Ujel me je stacionarni radar. Pritožba?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ni ti treba povedat, če nemoreš dokazat, da ti nisi vozil.
Samo, v tem primeru se kazen in pike pišejo na lastnika vozila
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik FireMan pravi:

3. Tvoje navajanje zakonov je teorija. Dokaži mi primer v praksi. Po možnosti tvojega. Aja, ti seveda ne delaš prekrškov, ker nisi cepec.

Komentiral bom samo tale del, ki sem ga citiral ...

Ni samo teorija... Jaz vem za tri primere, pri katerih je pritozba uspela ... Eden je moj, drugi je od enega forumasa, ki mi je prijazno posredoval predlogo za prizozbo oz. ugovor... tretji primer pa je od zenine sodelavke, kateri sem jaz posredoval to predlogo...

Moja zgodba je opisana v tej temi >> https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1985044/page/0/fpart/6/vc/1

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.692
113
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
.....Če pa ne moreš tako dokazat, pa moraš povedat, kdo je vozil.
Če imaš že 17 točk,in bi ti dodatne tri odnesle izpit, se zmeni z babico, da bo priznala da je ona vozila. Ti pa napiši da je babica vozila.

Ji boš že dal tilstih 125 eur, pa bonbonjero, saj boš prihranil pri stroških ponovnega opravljanja izpita, pa najmanj pol leta pri taksiju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
povsem razumem avtorja in tudi vem v čem je keč.
Se mi pa zdi precej bolj "nevarno" slikanje v obraz kot pa v hrbet.
Do sedaj sem več ali manjkrat še vedno opazil "merilca" ko sem se peljal mimo njega. Razen enkrat ( in takrat so me edinkrat dobili in plačal radar v skoraj 20 letih in 200-300+kkm) ko sem z motorjem prehiteval traktor v naselju. V drugi temi kritizirate hondaša kako je mogel spregledati dva projektila, tukaj pa sami jokate kako se vam slikanje v hrbet ne zdi "pošteno". Kje imate oči ko vozite?
Upam da bom še dolgo ostal pri enem samem plačilu radarja

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik FireMan pravi:
Vem, da je že ne vem kolikokrat izpeta zgodba.

Skratka, stacionrni radar, slika od zadaj. Vidi se pol avtomobila. 67 km/h na omejitev 50 km/h. 250€, 3 kazenske. Nisem vozil jaz. Nimam dokaza za to.

Kako moram napisati pritožbo, da nisem vozil jaz in dodati izjavo družinskega člana, da je on vozil. Ali je to lahko prosto po Prešernu ali mora biti v kakšnem zahtevnem pravnem jeziku? Katere podatke je potrebno predložiti? Ali je potrebno overiti podpis pod izjavo (prevzemom krivde)?

Hvala za odgovore.

Imel sem podoben primer, moj avto, prekoračitev hitrosti v naselju, vozila žena.
Poklical sem PP in so mi svetovali, da v predvidenem roku napišem zahtevo za sodno varstvo, v kateri se navede dejanski voznik, zahtevo oba podpiševa in situacija bo rešena.
Dejansko je tako tudi bilo, torej urejeno brez komplikacij.

krko

Guru
5. sep 2010
2.696
1.397
113
Sodelavca s službenim kombijem je slikal v rit na tej lokaciji Zgornji Hotič. Enostavno par metrov pred tablo za konec naselja. Radar je po sliki sodeč stal na parkirišču pri koših za smeti.

Nič ne bi imel proti, če bi ga slikal ko je prihajal v naselje. Tole v rit, ko že zapuščaš naselje je pa res hinavsko.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pise, da je njega ujel v naslovu, se prav nabija....vi ste pa zagrabl, ker je napisal, da on ni vozil....
evil.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
S citati iz zakonov se da razbrati, da se ne rabi izpovedati zober svojega bližnjega.
Če pa dobi izjavo kršitelja, pa naj jo pošlje v ugovoru. Ampak avtorju se ne da jebat za 125€...

Še vedno pa je cepec, ker divja po naselju.

Če se ne bo izpovedal zoper bližnjega bo pač plačal - preprosto ko pasulj.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.692
113
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
S citati iz zakonov se da razbrati, da se ne rabi izpovedati zober svojega bližnjega.
Če pa dobi izjavo kršitelja, pa naj jo pošlje v ugovoru. Ampak avtorju se ne da jebat za 125€...

Še vedno pa je cepec, ker divja po naselju.

Če se ne bo izpovedal zoper bližnjega bo pač plačal - preprosto ko pasulj.
Tako je. Zakoni so eno, sodna praksa pa povsem nekaj drugega.

Po zakonu je dovolj da si oproščen, če dokažeš da nisi vozil.
V praksi pa dokazom ne verjamejo, ampak se moraš zmenit z enim, ki bo priznal krivdo in plačal za prekršek, pa če je naredil prekršek ali ne.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.692
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Frata prata. Če imaš nedvoumne dokaze jim prav lepo verjamejo. Preverjeno.
Nedvoumnih dokazov pa ni, oziroma so redki.

