Citat:
Uporabnik stein pravi:
Namiguješ, da Google in Apple ne plačujejo za svojo pipico?
Če rečem, da sem Apple dobim zastonj priklop na internet?
Morda plačujeta v ZDA, v Evropi dvomim in če kaj plačujeta, so to zgolj drobtinice.
Sicer pa sem že omenil, da bodo mogli finansirati DEL izgradnje omrežja in ne celote, če se želijo še bohotiti, drugače pa v zgodovino kot svoj čas ostali.
Google je nekaj že začel pomagati, v obliki zagotavljanja brezplačne opreme (serverji) operaterjem za servis youtub, tako da se očitno že zaveda, da tako kot je sedaj stanje naprej ne bo šlo, če si želijo čim prejšnjega napredka na področju svojih vsebin, sicer bodo talci ne zmožnosti omrežja, da to prebavi. Morda v prejšnjem postu sem preveč posploševal i mešal fiksno in mobilno omrežje. Za fikso se lahko zgovarjajo do neke mere, kar se tiče mobilnega omrežja, pa nimajo prav nobenega vpliva, mobilno omrežje v osnovi mora zagotavljati klice, vse ostalo je volja operaterja, pri fiksnem pa kot že rečeno lahko še ostane tako kot je, mislim pa da ga bodo operterji uporabii kot trojanskega konja, da bodo rekli; "Ok praksa na fiksnem omrežje bo ostala takšna kot dosedaj, za mobilno omrežje pa toliko in toliko % ali pa bomo uveljavili mnenje Dr. Strangelov-a
.
v Ameriki bo itak tako kot oni pravijo, na Kitajskim je Google, Facebook, neznani pojem, zaradi države, Evropa? Ta naša zmedena Evropa pa se nekako še odloča, vendar glede na to, da forsira konkurenco, nove ideje, razvoj, se ji ne bo teško postaviti na tisto stran, ki ji bo prikazala št. €, ki ostajajo v ZDA in tiste €, ki gredo izven EU. Koliko je samo mladih izivalcev, inovativnih podjetji z idejami, ki komaj čakajo,da se kaj zalomi večjim ali pa da jih isabotirajo, brez skrbi.
APPLE, berem še ne ve kam bi vložil 70 miljard dolarjev rezerve, bog ve koliko rezerv ima Google ter ostali.
Komot lahko vsako leto vsem operterjem sveta dajo po par MIO € za razvoj in se jim ne bo poznalo, ampak ne, oni bodo nabirali keš, ostali pa naj se kreditirajo do te mere, dokler ne propadejo, veš kdaj boto? Nikoli, pa tud takrat ne.
@Jernej
Po vsej verjetnost bo druga opcija, prišla do izraza, sicer pa do sedaj še nisem prebral da je kdo želel dokapitalizirati, kakšnega od operaterjev, mislim, da bodo zelo kmalu začeli, ker jih drugače čaka usoda bivših velikanov.
Od prodajanje megle se ne bo moglo večno živeti in edino prav.
Lp.