Ukinitev študentskega dela - pa smo dočakali

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Naj ponudijo npr. brezobrestni kredit za tiste, ki si ne morejo privoščiti študija pa bo. Kdor resno misli študirat in je perspektiven, se mu bo stvar hitro obrestovala, ne tako, kot sedaj, ko jih tričetrt študira kar tako v tri dni, ker je ravno zastonj in ker dobiš bone za hrano.

Napaka.

Šolnina 5000 EUR/leto, tudi za "redne" študente, plačljiva na koncu leta, pred vspisom v višji letnik.
Če vse delaš v roku ne plačaš nič.
Vsak izpit, ki ga neses naprej je 1000 EUR. Enega dobis zastonj, vec kot dveh ne mores prenesti v naslednji letnik, in samo za eno leto. (V tem primeru ne placas celotne solnine, ampak samo 1000 EUR - ce pa izpita ne naredis v roku oz. pogrnes naslednji letnik placas vse za nazaj).
V kolikor ne naredis letnika, placas.
Enkrat lahko zajebeš in se prepises, in eno leto lahko pavziraš. Tvoj celotni dodiplomski studij ne sme trajati vec kot 7 let.

Problem solved.

bledarija... pišeš iz pogleda enega faksa, ki si ga spacal skup...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
zame je bil takat jugec tudi ceneje, splošno gledano ker nisem bil doma v neposredni bližini faksa.
, ne bi bil pa ceneje, če bi bil doma v študentu, ki je načelno blizu faksa, oziroma na dosegu kolesa.

to da bos ti ko naredis "magisterij" spizdil iz države, sploh ni panike, ker magistrov in doktorjev je tako ali tako preveč, vsaj takih brez praktičnega znanja. Noben ne bo jokal.

ce bi bil iz pravega testa bi zdaj šibal magisterij ob delu, stroke..ne pa tole.. do takih imam svoje mnenje, vsaj v večini.

naša firma je vedno dala štipendije, pač standartni pogoj da potem kaksno leto pri nas ostaneš (s tem vidim same bonuse saj je to lahko odlična prva zaposiltev vstroki). Pa mislis da kdo vzame štipendijo... a ne, to pa ne...ne bomo pol delali po šolanju. Taki se naj kar lepo jebejo, pa klošarijo dalje.

saj on ne bo pravi magister, ampak bolonjski, kar po domače pomeni dipl.ing.

jaz ne razumem tega stokanja, sem še študent, sicer čisto pri koncu, pa vseeno se popolnoma strinjam, da se ukine oz. močno omeji študentsko delo. Študent ni na faksu za to da dela, ampak zato da se uči. Če omejijo na 14 ur na teden (to sem danes po radiu slišal) je to potem dve uri na dan. To se meni zdi več kot dovolj za enega študenta, ki resno študira. To mu pri urni postavki 4€ še vedno prinese 224€ na mesec. Če si strašno ubogi imaš še sigurno štipendijo in si na 400€ na mesec... s takim denarjem lahko še svoj avto voziš. Jaz imam recimo ~250€ štipendije, skupaj na mesec pa nimam 400€, pa mi ne manjka nikjer nič.

Da pa imaš na vsakem vogalu "študente", ki delajo po 10ur na dan...

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Samo eno vprašanje. A ta omejitev 14ur na teden velja tudi če delaš samo kakšna 2 meseca na leto ali lahko v tem primeru delaš "neomejeno" oz. toliko, da zapolniš letno kvoto?

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Dejanska omejitev je 728 ur letno. Tedenskih, mesečnih omejitev ni. Torej lahko komot 10 mesecev "luftaš", 2 meseca pa delaš "na polno"

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
No to je pa potem povsem ql
wink-1.gif
Za resne študente ni problema.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
In kje bos nasel delo za 2 uri na dan? Pa se eden problem. Sestra ma tako delo (1,5 ur na dan) pa bo zdaj nehala, ker to kar dobi da sam za prevoz.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Potem pa na pogodbeno, tako kot ostali normalno zaposleni. Kdor bo hotel zaslužiti več, mu to ne bo problema.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
zame je bil takat jugec tudi ceneje, splošno gledano ker nisem bil doma v neposredni bližini faksa.
, ne bi bil pa ceneje, če bi bil doma v študentu, ki je načelno blizu faksa, oziroma na dosegu kolesa.

to da bos ti ko naredis "magisterij" spizdil iz države, sploh ni panike, ker magistrov in doktorjev je tako ali tako preveč, vsaj takih brez praktičnega znanja. Noben ne bo jokal.

ce bi bil iz pravega testa bi zdaj šibal magisterij ob delu, stroke..ne pa tole.. do takih imam svoje mnenje, vsaj v večini.

naša firma je vedno dala štipendije, pač standartni pogoj da potem kaksno leto pri nas ostaneš (s tem vidim same bonuse saj je to lahko odlična prva zaposiltev vstroki). Pa mislis da kdo vzame štipendijo... a ne, to pa ne...ne bomo pol delali po šolanju. Taki se naj kar lepo jebejo, pa klošarijo dalje.

saj on ne bo pravi magister, ampak bolonjski, kar po domače pomeni dipl.ing.

jaz ne razumem tega stokanja, sem še študent, sicer čisto pri koncu, pa vseeno se popolnoma strinjam, da se ukine oz. močno omeji študentsko delo. Študent ni na faksu za to da dela, ampak zato da se uči. Če omejijo na 14 ur na teden (to sem danes po radiu slišal) je to potem dve uri na dan. To se meni zdi več kot dovolj za enega študenta, ki resno študira. To mu pri urni postavki 4€ še vedno prinese 224€ na mesec. Če si strašno ubogi imaš še sigurno štipendijo in si na 400€ na mesec... s takim denarjem lahko še svoj avto voziš. Jaz imam recimo ~250€ štipendije, skupaj na mesec pa nimam 400€, pa mi ne manjka nikjer nič.

