TV best buy...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Ima kdo LG 42LK450. Ali katerega koli drugega iz serije LK450?
Za ceno pod 400€ se mi zdi dokaj dober nakup
confused-1.gif

TV se bo uporabljal za gledanje SD kanalov prek T-2 in občasno kakšen film prek USB v .avi ali .mkv formatu na razdalji cca. 3,5m (ja vem, da bi moral biti večji tv za tako razdaljo, ampak pustmo to).
LG predvaja podnapise brez problema?
Kakšen je odzivni čas med preklapljanjem kanalov?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja ja... sem tud sam istega mnenja ja...

Jaz pa ne....vsaj ne 5500 serijo. Zakaj? Zato, ker ne zadovolji osnovne naloge televizorja, torej naraven prikaz gibanja. Tv nima 100 Hz za gibanje(!). Je dejansko klasičen 50hzčnik. Kot sem že napisal pred časom....CMR !
Ok, boste rekli, 5500 je best buy ker ponuja to in ono, predvaja "vse" je "smart TV" itn....pa to res potrebujemo? A nimamo dandanes že vsi računalnike, zunanje DVD/konzole(BluRay) enote katere prevzamejo vse to? Pa še namenske so, kar pomeni, da služijo svojemu namenu.
Torej, če že Samsung, potem 6000 serija....pa tudi tukaj so določeni pomisleki, overall je pa dobra serija !

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
kaj pa SONY KDL-40EX500

* Full HD 1080 – ogled športnih prenosov, filmov in iger v vrhunski visoki ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih pik
* Motionflow 100Hz z zmanjševanjem zamegljenosti – uživajte v tekočih in ostrih slikah športnih ali akcijskih prizorov s tehnologijo, ki zagotavlja dvakrat več sličic kot običajni televizorji s 50 Hz
* Podpora za brezžični LAN – priklopite Sonyjev ključ USB UWA-BR100 za enostavno povezavo z brezžičnim domačim omrežjem brez kablov
* BRAVIA Internet Video – televizor povežite neposredno z internetom za dostop do spletnih storitev, pretakanje celozaslonskih videoposnetkov in ogled oddaj, ki ste jih zamudili, na televizorju DLNA – v televizor BRAVIA pretakajte filme, glasbo in fotografije iz združljivih naprav, na primer prenosnih računalnikov, mobilnih telefonov ali predvajalnikov glasbe, ne glede na to, v katerem prostoru jih imate
* BRAVIA ENGINE 3 – prizori z neverjetnimi podrobnostmi, optimalnim kontrastom in bolj realističnimi barvnimi odtenki
* USB Media Player – priklopite napravo USB in prek USB-ja na televizorju predvajajte filme, fotografije in glasbo
* Cinema Mode – izbirajte med dvema različnima filmskima načinoma in doma ustvarite pristno filmsko vzdušje z edinstvenimi filmskimi teksturami in nastavitvami svetlosti
* Ambient Sensor – televizorju pustite, da samodejno zazna svetlost in barvno temperaturo osvetlitve sobe, s katerima optimira kakovost slike, da vedno uživate v prizorih, ki ne škodijo očem
* HDMI – s 4 vhodi (2 na zadnji strani in 2 ob strani, vsi s CEC) je priključitev virov visoke ločljivosti, na primer predvajalnika Blu-ray Disc™ in konzole PLAYSTATION®3, še preprostejša

Cena je zelo dobra.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Definitivno boljši izbor. Prikaz slike je bolj naraven. Barve niso "umetne", prikaz gibanja je točen, detajli pri tem so minimalno izgubljeni.

Moj glas dobi ta tv še 1x !

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Noben nič ne ve o LG-ju LK450?

Dajte mi vsaj povedat, LG-ji predvajo podnapise iz usb ključka?....ker recimo moj Philips 7404 jih ne.

Preklop kanalov je najbrž prek DVB-C počasen (me niti ne gane), kaj pa če imam STB od T-2 ali LG takrat preklaplja "normalno" (pač da se ne čaka par sekund na preklop)?

Dejmo se mal razpisat.... :p:p:p

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Noben nič ne ve o LG-ju LK450?

Dajte mi vsaj povedat, LG-ji predvajo podnapise iz usb ključka?....ker recimo moj Philips 7404 jih ne.

Preklop kanalov je najbrž prek DVB-C počasen (me niti ne gane), kaj pa če imam STB od T-2 ali LG takrat preklaplja "normalno" (pač da se ne čaka par sekund na preklop)?

Dejmo se mal razpisat.... :p:p:p

LG predvaja podnapise, tudi šumnike pozna. Če preklapljaš programe preko STBja, televizor nima nobenega vpliva na hitrost preklopa (televizor v tem primeru opravlja funkcijo "monitorja").

Moj predlog je, da se stegni vsaj do LK530 ali karkoli druga, da bo le 100 Hz. Jaz sem pred dnevi nabavil za fotra 42LD565 (predhodnik 42LK530) za 410 EUR, pa stropni nosilec sem dobil za dobre 16 EUR
cheer.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.866
-381
113
evo. v petrolovem katalogu je samsung ue40d6000twxxh za 710€!

sicer ni 42, tko kot smo se najprej pogovarjali, ampak to me ne moti tok.

kaj pol? gremo v samsunga, panasonica ali sonya?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Definitivno boljši izbor. Prikaz slike je bolj naraven. Barve niso "umetne", prikaz gibanja je točen, detajli pri tem so minimalno izgubljeni.

Moj glas dobi ta tv še 1x !

Nevem ti si mojster za te stvari, jaz sam laik ampak nevem zakaj se meni kljub temu da se dobro sliši SONY ti TVji nekako ne dopadejo? Nekako se mi slika ne zdi OK. Mi res najbolj ustreza slika Samsungov, umetno gor ali dol. Sicer že lep čas ne spremljam teh LED TVjev (vsaj zadne pol leta do enega leta) ampak vse kar je bilo pred tem mi je bilo pri Samsungu best buy...

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
evo. v petrolovem katalogu je samsung ue40d6000twxxh za 710€!

sicer ni 42, tko kot smo se najprej pogovarjali, ampak to me ne moti tok.

kaj pol? gremo v samsunga, panasonica ali sonya?
Jaz bi ti svetoval, da si vzameš čas in obiščeš trgovine, potem se pa šele odločiš za nakup. Kaj nisi zapazil, da ti praktično vsak svetuje drugo firmo, in to nekateri z razlogom, nekateri pa kar tako.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Namig:
Na USB-ju sem nesel nekaj MM datotek v trgovino in je Samsung prekašal Panasonica. Začuda je Samsung zaznal in predvajal tudi HD filmčke v formatu AVCHD lite posnete z Panasonic Lumix DMC-TZ8 , Panasonicova OK in SPLOH plazma G30 pa ne....

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
panasonicova viera tools je itak polizdelek, nekatere AVI in MKV predvaja, nekatere ne, pri nekaterih AVI naloži tudi podnapise, pri MKV ne, skratka jaz sem obupal nad tem in raje priklopil prenosnika, povezal z daljincem in si naredil zasilen HTPC.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.866
-381
113
torej... sem tik pred nakupom... a ta 6000 serija že snema na usb ključ? sam še to me zanima... kako se sploh reče tej funkciji?