Ubogi slovenski trgovci - poglejmo jim pod prste!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Njami, se bi mami,...

tut jz sn biu razocaran, ko sn bral te rezultate ,

Perutnina Ptuj, Pivka in ostali SUPER kvalitetni piscancjepredelovalci so se osramotili, popolnoma
Khm, je možno kje videt ta test?

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
ksz...

Še nekaj o trgovskih maržah...

Primer 1 - Smoothie (Fructal)
Fructalova trgovina v Ajdovščini (ob tovarni): 0,60 eur
Hipermarket Mercator Nova Gorica: 0,99 eur
Supermarket Mercator Ajdovščina: 1,37 eur
shocked-1.gif

Primer 2 - moka tip 850, 5 kg (Mlinotest)
Mlinotestova trgovina v Ajdovščini (ob tovarni): 2,50 eur (o tem podatku nisem 100%, vendar je vsekakor manj kot 3 eure)
Hipermarket Mercator Nova Gorica: 4,18 eur
shocked-1.gif

Zdaj pa sami presodite, kdo koga j...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, zastonj brez marže ti trgovec ne bo prodal.
smirk-1.gif

Jebe se pa folk sam. Samo počakajte do decembra.
grims-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jasno da imajo njihove trgovine cenejše izdelke, če pa so brez marže. Tistih 0,60 eur pa fructal zaračuna ostalim trgovinam in če oni hočejo zaslužit si morajo nabiti maržo. Kaj je tu nejasnega?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Če že hočeš lep primer butaste trgovine je to merkur - tam ti nihče niti pomagat NOČE, samo prelagajo delo na drugega. Pa sem to videl v 10-ih merkurjih.
Pridi v našega, pri nas vedno pomagajo če kaj rabiš
smile-1.gif

To je pa res.
cheer.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
sm pa opazo, da ima Lidl (lidl.be in lidl.si) enake akcije v BE in SLO
in cene so velikokrat enake, vcasih malo drazje v BE, vcasih v SLO

Torej so zato cene v slovenskem Lidlu tako visoke?
grims-1.gif
Nekako nisem nikoli videl smisla nakupovanja v Lidlu, ker so cene bolj ali manj enake tistim v ostalih stacunah, s to razliko, da imajo neke no-name izdelke.

Drugace pa je poljska krama ocitno drazja od nemske.
evil.gif
Sodec po ceni vecine stvari v Muellerju v primerjavi s tisto v Meckatorju ali celo Tusu in po novem tudi Sparu.

To me pa še najbolj moti. Milka čokolada za naš trg (M, T, S) je precej dražja od Milka čokolade za Z Evropo (Mueller).
rolleyes-1.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Poskusi Lidlove čokolade. Boš presenečen.... Potem poglej malo po Googleu kaj menijo drugi o njih in kdo jih dejansko proizvaja. Skratka, roba je vrhunska, odtlej ne kupujem več Lindtovih. Milka pa itak ni čokolada, vsaj zame ne.

Mi tudi kupujemo lidlove čokolade. Še posebno dobra se mi zdi Ecuador s 70% kakava. Odlična, boljša od Lindta. Cena: 70 centov

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Njami, se bi mami,...

tut jz sn biu razocaran, ko sn bral te rezultate ,

Perutnina Ptuj, Pivka in ostali SUPER kvalitetni piscancjepredelovalci so se osramotili, popolnoma
Khm, je možno kje videt ta test?

pejd na 24ur.com in pod videoteko / oddaje na poptv / preverjeno - izberi oddajo mislim da 14 dni staro... ne vem zdej točno...sej mislim da imaš naslove oddaj - ti bo prec jasno. in potem si oglej prispevke.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Pač se je treba sprijaznit, da hrana ne bo več na pol zastonj. Zavedat se je tud treba tega, da smo kupci tisti, ki lahko vplivamo na trgovce. Dokler bomo kupovali drago bodo oni prodajali drago. Zakaj pa ne bi? Ko se pa organizira kakšna akcija ala "en dan brez nakupovanja", da se trgovcem mal pokaže kakšno moč imamo kupci, se pa večina že takoj zbuni v smislu "ja bom pa jutri več nabavu". Ja dobr pol je pa tko vse v redu in nimamo kej jamrat.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Za začetek spoštuj svoje delo in težko prislužen denar ter kupuj tam, kjer dobiš primerljiv izdelek za nižjo ceno. Jaz s svojim denarjem ne bom pokrival, po mojem mnenju, previsokih marž Mercatorja, Tuša in SPAR-a.
Tisti, katerim je vseeno pa le - go for it. Ovc je vedno dovolj.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
a ti se v trgovini za mizo usedes in narocis kaj bi rad kupu?

