Osebno veliko uporabljam prenos podatkov. V kolikor se uporablja Tušmobil za surfanje po netu (kjer se da počakat kako sekundo), je uporaba zadovoljiva, v kolikor pa zahtevaš konstantni stream, je Tušmobil katastrofa.
Kar se tiče streama, ne govorim o nekih visokih vrednostih, sam največkrat uporabljam stream z 32 kbps (kar je še vedno enih 10x manj od teoretičnih omejtivah EDGEa, da ne govorim o UMTSu). Predvsem, ko sem v avtu, relacija Ljubljana - Maribor, okolica Celja, Konjic, Ptuja. Uporabniška izkušnja zelo slaba, na avtocesti MB -LJ, če se stream prekine samo 10x, sem lahko zelo vesel - kljub temu da je jakost signala zadovoljiva. Večji hudič je še, če telefon hoče iti na UMTS, tam so težave še večje, tako da imam največkrat kar ročno nastavljeno na GSM. Hec je tudi, da je naša bajta na isti višini kot Tušmobil antena (GSM in UMTS), oddaljena cca 1 km. Zato je signal na telefonu vedno poln. Ampak če se prestavim v hišo / ali sem zunaj za hišo, pade UMTS signal na enih 4/6 črtic, data prenos pa praktično ne dela več (in to 1 km do naše hiše odprte zračne linijo od antene). Zato spet, GSM only izbira. Prav žalostno je, da moram za nek bogi stream izbirat GSM omrežje.
Vse iste zadeve sem kake 2 leti uporabljal tudi z Mobitelom, ki je delal praktično brez težav. Če je na AC MB - Lj prekinlo enkrat, je bil že slab dan. Tudi Mobitelov UMTS dela dobro kljub malo slabšemu signalu (recimo na istem telefonu ima Mobitel UMTS 2/6 črtic, 3,5 G se brez problema vzpostavi in lavta na polno, za Tušmobilov 3,5 G rabim vedno polni signal - pa še to je samo pogoj, ne nujno, da dela vedno).
Za nezahtevne uporabnike, ki imajo čas večkrat pritisniti gumb - ponovno poveži, je Tušmobil vredu izbira (poceni), v kolikor pa te data izpadi motijo, Tušmobil odsvetujem. Mislim da je vsekakor: kvaliteta Mobitel / cena Mobitel >>>>> kvaliteta Tušmobil / cena Tušmobil