TV best buy...

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Lep pozdrav.

Tudi mene zanima kaj priporočate za cca 800eur. Ne rabim nobenih bonbončkov ala internet na tvju, 3d, vgrajen disk tudi za usb ključ ni nujno da ima, važno je da je slika res dobra. Ker gre tv v spalnico k staršem in ne potrebujeta ničesar special. Gleda se pa 40% filmi na kabelski in 60% športa tudi na kabelski. Hvala za predloge
smile-1.gif

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Jaz bi ti vseeno svetoval, da vzameš 3D. Tu je naredil LG z letošnjimi modeli korak naprej s ponudbo TVejev s pasivnimi očali, ki imajo kar nekaj prednosti.
pasivna tehnologija ima samo 1 prednost: poceni očala. sama izkušnja 3d pa je mnogo slabša kot pri aktivni tehnologiji...
tako da je to pravzaprav korak nazaj. ponuditi cenejšo tehnologijo a hkrati poslabšati sliko... ker dejstvo je, da bo cena aktivnih očal padla. tako da te prednosti, ki jo ima pasivna tehnilogija ne bo več, ostala bo pa slabša slika.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.980
769
113
Mene vglavnem tale 3D tehnologija ni prepričala. Sem gledal tako na tv, kot v kinu. No mogoče bi si lahko še kako vsebino več pogledal, sam dokler bodo potrebna očala tale zadeva ne bo preveč zaživela. No tako vsaj jaz mislim.
Ko pa bodo na voljo televizije na katerih bomo lahko gledal 3D brez očal pa si mogoče premislim. Takrat bo pa tako že treba zdajšnji tv zamenjat.
smile-1.gif

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Jaz bi ti vseeno svetoval, da vzameš 3D. Tu je naredil LG z letošnjimi modeli korak naprej s ponudbo TVejev s pasivnimi očali, ki imajo kar nekaj prednosti.
pasivna tehnologija ima samo 1 prednost: poceni očala.
Pasivna tehnologija ima poleg poceni očal, ki jih ob nakupu TVeja dobiš priložena 3 do 6 komadov, odvisno od modela, sledeče prednosti:
- slika je bolj svetla,
- ni migetanja slike,
- očala so polovico lažja,
- možen je nagib glave,
- število gledalcev ni omejeno,
- ne rabiš baterij,
- očala ni potrebno sinhronizirati
- ni izpada sinhronizacije,
- vertikalna ločljivost je z novim SW ravno tako 1080 vrstic

sama izkušnja 3d pa je mnogo slabša kot pri aktivni tehnologiji...
- pasivna tehnologija omogoča presenetljivo globino slike,
- obremenitev oči je mnogo manjša,

tako da je to pravzaprav korak nazaj. ponuditi cenejšo tehnologijo a hkrati poslabšati sliko...
To še zdaleč ne drži. Vsakomur svetujem, naj si pred nakupom ogleda tako Samsunge, kot LGje in naj se sam prepriča.

ker dejstvo je, da bo cena aktivnih očal padla. tako da te prednosti, ki jo ima pasivna tehnilogija ne bo več, ostala bo pa slabša slika.
Dejstvo je da aktivnih očal čez 2-3 leta nebo več.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Zaradi 3D nekega ekrana v tej sezoni nima smisla kupovat. Če pa je kot dodatek zradi drugih lastnosti pa je povsem uporaben. Zaradi same izvedbe se nima smisla odločat o enem ali drugem TV = proizvajalcu. Prek 95-99.9% se dandanes gleda 2D in še dolgo bo tako.

Meni sicer pasivna verzija nekako ne sede. Pa niti točno ne vem zakaj. Res pa je izkušnja zelo pičla. Več kot pofirbcal zadeve nisem.

3D se je znašel kot postranska zadeva na "pani VT30", ki je bil nabavljen iz čisto drugih prioritet. Ker je doma je to pač "standard".

Da bi bila obremenitev oči kaj drugačna nisem opazil. Sam ne čutim nobene obremenitve z očali na nosu, ko je 3D vsebina narejena korektno. Sinhronizacija je samodejna. Očala gredo na polnilec tako kot "rogač" od konzole ali GSM. Izpada sinhronizacije še nisem doživel. Pa se je že kar nekaj ur pogledalo in preigralo.

Pri vsem kar sem glede 3D sprobal pa sem mnenja, da so plazme v prednosti neglede na proizvajalca.
Glavni problem 3D so vsebine. Če so korektno narejene je zadeva smiselna sicer ne. Pri filmih, ki sem jih uspel pogledat doma me najbolj moti, da je ozadje dokaj pogosto povsem iz fokusa. Sicer pa bodo v bodoče pri na novo posnetih vsebinah te zadeve bolj ali manj poštimane. Liki v ospredju so pogosto kot lutke. Najbolje zaenkrat še risanke izpadejo.
V parih dneh preidejo "pirati" na BD čez kak mesec še "štrunfki". Ko se bo to pogledalo pa mislim, da mi bo dokončno jasno ali je zadeva perspektivna ali pa je vseskup le "igračkanje" industrije, da nekaj potegne iz kupcev na kratek rok.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Pasivna tehnologija ima poleg poceni očal, ki jih ob nakupu TVeja dobiš priložena 3 do 6 komadov, odvisno od modela, sledeče prednosti:
- slika je bolj svetla, kar seveda ni res... naredi test v praksi...
- ni migetanja slike, pri vseh, ki ne uporabljajo IR ni več migetanja slike...
- očala so polovico lažja, nova aktivna očala imajo težo 27g in jih lahko brez težav nosiš čez dioptrijska, kar je pri obliki pasivnih težje.
- možen je nagib glave, to je res, a zato je pa kot gledanja mnogo manjši
- število gledalcev ni omejeno, s čim je pa pri aktivni tehnologiji omejeno?
- ne rabiš baterij, res je
- očala ni potrebno sinhronizirati res je, čeprav jih v teoriji sinhroniziraš le 1x in ti vzame 10 sekund
tole pa ne bo res kajti sama tehnologija tega ne dopušča!