Če si takrat v službi še vedno obstaja verjetnost, da si šel takrat ven, če si bil doma, v gostilni, s kolegi ....pa pripelješ 5 prič je še vedno verjetnost, da priče lažejo, če si bil ravno pri frizerju, pa pokažeš račun z točno uro ... si ga lahko dobil od koga drugega....iz bolnice tudi lahko greš za kakšno urico če nisi ravno v komi., če nimaš izpita tudi ni dokaz da nisi mogel peljat .....karkoli rečeš si se lahko zlagal.....bo sodnik dvomil, in če dvomi bo kasiral. Oziroma je obratno, da bo lahko pokasiral bo dvomil.
Da si bil pa ravno takrat na Japonskem pa prineseš račun od hotela in letalsko karto, to bi bil dober dokaz... Ja ampak to se pa ne dogaja prav pogosto.

Običajno si v času prekrška na nekem običajnem kraju, recimo doma, oz. nekje, kjer se lahko v resničnost tvojih dokazov podvomi, pa je dokaz hitro dvoumen.
Če se pa zmeniš z nekom da prizna in plača je pa hitro ok, država itak želi samo denar, briga jo, ali od prekrškarja ali od koga drugega.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Teorija zarote... bah...
- Izpis iz evidence prisotnosti na delovnem mestu
- delovno mesto je 30 km oddaljeno od kraja prekrška
- delovno mesto je take narave da ne dopušča odsotnosti (čik, na kavico, v štacuno)
dokažeš da evidentno nisi vozil ti. Prekrškovni organ potem ustavi postopek. V primeru nesreče s pobegom verjetno ne bi, pri radarju pa.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mirsi pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Če si takrat v službi še vedno obstaja verjetnost, da si šel takrat ven, če si bil doma, v gostilni, s kolegi ....pa pripelješ 5 prič je še vedno verjetnost, da priče lažejo, če si bil ravno pri frizerju, pa pokažeš račun z točno uro ... si ga lahko dobil od koga drugega....iz bolnice tudi lahko greš za kakšno urico če nisi ravno v komi., če nimaš izpita tudi ni dokaz da nisi mogel peljat .....karkoli rečeš si se lahko zlagal.....bo sodnik dvomil, in če dvomi bo kasiral. Oziroma je obratno, da bo lahko pokasiral bo dvomil.
Da si bil pa ravno takrat na Japonskem pa prineseš račun od hotela in letalsko karto, to bi bil dober dokaz... Ja ampak to se pa ne dogaja prav pogosto.

Običajno si v času prekrška na nekem običajnem kraju, recimo doma, oz. nekje, kjer se lahko v resničnost tvojih dokazov podvomi, pa je dokaz hitro dvoumen.
Če se pa zmeniš z nekom da prizna in plača je pa hitro ok, država itak želi samo denar, briga jo, ali od prekrškarja ali od koga drugega.

Za tiste "nejeverne" je tukaj moja odlocba , kjer je bilo dovolj, da sem ugovoru oz. zahtevi za sodno varstvo prilozil potrdilo delodajalca, da sem bil takrat, ko je bil storjen prekrsek, v sluzbi ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mirsi pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Nakladaš, da se kadi. Poleg vsega še ne rabijo bit neki iber hudi dokazi. Preverjeno. Važno je le, da vzbudiš zadosten dvom v možnost, da bi res ti vozil.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
V kolker pri sodišču ustvariš dvom je dolžno razsoditi v korist obdoženca. Zdej kako ustavriti dvom je pa drugo vprašanje. Odvisno je tudi od sodnika do sodnika. Saj so popolnoma avtonomni. Splošne prakse tukaj ni. Drugo je tudi če sodnika poznaš itd. takrat bo tudi en račun z kavice veljal, v nasprotnem primeru bo lahko štel kot nezadosten dokaz, itd. V glavnem v tej temi ne bo konca. vsak ima prav in vsak ne.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik map pravi:
V kolker pri sodišču ustvariš dvom je dolžno razsoditi v korist obdoženca. Zdej kako ustavriti dvom je pa drugo vprašanje. Odvisno je tudi od sodnika do sodnika. Saj so popolnoma avtonomni. Splošne prakse tukaj ni. Drugo je tudi če sodnika poznaš itd. takrat bo tudi en račun z kavice veljal, v nasprotnem primeru bo lahko štel kot nezadosten dokaz, itd. V glavnem v tej temi ne bo konca. vsak ima prav in vsak ne.

V vecini primerov je kot kaze tako, da te zadeve itak ne pridejo do sodisca... Ampak se redarstvo samo odloci, da se postopek ustavi... Kako pa je takrat, kadar dobis "pozdravcke" od policije pa ne vem...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ksz

Pomoje so me ucer ujeli na stacionarni radar,vsaj neki se je zabliskalo (plav kangoo v Lavrici?). Ko sem pogledal na stevec sem mel 72km/h,na omejitev 50. Koliko je to? 250+3? A velja 5km/h tolerance?

Glede na to,da vozilo ni pisano name kako se uredi "prepis pik",da placam samo polovicko? Koliko traja,da poslejo poloznico?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Ksz

Pomoje so me ucer ujeli na stacionarni radar,vsaj neki se je zabliskalo (plav kangoo v Lavrici?). Ko sem pogledal na stevec sem mel 72km/h,na omejitev 50. Koliko je to? 250+3? A velja 5km/h tolerance?

Glede na to,da vozilo ni pisano name kako se uredi "prepis pik",da placam samo polovicko? Koliko traja,da poslejo poloznico?

lahk ti povem, kolk je v Avstriji, v naselju, če priletiš na 50km/h 75km/h. 30€

mal za hec
grin1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
ja samo tam jim kasirajo količinsko........pa vsak še z veseljem plača.