Da pa imaš na vsakem vogalu "študente", ki delajo po 10ur na dan...
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik keber pravi:
Potem pa na pogodbeno, tako kot ostali normalno zaposleni. Kdor bo hotel zaslužiti več, mu to ne bo problema.

Samo treba bo več delati za manj. To jim gre v nos.

Ker zdaj ste kar naenkrat delodajalcu enako "breme" kot neštudent. Verjetno bo delodajalec raje dal delo kvalificiranemu ali nekomu za katerega misli, da bo ali ostal pri podjetju ali pa vsaj za čas dela dal res maksimum, ker je to njegov pogoj preživetja. Zdej pa kdo bo delal za manj denarja?

Jaz npr. sem delal preko šs, ampak sem začel s 350 SIT/uro. Da vidim zdaj koga, ki gre delat (pa recimo da je višji standard) za 2€ na uro.

Je pa tudi plus. Delovna doba laufa tudi v času novega "študentskega dela", tako da boste prej prišli do penzij, ki jih že od leta 75 ni več, ker je Tito pokradel
hysterical-1.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Študentsko delo je prava redkost v EU, zato je že bil skrajni čas, da se nekaj naredi na tem področju.
S tem, ko bo lahko faliran študent na mesec zaslužil samo 300 evrov bo raje 10x premislil, če se mu splača vpisovat, samo zaradi statusa.
Ampak bojim se, da bo ravno v tem času krepko presegla številka 100.000 brezposelnih.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
tudi jaz sem začel z 250SIT na uro. Zdaj so pač standardi višji. Kruh je bil takrat po 100SIT štruca, kolk je pa zdaj? :p

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
In kje bos nasel delo za 2 uri na dan? Pa se eden problem. Sestra ma tako delo (1,5 ur na dan) pa bo zdaj nehala, ker to kar dobi da sam za prevoz.

to je v teoriji, v praksi bo imel pa delodajalec 3 študente in vsak bo delal 2 dni po 7 ur, pa imaš 2 dni v tednu šiht ostalo pa študiraš...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
In kako se bo lahko zanesel da bo delo dobro opravljeno, če bo vsak dan delal drug študent ?
bonk.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Samo v razmislek, drugje sigurno ni kaj prida drugače: v naši firmi imamo zaposlenih kakšnih dvajset, trideset študentov. Plačani so okoli 5 evrov na uro pa vsi tolčejo ure kot zmešani, da bo na koncu meseca čim večja plača. Če je to študent, se bojim za našo državo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Zdajle bo ravno eno leto, kar sem začel malo bolj "aktivno" delat. Na mesec mi uspe oddelat nekje 60-110 ur, brez da bi žrtvoval eno samo predavanje. Kdaj delam? Petek popoldne, sobota, nedelja. Pač nimam prostega časa za vikend in ne "fejsbukam" tako aktivno, sem si pa zato lahko kupil nov računalnik. Torej, ne delam (samo) zaradi nuje, ampak tudi za nek luksuz, če hočete...

Ne razumem, kaj državo moti, če nekdo pač v svojem prostem času raje poprime za neko delo, kot pa da zabušava pred tvjem. Ne rečem, eni pretiravajo z delom, in jih uspe narest 200+ ur na mesec, tisti vemo, koliko so na faksu, samo 14 ur na teden, je pa smešno malo
rolleyes-1.gif

p.s.: ja, ravno sem prišel s šihta, ne z žurke
tongue-1.gif

Lp

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Delavski minimalc je 450neto in plačat je treba 2metra položnic , skrbet za otroke , hrano pa kupovat po rednih cenah -nobenih bonov.
Študent bo lahko še vedno zaslužil blizu 300€ , tudi če bo delal po najnižji urni postavki ,bo pač naredil več ur kot je po zakonu , pisali jih pa bodo manj ,ampak za več na uro.
ka pol sploh pizdite?...ka vam zaj ne paše ?....da bote po končanem študiju prehitro delo dobli al ka?
bemti študentarijo šalabajzersko ,...sam cvilite kak ste bogi , cel študij vam je pa ena sama žurka!!!!!!!
jezen.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Capl, po dolgem času se s tabo strinjam. Verjamem, da študente moti izguba ugodnega dela, še bolj pa vampirje iz študentskih organizacij. Vseeno pa ne spreglejmo delavcev, ki hlapčujejo za 450 EUR, nimajo bonov, nimajo cenejših vozovnic, nimajo brezplačnega dodatnega zdravstvenega zavarovanja, nimajo Orto in Itak paketov mobilne telefonije, nimajo študentskih domov itd. Kje pa piše, da morajo študentje živeti bolje kot 40% delavcev v Sloveniji. Že tako jim država plačuje šolanje in zmeče v vsakega en kup denarja v obliki subvencij. Vse to neštudentje ne doživijo. S tem da lahko sedaj študentje za povrhu še korektno služijo na neobdavčen način in odžirajo delo delavcem. Slednji pa ostajajo pred vrati ker so za delodajalca dražji kot študentje.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Državo ne moti če delaš, to ima rada, moti jo da nisi obdavčen kot drugi.... Sej lahko odpreš s.p. in delaš naprej... Študentarijo moti, ker z nizkimi stroški dela sedaj po obdavčitvi ne bodo več imeli dela....

to je bistvo problema, ki ga vidi študentarija, da pa nekoga moti, da delaš, pa seveda ni res...