pasivna tehnologija ima samo 1 prednost: poceni očala. sama izkušnja 3d pa je mnogo slabša kot pri aktivni tehnologiji...Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Jaz bi ti vseeno svetoval, da vzameš 3D. Tu je naredil LG z letošnjimi modeli korak naprej s ponudbo TVejev s pasivnimi očali, ki imajo kar nekaj prednosti.
Anyone?Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Kater TV izmed naštetih bi mi priporočali:
LG 32LV3550 LED
PHILIPS 32PFL7486H ambilight
SAMSUNG LE32D579
SONY KDL-32CX525 (3D ?)
32 velikost bo čez glavo, ker bo v spalnici takoj pri postelji. Se splača toliko doplačat za Ambilight?
Če pa ima kdo kak pameten predlog, se pa priporočam.
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
pasivna tehnologija ima samo 1 prednost: poceni očala.Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Jaz bi ti vseeno svetoval, da vzameš 3D. Tu je naredil LG z letošnjimi modeli korak naprej s ponudbo TVejev s pasivnimi očali, ki imajo kar nekaj prednosti.
Pasivna tehnologija ima poleg poceni očal, ki jih ob nakupu TVeja dobiš priložena 3 do 6 komadov, odvisno od modela, sledeče prednosti:
- slika je bolj svetla,
- ni migetanja slike,
- očala so polovico lažja,
- možen je nagib glave,
- število gledalcev ni omejeno,
- ne rabiš baterij,
- očala ni potrebno sinhronizirati
- ni izpada sinhronizacije,
- vertikalna ločljivost je z novim SW ravno tako 1080 vrstic
sama izkušnja 3d pa je mnogo slabša kot pri aktivni tehnologiji...
- pasivna tehnologija omogoča presenetljivo globino slike,
- obremenitev oči je mnogo manjša,
tako da je to pravzaprav korak nazaj. ponuditi cenejšo tehnologijo a hkrati poslabšati sliko...
To še zdaleč ne drži. Vsakomur svetujem, naj si pred nakupom ogleda tako Samsunge, kot LGje in naj se sam prepriča.
ker dejstvo je, da bo cena aktivnih očal padla. tako da te prednosti, ki jo ima pasivna tehnilogija ne bo več, ostala bo pa slabša slika.
Dejstvo je da aktivnih očal čez 2-3 leta nebo več.
dvomim...Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Uporabnik bpfc pravi:
Pasivna tehnologija ima poleg poceni očal, ki jih ob nakupu TVeja dobiš priložena 3 do 6 komadov, odvisno od modela, sledeče prednosti:
- slika je bolj svetla, kar seveda ni res... naredi test v praksi...
- ni migetanja slike, pri vseh, ki ne uporabljajo IR ni več migetanja slike...
- očala so polovico lažja, nova aktivna očala imajo težo 27g in jih lahko brez težav nosiš čez dioptrijska, kar je pri obliki pasivnih težje.
- možen je nagib glave, to je res, a zato je pa kot gledanja mnogo manjši
- število gledalcev ni omejeno, s čim je pa pri aktivni tehnologiji omejeno?
- ne rabiš baterij, res je
- očala ni potrebno sinhronizirati res je, čeprav jih v teoriji sinhroniziraš le 1x in ti vzame 10 sekund
- vertikalna ločljivost je z novim SW ravno tako 1080 vrstic tole pa ne bo res kajti sama tehnologija tega ne dopušča!
tako da je to pravzaprav korak nazaj. ponuditi cenejšo tehnologijo a hkrati poslabšati sliko...
To še zdaleč ne drži. Vsakomur svetujem, naj si pred nakupom ogleda tako Samsunge, kot LGje in naj se sam prepriča.
ker dejstvo je, da bo cena aktivnih očal padla. tako da te prednosti, ki jo ima pasivna tehnilogija ne bo več, ostala bo pa slabša slika.
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
@msenjur
Katero Petrolovo TV pa si naročil - dobil?
Kako si zadovoljen.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
1080dpi
Recimo?Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ne ne... pač faca je ostra, ena malenkost ob strani (pa recimo, da je na isti oddaljenosti) je pa meglena...
Zakaj ne preko kompa (povezano s HDMI) ?Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
zakaj pa preko compa gledaš? daj na usb in gasa preko tv...
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
dvomim... Nevem, kje si staknil spodnji dve sliki, ki sta močno zavajujočiCitat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Uporabnik bpfc pravi:
- slika je bolj svetla, kar seveda ni res... naredi test v praksi... Naredil sem test v praksi, in pri Samsungu je slika v 3D moteče temna
- ni migetanja slike, pri vseh, ki ne uporabljajo IR ni več migetanja slike...
- očala so polovico lažja, nova aktivna očala imajo težo 27g in jih lahko brez težav nosiš čez dioptrijska, kar je pri obliki pasivnih težje. imam dioptrijo in čez svoja očala sem dal Samsungova preklopna očala in LGejeva pasivna in lahko rečem, da so me Samsungova motila, pri pasivnih pa ni bilo nobenih težav
- možen je nagib glave, to je res, a zato je pa kot gledanja mnogo manjši kot gledanja je res nekoliko manjši po vertikali, a precej večji po horizontali
- število gledalcev ni omejeno, s čim je pa pri aktivni tehnologiji omejeno?
- ne rabiš baterij, res je
- očala ni potrebno sinhronizirati res je, čeprav jih v teoriji sinhroniziraš le 1x in ti vzame 10 sekund moje izkušnje v trgovini so drugačne, že po nekaj minutah gledanja je izpadla sinhronizacija
- vertikalna ločljivost je z novim SW ravno tako 1080 vrstic tole pa ne bo res kajti sama tehnologija tega ne dopušča! Tukaj nisi na tekočem : http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1304582822