tako da je to pravzaprav korak nazaj. ponuditi cenejšo tehnologijo a hkrati poslabšati sliko...
To še zdaleč ne drži. Vsakomur svetujem, naj si pred nakupom ogleda tako Samsunge, kot LGje in naj se sam prepriča.

ker dejstvo je, da bo cena aktivnih očal padla. tako da te prednosti, ki jo ima pasivna tehnilogija ne bo več, ostala bo pa slabša slika.
dvomim...

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
pa da ne bo samo pri teoriji. že tu se vidi razlika v osvetlitvi, čistini slike in resoluciji.
slika pri aktivni:
Active%20summerhouse-420-90.jpg

slika pri pasivni:
Passive%20summerhouse-420-90.jpg

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A lahko prosim opustite te barve besedila? Bom še epileptični napad dobil.
Razen tega rumeno na belem sploh ni berljivo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.866
-381
113
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
@msenjur

Katero Petrolovo TV pa si naročil - dobil?
Kako si zadovoljen.

kupil sem samsungovo. ue40d6000. zaenkrat sem zadovoljen...

Včeraj sem pogledal en bluray film 1080dpi, slika lepa, tekoča,... ampak sej to je itak od grafične na pc odvisno... Vglavnem sem zadovoljen. res pa je, da nisem ravno zahteven... slika iz siol tv je tekoča, bolj realna... Velikost je dovolj velika, gledam jo iz cca 3,5m...

Zanima me edino zakaj ostrina v filmu ni bila povsod enaka? zdelo se mi je, kot da je samo da je v nekaterih scenah center v nulo oster, ostalo je pa rahlo (res rahlo) neostro... a to je zmeri tko, al je kej narobe s filmom (.mkv), grafično, tv?

Jado: kupil sem tud tistle wireless usb... mi ga je kar un na avteri zrihtal. Hvala vseeno!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
1080dpi
confused-1.gif

Ostrina na filmih je ponavadi na glavnem objektu, ostali deli slike pa so malo megleni. Odvisno od filma oziroma režiserja.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.866
-381
113
1080p... sorry.

ok ja... ne vem, če si me čist pravilno razumel, ampak recimo, da je res tako... in da se prej tega pri navadnih filmih ni tako hitro opazilo...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, na HD se več stvari opazi. To je bil namen.
wink-1.gif

Torej, če je obraz glavne osebe bil oster, ozadje pa megleno, je to čist normalno.
Če pa je meglilo kar tak na blef vsenaokoli, pa je mogoče kaj drugega.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.866
-381
113
ne ne... pač faca je ostra, ena malenkost ob strani (pa recimo, da je na isti oddaljenosti) je pa meglena...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ne ne... pač faca je ostra, ena malenkost ob strani (pa recimo, da je na isti oddaljenosti) je pa meglena...
Recimo?
Tudi če je na isti oddaljenosti, jo lahko v posprocessingu zameglijo, da pozornost na faco usmerijo.
Včasih pretiravajo s tem. Poglej še nekaj posnetkov (drugih filmov), da vidiš, ali se to skoz dogaja.

Nazadnje urejeno:

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
- slika je bolj svetla, kar seveda ni res... naredi test v praksi... Naredil sem test v praksi, in pri Samsungu je slika v 3D moteče temna
- ni migetanja slike, pri vseh, ki ne uporabljajo IR ni več migetanja slike...
- očala so polovico lažja, nova aktivna očala imajo težo 27g in jih lahko brez težav nosiš čez dioptrijska, kar je pri obliki pasivnih težje. imam dioptrijo in čez svoja očala sem dal Samsungova preklopna očala in LGejeva pasivna in lahko rečem, da so me Samsungova motila, pri pasivnih pa ni bilo nobenih težav
- možen je nagib glave, to je res, a zato je pa kot gledanja mnogo manjši kot gledanja je res nekoliko manjši po vertikali, a precej večji po horizontali
- število gledalcev ni omejeno, s čim je pa pri aktivni tehnologiji omejeno?
- ne rabiš baterij, res je
- očala ni potrebno sinhronizirati res je, čeprav jih v teoriji sinhroniziraš le 1x in ti vzame 10 sekund moje izkušnje v trgovini so drugačne, že po nekaj minutah gledanja je izpadla sinhronizacija
tole pa ne bo res kajti sama tehnologija tega ne dopušča! Tukaj nisi na tekočem : http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1304582822

dvomim... Nevem, kje si staknil spodnji dve sliki, ki sta močno zavajujoči