Tušmobil omrežje V PRAKSI

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Tistega pri Fabjanu, na hribu (sem sedaj videl, da je S!), zraven ga ma pa M@ ob avtocesti.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.362
6.148
113
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Slednji pa ne vejo kam z miljardami in se bohotijo na okoli kako fajn so in kako fajn imajo urejeno za zaposlene. Operterji na drugi strani pa se soočajo z ogromnimi kot že rečeno stroški in ponavadi tudi odpuščajo ljudi. APPLE pa prav tako naj si naredi svoje omrežje in eksperimintira z micro sim-kami ali jih bo še zmanjšal odpravil ali karkoli. Za Facebook velja enako.
Pri Facebook-u so ponudniki tudi sami krivi, saj ga neprestano reklamirajo in s hitrejšim objavljanjem obvestil o napakah celo usmerjajo uporabnike stran od lastne spletne strani kot vira najbolj svežih in zanesljivih informacij.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Še enkrat. Rešitev za operaterje je enostavna.

*.apple.com DENY
*.google.com DENY
*.facebook.com DENY

smile-1.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Z tem blokirajo tolk interneta, da bi v trenutku vsi naročniki prekinili pakete za prenos podatkov. Z drugim besedam, not gonna happen.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Namiguješ, da Google in Apple ne plačujejo za svojo pipico?

Če rečem, da sem Apple dobim zastonj priklop na internet?

Morda plačujeta v ZDA, v Evropi dvomim in če kaj plačujeta, so to zgolj drobtinice.

Sicer pa sem že omenil, da bodo mogli finansirati DEL izgradnje omrežja in ne celote, če se želijo še bohotiti, drugače pa v zgodovino kot svoj čas ostali.

Google je nekaj že začel pomagati, v obliki zagotavljanja brezplačne opreme (serverji) operaterjem za servis youtub, tako da se očitno že zaveda, da tako kot je sedaj stanje naprej ne bo šlo, če si želijo čim prejšnjega napredka na področju svojih vsebin, sicer bodo talci ne zmožnosti omrežja, da to prebavi. Morda v prejšnjem postu sem preveč posploševal i mešal fiksno in mobilno omrežje. Za fikso se lahko zgovarjajo do neke mere, kar se tiče mobilnega omrežja, pa nimajo prav nobenega vpliva, mobilno omrežje v osnovi mora zagotavljati klice, vse ostalo je volja operaterja, pri fiksnem pa kot že rečeno lahko še ostane tako kot je, mislim pa da ga bodo operterji uporabii kot trojanskega konja, da bodo rekli; "Ok praksa na fiksnem omrežje bo ostala takšna kot dosedaj, za mobilno omrežje pa toliko in toliko % ali pa bomo uveljavili mnenje Dr. Strangelov-a
grims-1.gif
.

v Ameriki bo itak tako kot oni pravijo, na Kitajskim je Google, Facebook, neznani pojem, zaradi države, Evropa? Ta naša zmedena Evropa pa se nekako še odloča, vendar glede na to, da forsira konkurenco, nove ideje, razvoj, se ji ne bo teško postaviti na tisto stran, ki ji bo prikazala št. €, ki ostajajo v ZDA in tiste €, ki gredo izven EU. Koliko je samo mladih izivalcev, inovativnih podjetji z idejami, ki komaj čakajo,da se kaj zalomi večjim ali pa da jih isabotirajo, brez skrbi.

APPLE, berem še ne ve kam bi vložil 70 miljard dolarjev rezerve, bog ve koliko rezerv ima Google ter ostali.
Komot lahko vsako leto vsem operterjem sveta dajo po par MIO € za razvoj in se jim ne bo poznalo, ampak ne, oni bodo nabirali keš, ostali pa naj se kreditirajo do te mere, dokler ne propadejo, veš kdaj boto? Nikoli, pa tud takrat ne.

@Jernej

Po vsej verjetnost bo druga opcija, prišla do izraza, sicer pa do sedaj še nisem prebral da je kdo želel dokapitalizirati, kakšnega od operaterjev, mislim, da bodo zelo kmalu začeli, ker jih drugače čaka usoda bivših velikanov.

Od prodajanje megle se ne bo moglo večno živeti in edino prav.

Lp.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Sicer pa sem že omenil, da bodo mogli finansirati DEL izgradnje omrežja in ne celote, če se želijo še bohotiti , drugače pa v zgodovino kot svoj čas ostali.

Google je nekaj že začel pomagati, v obliki zagotavljanja brezplačne opreme (serverji) operaterjem za servis youtub, tako da se očitno že zaveda, da tako kot je sedaj stanje naprej ne bo šlo, če si želijo čim prejšnjega napredka na področju svojih vsebin, sicer bodo talci ne zmožnosti omrežja, da to prebavi. Morda v prejšnjem postu sem preveč posploševal i mešal fiksno in mobilno omrežje. Za fikso se lahko zgovarjajo do neke mere, kar se tiče mobilnega omrežja, pa nimajo prav nobenega vpliva, mobilno omrežje v osnovi mora zagotavljati klice, vse ostalo je volja operaterja, pri fiksnem pa kot že rečeno lahko še ostane tako kot je, mislim pa da ga bodo operterji uporabii kot trojanskega konja, da bodo rekli; "Ok praksa na fiksnem omrežje bo ostala takšna kot dosedaj, za mobilno omrežje pa toliko in toliko % ali pa bomo uveljavili mnenje Dr. Strangelov-a
grims-1.gif
.

