Tušmobil omrežje V PRAKSI

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Kresalčke poslat v akcijo, da vse pozaprejo ali pa pokasirajo kaj denarja. Da bo za zdravstvo.
smile-1.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Dejansko ugasnejo mobitele?
confused-1.gif

Nene, nič ne pretiravajo:) Pač ne oglašajo se, če zvoni ane.

Citat:
Uporabnik Kaiser pravi:
Tušmobil dela v kliničnem tolk dober kot ostali.... Bolj ko si v notranjosti slabše je, pač dost železa v stenah itd.

Ja signal je tm tm z ostalimi, to sm preveril, sm mel nalogo od drage it po celem kliničnem preverjat z obema telefonoma v roki:) Razen spodaj v slačilnici, kjer Mobitel lovi in Tuš ne, sta drugje približno na enakem.

Ampak ti pravim, da nekaj ni normalno, če kljub signalu ne dela net dobro. Če v čakalnici ne odpira spletnih strani, kljub praktično polnem signalu 2G, oziroma 2 črtice 3G. Ok dopuščam možnost, da mogoče dones kej serje centrala slučajno, bo jutri vidla, če bo bolje.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Meni se je tudi že zgodilo, da je Tušmobil kljub polnem signalu na 3G delal polžje počasi... ampak to so res izjeme. Sedaj pa ne vem, ali je to problem na njihovi strani, ali je to nekdo, ki na polno lovda torrente
smile-1.gif

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
ker se omenja LJ-MB ... Ima kdo probleme v Arji vasi (izvoz Žalec)? - meni tam vedno zmanjka signala, če govorim pa se klic prekine
frown-1.gif

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Jaz se dnevno vozim iz CE v LJ in teh težav na izvozu Arja vas nimam. Pa tudi sicer na avtocesti proti LJ ni težav, ki pa so v preteklosti bile. Dosti se vozim tudi drugje po Sloveniji in dosedaj se mi še ni zgodilo da bi bil brez signala. Sedaj pa ne gledam točno kdaj in kje je kateri signal. Tudi s prenosom podatkov je vse ok, nekje je hitrost res odlična, nekje malo manj, ampak vsi prenosi so v mejah normale. Glede na to kakšna je bila situacija recimo 1 leto nazaj, je sedaj Tušmobil tole uredil vrhunsko in glede na to da se vse zadeve še dopolnjujejo in nadgrajujejo, bo v prihodnosti vse samo še boljše. Verjamem, no!

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
LJ-CE in LJ-Koper sem že parkrat imel celo vožnjo v roki mobitel in brskal po internetu pa je vedno delalo. Sm bil v Bledu pa Bohinju tut, pa tm kjer Tuš signala ni(gozdna pot) tudi Mobitelovega ni bilo. Ko je pri vožnji po cesti prišel nazaj mobitelov, je kmalu zatem tudi Tušmobilov.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Fajn je da vas je vedno več in poveste resnične izkušnje. Res ni vse še tip top, a....

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Jaz pa opažam da se je poslabšal Simobil, predvsem v Ljubljani, Tušmobil pa ostaja na istem oziroma se je malenkost poboljšal. Delal sem speed teste z iphonom 4g in razlika je v korist TMja. Mogoče zaradi tega ker Simobil "nadgrajuje" omrežje. Največja razlika ki jo pa opazim pa je ta, da imam lahko na iphonu s Tušmobilom vedno vklopljen 3G, pri Simobilu pa moram imeti vedno izklopljenega, ker mi konstantno preklaplja med signaloma in meče povezave ven. Torej v praksi sem trenutno bolj zadovoljen s Tušmobilovim omrežjem, tako da upam da Simobilovci nadgradijo omrežje, ne pa obljubljajo že leto pa še vedno isto.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Citat:
Uporabnik iii pravi:
ker se omenja LJ-MB ... Ima kdo probleme v Arji vasi (izvoz Žalec)? - meni tam vedno zmanjka signala, če govorim pa se klic prekine
frown-1.gif

Sem že omenil to točko nekje. Medi od Lopate do kak kilometer od Arje naprej zelo slabo vleče oz. ne slišiš sogovornika. Ven mi pa še ni vrglo. Sem raje prekinil
evil.gif

Se pa to dogaja, če mam dual mode in prej na 3G. Noče iti na 2G. Če samo 2G, ni problemov.

