Tušmobil omrežje V PRAKSI

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124

WeWatchingYou: a se ga greš napit na Studenec?
grin1.gif

kje si me čakal pri jancu
nahrung002.gif

zarjev

Zelenc'
2. nov 2009
12
0
1
Sl. Konjice
Osebno veliko uporabljam prenos podatkov. V kolikor se uporablja Tušmobil za surfanje po netu (kjer se da počakat kako sekundo), je uporaba zadovoljiva, v kolikor pa zahtevaš konstantni stream, je Tušmobil katastrofa.

Kar se tiče streama, ne govorim o nekih visokih vrednostih, sam največkrat uporabljam stream z 32 kbps (kar je še vedno enih 10x manj od teoretičnih omejtivah EDGEa, da ne govorim o UMTSu). Predvsem, ko sem v avtu, relacija Ljubljana - Maribor, okolica Celja, Konjic, Ptuja. Uporabniška izkušnja zelo slaba, na avtocesti MB -LJ, če se stream prekine samo 10x, sem lahko zelo vesel - kljub temu da je jakost signala zadovoljiva. Večji hudič je še, če telefon hoče iti na UMTS, tam so težave še večje, tako da imam največkrat kar ročno nastavljeno na GSM. Hec je tudi, da je naša bajta na isti višini kot Tušmobil antena (GSM in UMTS), oddaljena cca 1 km. Zato je signal na telefonu vedno poln. Ampak če se prestavim v hišo / ali sem zunaj za hišo, pade UMTS signal na enih 4/6 črtic, data prenos pa praktično ne dela več (in to 1 km do naše hiše odprte zračne linijo od antene). Zato spet, GSM only izbira. Prav žalostno je, da moram za nek bogi stream izbirat GSM omrežje.
Vse iste zadeve sem kake 2 leti uporabljal tudi z Mobitelom, ki je delal praktično brez težav. Če je na AC MB - Lj prekinlo enkrat, je bil že slab dan. Tudi Mobitelov UMTS dela dobro kljub malo slabšemu signalu (recimo na istem telefonu ima Mobitel UMTS 2/6 črtic, 3,5 G se brez problema vzpostavi in lavta na polno, za Tušmobilov 3,5 G rabim vedno polni signal - pa še to je samo pogoj, ne nujno, da dela vedno).

Za nezahtevne uporabnike, ki imajo čas večkrat pritisniti gumb - ponovno poveži, je Tušmobil vredu izbira (poceni), v kolikor pa te data izpadi motijo, Tušmobil odsvetujem. Mislim da je vsekakor: kvaliteta Mobitel / cena Mobitel >>>>> kvaliteta Tušmobil / cena Tušmobil

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Na Tušmobilu sem približno 5 let. Na srečo še na paketu, v katerem omrežje ne vpliva na ceno pogovorov in prenosa podatkov, saj imam ročno nastavljeno Mobitelovo omrežje.
Vzrok temu je prekinjanje pogovorov na TM omrežju na lokacijah, kjer živim in delam (MB center in okolica).

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Poznam kar nekaj ljudi iz Maribora in navedenih težav nimajo, tako da na...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
spet odvisno, katere aparate imajo:
- nekateri aparati imajo samo gsm omrežje in je lahko to včasih dobro včasih pa ne
- nekateri aparati imajo samo umts 2100 omrežje in je lahko tudi do včasih dobro včasih pa ne
- spet novejši aparati imajo poleg zgoraj dveh omrežij, na voljo še umts 900 mhz, kar je seveda zelo dobro, saj s tem pridobiš najboljše omrežje svojega operaterja (seveda je pogoj, da ima tvoj operater umts 900 mhz na območju, kjer se nahajaš)

če se ne motim, ima tušmobil poleg v LJ tudi v MB umts 900 mhz?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Poznam kar nekaj ljudi iz Maribora in navedenih težav nimajo, tako da na...
Tudi sam sem sumil aparat, a je zadeva bila ista na vseh: SE P990i, Motorola Milestone I in II.
Črtic signala je običajno dovolj, 2 ali 3 od štirih, a vseeno prekinja med pogovori. Ko je ročno na Mobitelovem signalu, se mi to ne dogaja.
Največkrat je to opaziti doma, pa nisem na kocu sveta, ampak le cca. 1km od avtoceste, kjer bi signal moral biti dober.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
Meni na stari Nokiji 6 tisoč serije (imam v gsm načinu z Edge povezavo) dela brez prekinitev med pogovori.V rovtah in v mestu.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik zarjev pravi:
Osebno veliko uporabljam prenos podatkov. V kolikor se uporablja Tušmobil za surfanje po netu (kjer se da počakat kako sekundo), je uporaba zadovoljiva, v kolikor pa zahtevaš konstantni stream, je Tušmobil katastrofa.

