Avtopralnice na kartice?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.970
40
48
Ker ponavadi perem doma, nisem ravno razgledan glede tovrstne ponudbe, zato me zanima, če so pri nas avtopralnice, kjer pomahaš/vtakneš kreditno kartico in ti potem po zaključku obračuna? Torej ne tako (kot slišim), da moraš iti na šalter, vnaprej kupiti žetone in jih potem porabljati kot pri predpotopnih telefonskih govorilnicah.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.172
489
83
Na nekaterih (Avtoline - aplikacija Ready2wash) se da kupiti preko mobilne aplikacije, kjer dobiš še popust ob nakupu večih žetonov.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.554
4.707
113
Jaz sem nazadnje uporabil ravno to aplikacijo. Drugače pa rabiš pri naši lokalni najnovejši še vedno keš in menjavo v žetone, kar je res predpotopno. Niti kartice ne moreš uporabit za menjavo v žetone.

Mimogrede, ker mi tako pranje ni domače, sem bil šele 1x, me zanima logistika tega pranja. V naši vržeš notri žeton in izbereš enega od programov:
1. Bela pena
2. vroča voda pranje
3. krtača
4. pranje z voskom
5. izpiranje

Ko izbereš program, ti takoj začne odštevat sekunde in aktivira pištolo, ki si jo izbral. Ok, se lotiš, delaš, če zmanjka sekund, ponovi vajo z novim žetonom. Časa je zelo malo za posamezno zadevo in pri nekaterih programih nimaš šans opravit le z enim žetonom. Na koncu pride v bistvu dražje kot avtomatska pralnica, kjer sediš na toplem.

Jaz sem šel pač po vrsti s programi, torej najprej voda s peno, pustiš malo gor. Potem vroča voda pranje. Potem krtača, pa pranje z voskom in na koncu izpiranje.

Naslednjič ne vem, če rabim res vse programe, pranje z voskom mi je mimo, ker je opozorilo, da ne smeš avta zbrisat na koncu, ker dobiš črte in potem je avto ves moker in pikast.
Tista krtača je mišljena, da drgneš po laku z njo ali je samo za feltne? Brez nje, avta sploh ne moreš umit, ker pritisk pač ni dovolj. Z njo pa imam občutek, da drgnem po avtu z vsemi tisočimi avti pred mano. Verjetno bolje prinesti s sabo svojo krpo vsaj?

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.220
196
63
Pri vseh v MS in MB kamor hodim je avtomat za žetone, ni šalterja. Res pa moraš imeti kovance za 1 ali 2 EUR. ;)
Ni pa pranja podvozja, tako da v dnevih soli na cesti grem v avtomatsko pralnico.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.970
40
48
Ko izbereš program, ti takoj začne odštevat sekunde in aktivira pištolo, ki si jo izbral. Ok, se lotiš, delaš, če zmanjka sekund, ponovi vajo z novim žetonom. Časa je zelo malo za posamezno zadevo in pri nekaterih programih nimaš šans opravit le z enim žetonom.
This. o_O Potem je povsod ena predpotopna beda. Me spominja na tiste prastare telefonske govorilnice, preden so uvedli kartice, ko si moral sproti metati žetone in je bila loterija.
Pa bi bilo lepo izvedljivo, da daš kreditno kartico, naredi rezervacijo in potem na koncu poračuna (tako so bile npr. govorilnice v Nemčiji). Pa da ti šteje čas/količine samo takrat, ko imaš aktivirano (teče voda oz. karkoli), ne pa vmes, ko si "idle".

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.388
3.483
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Ne avtomatska...
Ah, saj ima tudi samopostrežno, da delaš sam...
Ne samo na letališki, ampak povsod pri njih...

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.066
110
63
Katera je pa v Ljubljani (Šiška, Bežigrad, Črnuče..) najcenejša avtopralnica. Gre mi samo za sprat sol iz avtoceste, ker moram vsak teden do nemške meje in nazaj