot veternica... pa da mi ne piskne, ker hrup moti okolico

Ne bi za ostalo, se strinjam, ampak a ti veš da vetrnica ni ekonomsko upravičena, isto kot ni sončna elektrarna, kogeneracija....

To igranje z ekologijo vsi plačujemo, eni pa od tega fino služijo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ne vem kakšne hiper učinkovite moderne ekonomije se greste, vi tamoderni, ampak razloži, prosim še meni, zakaj zares bi morala Slo dati zemljo? Da ne bom tudi jaz "klobasal", ker sem prepričan, da je moj konzervativen model stare kmečke ekonomije bil vedno in preverjeno dober.

Torej - če je Slo kot država zrihtala Magni zemljo za gradnjo industrije po super ugodni in subvencionirani ceni, zakaj jo potem še meni noče?
10.gif
Jaz bi tudi gradil, pa ne morem plačat samo za zemljišče 40 - 50 Ejev. Je predrago! Pa bi prav tako zaposloval.

Si kaj pogledal ceno zemljišč oz. koliko bo magna dala za zemljo in koliko bi en kmet dal drugemu, če bi kupil od njega?

Kot sem že nekje zgoraj napisal, te zadeve ne spremljam in sem pravzaprav 0 obveščen o vsem skupaj. Sem se pač oglasil, ker pač iz izkušenj vem, kam v takih primerih pes taco moli.

Jaz kot mali podjetnik, ki zaposlujem nekje do 12 ljudi, ne bom nikoli mogel zidati na kmetijskem zemljišču. Ja, lahko sicer, če podmažeš pravo verigo ljudi ki ti zemljo prekategorizirajo itd, toda zadeva bo konkretno koštala. Pa zemljo boš tudi konkretno plačal in ni verjeti, da bi država kaj primaknila - kljub obljubi da bodo nova delovna mesta.

Tu bomo pa mi ! plačali, da bo izvolila neka multinacionalna firma delati pri nas !
shocked-1.gif
!
Jaz sem tisti, ki plačujem davke da država lahko živi. Torej naj še meni primakne k moji investiciji - saj bo itak nazaj dobila.

In še to: vsaka organizirana industrijska cona se je prodajala po 40 in naprej Ejev za m2. Včasih je to bilo 40 DM, pa ko sem vam pokazal, kako nas je nemčija in celotna EU izigrala okoli prehoda valut v EUR, ste vsi rekli, da ni res! Kot otroci!
rolleyes-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
danes je magna spet pozvala slovenijo, da naj se odloči kaj bi rada...

Kaj neki, nabijejo jih štajerci na kuratz, zdej imajo ligo prvakov, za letos je dost iger in kruha...

Vladajoči klovni pa očitno niso dobili kuvert in bremzajo zadevo - če bi bila zadeva ½ustrezno½ podmazana, bi že laufala proizvodnja

B81

22. jul 2007
37.665
10.953
113
Saj lepo da zaposlujes ljudi in zivijo od tega, ampak tvoji davki niso v primerjavi z magno vredni nic...ma ne mislim slabo, ampak racunica je, kaksna pac je.
+ ce bo dela za 400 ljudi, bodo tudi povezane firme sluzile, samo npr. Gostinec, ki bo dobavljal hrano ali cistilni servis in vsi ostali. Takega obrata niti ne more en kekec obvladovat in tu ne gre le za 400 ljudi.

Gre za to, da postanemo vredni vstopa industrije razvitejsih drzav, ker sami itak nimamo nic.

Ne vem no, ok razumem, da se kmet buni, ker bi rad prodal zemljo za desetkratno ceno, a da moti tebe, ki pravis niti ne spremljas dobro, pa je sorry, malo mimo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

10.gif

Kot sem že nekje zgoraj napisal, te zadeve ne spremljam in sem pravzaprav 0 obveščen o vsem skupaj. Sem se pač oglasil, ker pač iz izkušenj vem, kam v takih primerih pes taco moli.

Jaz kot mali podjetnik, ki zaposlujem nekje do 12 ljudi, ne bom nikoli mogel zidati na kmetijskem zemljišču. Ja, lahko sicer, če podmažeš pravo verigo ljudi ki ti zemljo prekategorizirajo itd, toda zadeva bo konkretno koštala. Pa zemljo boš tudi konkretno plačal in ni verjeti, da bi država kaj primaknila - kljub obljubi da bodo nova delovna mesta.