A uporabniki pa nimamo besede? Tle govoriš, kot da je vse to stvar dogovora ponudnikov vsebin in operaterjev WTF! . JAZ dostopam do Googlove storitve preko svojega mobilnega operaterja. Zato bom edino logično stroške komunikacije plačal JAZ. Na mobilnih operaterjih pa je, kako mi bojo ta strošek zaračunali.

Ja stvar je tako preprosta, nimaš kaj komplicirati.

Kar se pa tiče Googlovega financiranje lokaliziranih serverjev/predpomnilnih serverjev, pa to znižuje samo količino prometa do Googlovih glavnih strežnikov, torej Google to dela izključno zaradi sebe, z tem nič ne pomaga drugim operaterjem lol, od kje ti ideja... Operater bi imel več dobička od Google, če Google NE BI tega naredil, ker bi lahko Googlu zaračunal večjo pipico, logično ane?

To je ena druga stvar. Mi se pa tukaj pogovarjamo o mobilnem internetu, kjer je problem pipica od mobilnega omrežja do uporabnika, ker ta je najdražja, zaradi pomankanja frkvenčnega prostora.

Operaterji imajo dve možnosti.
1:) Bodisi tako podražijo mobilni internet, da še vedno zmorejo, ker bodo ljudje manj uporabljali.
2:) Bodisi pa začnejo postavlat mikrocelice, torej financirajo v omrežje, da bodo zmogli zadovoljit potrebe uporabnikov.

Sam če se en ponudnik odloči za opcijo 2, se bodo morali še ostali, drugače mu bodo nekonkurenčni. Je pa res, da LTE zna še za 5-10 let oddaljit potrebo po mikrocelicah.

Jaz ne vidim razlike v dobavljanju pipice za internet uporabniku, ali pa dobavljanju elektrike. Vse je stvar dobavitelja in uporabnika in Za razliko od tebe, se mobilni operaterji zavedajo tega in bojo pač skušali čim dlje obdržati trenutni model, ampak še kako dobro vejo, da se tako obdobje končuje in da bo mobilne operater zelo kmalu samo še ISP.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.362
6.148
113
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Kar se pa tiče Googlovega financiranje lokaliziranih serverjev/predpomnilnih serverjev, pa to znižuje samo količino prometa do Googlovih glavnih strežnikov, torej Google to dela izključno zaradi sebe, z tem nič ne pomaga drugim operaterjem lol, od kje ti ideja...
Zanimivo je, da Telekom noče vzeti strežnikov, ki bi jim znižali količino mednarodnega prometa in uporabnikom pohitrili YouTube. Verjetno ima nekdo interes, da se denar od najema mednarodnih povezav preliva v tujino.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Taxist je ugotovil, da je eden od njegovih rednih strank zelo bogat.
Njemu bi zdaj rad kasiral desetkratno ceno.

Tako vidim zadevo. Če je drugače, me naj kdo razsvetli.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Z tem blokirajo tolk interneta, da bi v trenutku vsi naročniki prekinili pakete za prenos podatkov. Z drugim besedam, not gonna happen.

Se že dogaja. Nekateri mobilni operaterji imajo blokiran YouTube v celoti. Nekateri že dolga leta režejo Skype, MSN, ICQ, ...
Money talks, bullshit walks.
evil.gif

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
KSZ

Razmisljam, da bi si nabavil mobilni internet pri Tusmobilu, sicer sem ze njihov narocnik, zato sem se prej odlocil malo stestirati. Sposodil sem se usb 3g kljucek huawei e173 od kolega in vanj vstavil svojo narocniko simko. Pri povezai mi kaze, da sem na EDGE, prenosi so bili pa hudo slabo (cca. 25 kbit downloada in cca. 2 kbit uploada, torej premalo za obicajen surf). Glede na zemljevid pokritosti, bi moral biti na podrocju z umts. Zdaj me zanima, ali je to kaksna omejitev zaradi narocniskega razmerja ali bo enako tudi s simko za mobilni internet.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Proba lahko še USB modem nastavit na WCDMA Only (UMTS). Meni marsikje dela UMTS/3G, čeprav je signal skoraj 0 črtic in je treba ročno prisiljevat modem na 3G, ker drugače se raje postavi na GSM/EDGE.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Hvala za nasvete. Sem se malo "igral" z iskanjem omrezja. Pri rocnem iskanju mi najde pri Simobilu 2G/3G, pri Mobitelu 2G/3G in pri Tusmobilu le 2G. Ce dam torej WCDMA Only, mi preklopi na Mobitel (Roaming). Prenosa seveda nisem testiral. Je pa zanimivo, da na obmocju, kjer zivim na Tusmobilovi karti kaze pokritost, na Simobilovi pa smo bolj "na robu" pokritega podrocja.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Poskusil sem ob oknu in znotraj hise - povsod isto. Na natancnejsi karti Simobila kaze, da je pri nas obmocje pokrito. Ima taksno podrobno karto tudi Tusmobil? Sicer pa razmisljam o mobilnem internetu pri Simobilu za 9 EUR na mesec. Problem je le, ker ne mores vzeti testnega obdobja, ce imas svoj modem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Pravilna analogija je, da hočeš, da te taxist pelje direkt na Triglav namesto 550 m stran na železniško postajo.
smile-1.gif
V tem primeru ti lepo zaračuna pot, te odloži pri vnožju in nič ne jamra, da po pravici moral dobiti 10krat višje plačilo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
O tej temi se sem pred tednom bral 5 stranski članek in bistvo je: Imamo možnost, da vas izsiljujemo, torej nam plačajte.
Življenjska zgodba telekomov, bi lahko pripomnili.