Bazna tam blizu pred Lopato na hribu bi verjetno rešila. A vprašanje, kdaj bo zalaufala.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
To je tista bazna blizu karate kluba? Je kaj več znanega v kakšni fazi gradnje je tam? Dovoljenja imajo? Ker meni vleče na tem koncu trenutno tole:
GSM 900,
RTV Laško,
Šmohor,
3270 Laško,
0151230E/461059N/917 m

Kar če pogledam malo po zemljevidu je zelo daleč stran in sploh ni čudno, da je na tem koncu slab signal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
No, da malo poročam iz praske.
Najprej klici: Tušmobil lovi tudi v vukojebinah, na določenih točkah celo bolje kot Mobitel. Fajn je, da ima dlje časa signal čez mejo.
Kvaliteta pogovora je definitino slabša kot pri Mobitelu, vendar ni zelo moteče.
Prenos podatkov: nekaj se igral po AC križu in večinoma je povezan, slabo je to, da na precejšnjem delu križa zgolj preko EDGE-a, kar pomeni ustrezno počasen prenos podatkov. Občasno (redko) ob zagonu traja nekaj časa, da podatki zlaufajo, ko dela, zadeva leti prek 3G-ja. Zelo dosti preklaplja med 3G/3.5G in v vukojebinah EDGE.
Zaenkrat povzetek: Mobitel ima še vedno boljše omrežje, vendar za tako ceno nimam pripomb in je Tušmobil bomba.
cheer.gif

PS: Omrežje imam ročno na Tušmobil in niti enkrat nisem imel težav z dosegljivostjo ali klicanjem.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ne, govor a je o bazni, kjer antene fizično so (verjetno še une od Vege), ki pa je cca. 1,2 km bolj zahodno ob avtocesti, kjer se spusti v dolino, proti Lopati.
Sicer pa to območje načeloma pokriva bazna iz CMC. tista v Lokrovcu, se mi zdi, da samo direktorja
smile-1.gif
pa proti Šmartinsekmu jezeru.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Stolpe veginih baznih sta kupila Mobitel in Si.mobil. Če je Tušmobil na kaki Vegini bazni je to zato, ker sta Mobitel ali Si.mobil spustila na stolp (naprimer Si.mobil spustil na stolp na Benediktu). Če ni Tušmobil na Mobitelovih ali Si.mobilovih stolpih ima svoje.

Drugače Vegine nekdanje bazne postaje:
http://www.dreamdesign.si/aplikacije/google-maps/vega070-gsm.html

Ter primerjava baznih operaterjev Mobitela, Si.mobila, Tušmobila in T-2:
http://bazne-postaje.mobilna-telefonija.com/

Po baznih postajah je Tušmobil bolj blizu Si.mobilu kot Vegi.

Tušmobil bazne:
tusmobil-celje.png

Si.mobil bazne:
simobil-celje.png

Mobitel bazne:
mobitel-celje.png

T-2 bazne:
t2-celje.png

Arja vas in tisti del pričakuje vsaj 1 bazno postajo NE529 (tista rumena) ter NE515 (rdeča), ki še ni aktivna.

Nazadnje urejeno:

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Ne, govor a je o bazni, kjer antene fizično so (verjetno še une od Vege), ki pa je cca. 1,2 km bolj zahodno ob avtocesti, kjer se spusti v dolino, proti Lopati.
Sicer pa to območje načeloma pokriva bazna iz CMC. tista v Lokrovcu, se mi zdi, da samo direktorja
smile-1.gif
pa proti Šmartinsekmu jezeru.

Pojma nimam, kateri stolp sploh misliš.
DDjev zemljevid je točen, tako da imaš na njemu vse aktualne.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Imam kar podobno mnenje. Telefon imam na ročni izbiri omrežja na Tušmobil in kolikor sem do sedaj testiral, je signal praktično povsod močnejši kot Simobilov.

Edina manjša luknja je UKC v Ljubljani, pa na Kredarici sem moral preklopit na Mobitel. Sicer pa zaenkrat zelo zadovoljen.

Za tole z SMS-i v tujino pa se strinjam, da je malce bedno. Ampak dobro... za 10-15 EUR manjši račun v primerjavi s Simobilom (za več storitev!) se z lahkoto sprijaznim s tem.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Za tole z SMS-i v tujino pa se strinjam, da je malce bedno. Ampak dobro... za 10-15 EUR manjši račun v primerjavi s Simobilom (za več storitev!) se z lahkoto sprijaznim s tem.
2X
zmaga.gif

Imel sm MINI Tuš kartico pa sm mel parkrat izpad a zdej odkar imam naročnino se mi niti 1X zgodil da mi je prekinil tud izven meja Slo ne
tko da zaenkrat
cheer.gif

Tud tel. sm vzel pr Tušu k ga filam 1X /mes tko da je Tuš cifra dosegljiva non-stop
wink-1.gif