Hahaha, kakšno vezo pa ma to? Daj se me ne trudi prepričat, da če bi nas pa stregli v trgovinah, bi meli pa lahko 300% marže in se ne bi nihče bunil.

Ne se smešit - zakaj trgovci 40, ostali lahko po 300? Zakaj?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
V gostilni dobiš tisto, kar lahko večinoma za nekajkrat manj kupiš v trgovini. Poleg tega v gostilne ni nujno zahajati, v trgovine pa praktično je. Poleg tega ne moreš primerjati kile govedine v Tušu z desetimi porcijami steaka postreženega v Argentinu. Razlika v ceni je in to občutna, z občutnimi razlogi.

Sploh pa ne vem, zakaj bi klinčeve slovenske trgovske krave imele par 100 % marže, njihovi dobavitelji pa crkujejo saj je njihov prodajni trg omejen na tri velike kupce? En slovenski proizvajalec se sploh ne more iti resne prodaje ker se itak dogovarja le s tremi mega kupci. Torej je od njih zelooo odvisen. Še toliko bolj, ker ima sam bedne marže. Večjih mu trgovci itak ne pustijo imeti.

Sama trgovska storitev pa ni vredna enormnih marž. kaj pa počnete veliki slovenski trgovci? Morda lobirate pri politiki za svoje trgovske centre, njihove lokacije in omejevanje konkurence? Seveda ne.
Morda plačujete zaposlene tako, da ti sploh lahko enkrat na teden v taisti trgovini kaj kupijo? Seveda da ja...
Morda izrazito vlagate v okolje, družbo? Milijone, kajne?
Ali gradite centre iz zlata?
Naredite morda to, da za vrat stisnete dobavitelje, ti pa so vam lahko hvaležni, ker vam smejo prodati po VAŠI nabavni ceni, ki jo določajo trgovci (pogosto)? Seveda ne. Slovenski trgovci pa ja niso takšni.

Vam vaše oglasne kataloge financirajo taisti dobavitelji? Zlobna natlcevanja, kajne?
Morda poceni plačani študenti in redno zaposleni skrbijo za skladišče, metanje blaga na police in kasiranje? Laž, saj so ja super plačani.
No, tu pa tam še malo pobrišejo po tleh in berejo vaše veleumne okrožnice.
Stroški delovne sile na minimumu, financiranje tudi (plačilni roki itd), marketing sofinancirajo dobavitelji?

V gostinstvu ni veliko boljše ampak je vsaj malce inputa s strani gostinca, morda ne pri tem, ko ti na mizo vrže meni obupno pivo iz štajerske pivovarne, vsekakor pa pri pripravi hrane itd.

Slovenski trgovci si zaslužijo veliko batino v obliki resne tuje konkurence, ki bi razče.fukala ta pašaluk dogovorne ekonomije na škodo potrošnikov.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jaz ne razumem zakaj ti govoriš o trgovcih, govori o MERCATORJU, pa ŠPARU, ne pa o trgovcih. Ti mešeč vse v isti koš, jaz pa pač ne. Tu so še mali trgovci, ki ne prodajajo živil, pa so trgovci ki ne prodajajo nič za ljudi - a zdaj naj pa trgovci, ki ti poleg vsega robo še postrežejo, imajo 40% marže, ostali pa lahko delajo kar hočejo.

Če te moti mercator, potem govori o njemu, ne pa o trgovcih. Mater!

In ne, pivo union postrežen v enem lokalu ni prav nič drugačen kot kupljen v trgovini, pusti ti zrezke pri miru.