Tu bomo pa mi ! plačali, da bo izvolila neka multinacionalna firma delati pri nas !
shocked-1.gif
!
Jaz sem tisti, ki plačujem davke da država lahko živi. Torej naj še meni primakne k moji investiciji - saj bo itak nazaj dobila.

In še to: vsaka organizirana industrijska cona se je prodajala po 40 in naprej Ejev za m2. Včasih je to bilo 40 DM, pa ko sem vam pokazal, kako nas je nemčija in celotna EU izigrala okoli prehoda valut v EUR, ste vsi rekli, da ni res! Kot otroci!
rolleyes-1.gif

Brez zamere, ampak od kot tebi ideja da bos ti, ki si pyckin dim, dobil enake pogoje kot ena magna? Kot si sam omenil, ne razumes sploh dimenzije te investicije in pomena za prihodnost, zato raje ne komentiraj stvari o katerih nimas pojma, ker izpades bedak

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sem povedal. Moti me v toliko, kot bo Magni naša država doplačala investicijo. Ker tisto je tudi moj denar, pa imam že vseh 26 let obstoja (naše države) neznosen občutek, da dela z njim kot "presica z mehom".
frown-1.gif

Sem morda edini pri nas s tem občutkom?

Ker me to dejstvo pač moti. Ker sem tudi jaz se hotel razvijat in ni bilo tako preprosto. So začeli frajerji prihajat v delavnico z raznoraznimi željami ... saj ni treba direktno pripovedovat
rolleyes-1.gif
!

Ter - DA, ravno nas nekaj posameznikov, ki se nismo hoteli prodati, smo obdržali Slo nad vodo!
shocked-1.gif
.

Torej Malo gospodarstvo. Pa je vedno najbolj tepeno. Če jaz zamudim s prispevki za delavce 10 dni, dobim izvršbo brez opozorila! Kako je lahko Vegrad ostal dolžan za kar 5 let?
sprasujem se.gif
Ko bi se rad širil, moram za procedure in morda pridobitev kakšnih subvencij najeti strokovnjaka, ki mi bo odnesel vsaj 2% naložbene vrednosti - tako je zadeva zavozlana!

Nehaj, ko boš še kaj preveč izvedel!
10.gif
Magna pa naj plača vse stroške kot pripadajo zraven po cenikih in bo imela tudi moj blagoslov. Pod temi pogoji kot se danes grejo, ga dobijo samo pod pogojem, da država tudi meni prišenka, ko bom gradil (pa bi že zdavnaj, že nekajkrat, ko bi imel take pogoje kot prikazujejo za Magno).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Jaz sem zelo za to da Magna pride da se socialna bomba na Štajerkem začne urejat ter da ljudje delajo pri nas ne čez mejo. Tudi nisem iz bližine da bi me njihovo okolje ful skrbelo. Jamranje in kazanje prstov na vse druge razen nase me podraži.

Po eni strani se bojijo, po drugi strani pa hodijo delat v magno v avstrijo.

V avstriji dobiš 30k na leto bruto. Pri nas, bi bilo pa verjetno standard 800 neto. Jst, bi tudi bil proti če bi imel šiht v graški magni.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Brez zamere, ampak od kot tebi ideja da bos ti, ki si pyckin dim, dobil enake pogoje kot ena magna? Kot si sam omenil, ne razumes sploh dimenzije te investicije in pomena za prihodnost, zato raje ne komentiraj stvari o katerih nimas pojma, ker izpades bedak

Napisal si, da sem (verjetno v primerjavi z Magno) pičkindim, pa ti lahko v hipu dokažem - če boš le izvolil pokazati svojo EMŠO, da sem ravno jaz tisti, ki sem ti plačal vse šolanje in socialo. No ja, saj ni treba ravno celotno EMŠO, dovolj bo letnica rojstva. Pa ti dokažem, da sem ti k sposobnosti za tole tvojo izjavo prispeval ravno jaz, če si pa malce starejši, pa moj oče!

Toliko o "Pičkindimih"!
10.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Če boš pokazal plan za investicijo, kjer boš v prvi fazi zaposlil cca 400 ljudi, kasneje skupno 3000+, pa še regija bo posledično imela zaradi tebe dodatne zaposlitve, sem prepričan, da ne bi bil noben problem dobit dovoljenj za gradnjo na podobnem kmetijskem območju, obkroženem z AC, železnico, letališčem, gramoznimi jamami, asfaltno bazo, industrijsko cono ipd.