Kar se tiče streama, ne govorim o nekih visokih vrednostih, sam največkrat uporabljam stream z 32 kbps (kar je še vedno enih 10x manj od teoretičnih omejtivah EDGEa, da ne govorim o UMTSu). Predvsem, ko sem v avtu, relacija Ljubljana - Maribor, okolica Celja, Konjic, Ptuja. Uporabniška izkušnja zelo slaba, na avtocesti MB -LJ, če se stream prekine samo 10x, sem lahko zelo vesel - kljub temu da je jakost signala zadovoljiva. Večji hudič je še, če telefon hoče iti na UMTS, tam so težave še večje, tako da imam največkrat kar ročno nastavljeno na GSM. Hec je tudi, da je naša bajta na isti višini kot Tušmobil antena (GSM in UMTS), oddaljena cca 1 km. Zato je signal na telefonu vedno poln. Ampak če se prestavim v hišo / ali sem zunaj za hišo, pade UMTS signal na enih 4/6 črtic, data prenos pa praktično ne dela več (in to 1 km do naše hiše odprte zračne linijo od antene). Zato spet, GSM only izbira. Prav žalostno je, da moram za nek bogi stream izbirat GSM omrežje.
Vse iste zadeve sem kake 2 leti uporabljal tudi z Mobitelom, ki je delal praktično brez težav. Če je na AC MB - Lj prekinlo enkrat, je bil že slab dan. Tudi Mobitelov UMTS dela dobro kljub malo slabšemu signalu (recimo na istem telefonu ima Mobitel UMTS 2/6 črtic, 3,5 G se brez problema vzpostavi in lavta na polno, za Tušmobilov 3,5 G rabim vedno polni signal - pa še to je samo pogoj, ne nujno, da dela vedno).

Za nezahtevne uporabnike, ki imajo čas večkrat pritisniti gumb - ponovno poveži, je Tušmobil vredu izbira (poceni), v kolikor pa te data izpadi motijo, Tušmobil odsvetujem. Mislim da je vsekakor: kvaliteta Mobitel / cena Mobitel >>>>> kvaliteta Tušmobil / cena Tušmobil

primerjati TM in @m glede konstantnega signala, prekinjanja in preklapljanja med 2g/3g je malo zgrešeno, vsaj glede na razliko v številu postavljenih baznih postaj... @m je v ogromni prednosti in zato ti lahko edini v SLO zagotavlja najboljšo pokritost in uporabniško izkušnjo...

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
primerjati TM in @m glede konstantnega signala, prekinjanja in preklapljanja med 2g/3g je malo zgrešeno, vsaj glede na razliko v številu postavljenih baznih postaj... @m je v ogromni prednosti in zato ti lahko edini v SLO zagotavlja najboljšo pokritost in uporabniško izkušnjo...

Smrkec, kdaj si ti na zadnje uporabljal storitve Mobitela?

Mobitelova uporabniška izkušnja ni niti približno več na nivoju, kakršna je bila iz pred parimi leti. Iz lastnih izkušenj, še ne dolgo nazaj, kar sem bil pri njih, ti povem, da je tako.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Jst lahko povem v praksi da Tušmobilovo omrežje deluje odlično...in tu nevem kdaj sem bi nazadnje povezan na Mobitelovo omrežje...Tko da z moje strani deluje odlično
wink-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
cca 8let nazaj, do nedavnega še S!, trenutno pa samo TM...

jah lej, kakorkoli obrneš, 1000 baznih proti cca 500 baznim odtehta svoje...

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
cca 8let nazaj, do nedavnega še S!, trenutno pa samo TM...

jah lej, kakorkoli obrneš, 1000 baznih proti cca 500 baznim odtehta svoje...

Je še kaj drugega vmes za dobro delovanje, kot zgolj samo št. baznih postaj postavljenih.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Pol leta imam Tušmobil, pa nisem naletel, da mi kje ne bi delalo fajn, res identično kot prej, ko sem bil na Mobitelu, pa uporablam internet lih kjerkoli se znajdem.
Zdaj si je pa punca omislila tut Tušmobil je pa na šihtu na kliničnem v LJ pa tok slabo vleče, da gtalk dela, kej več pa ne. Smola pa taka, kupila je SGS2 zaradi kratkočasenja na šihtu...

Jaz sem jo obiskal, da preverimo signal in mi je kazalo signal vedno, tut njej vedno kaže signal, ko se gre pa na net pa samo manjše strani odpre, ostalo kar error pokaže. Al pa ko je opravila en klic, je morala pa zamenjat prostor, ko je prekinjalo. To pomeni prezasedenost linije mogoče?
Mislm to je klinični sredi LJ, ena najbolj populističnih točk, to more delat v nulo. Sem bil v rovtah da je joj, pa je delalo, kako pol kliničen ne dela dobro lol.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Med operacijo valda ni ničesar. Če pa ni nobene operacije(na urgenci so v pripravlenosti ekipe, če pride do urgentnih operacij) se pa pač gleda v zrak, včasih tut kako uro ni kaj za počet, včasih se potegne eno uro delovni čas, kakor kdaj.

Sicer res dela samo začasno točno v tem oddelku, ampak vseeno no, za klinični v prestolnici se mi je pa zdelo vredno it na forum zatežit zaradi dignala, to pa JE big deal.

P.S: Zdej sma še bolj preverila situacijo, v čakalnici so 3 od 4 črtice, ker je bližje oknu zadeva. Isto vse šteka... Torej signal definitivno ni krivec, nekaj drugega je narobe. SMS dela komot, klici tut na večini placov. Internet dela sam če je v igri sam par KB. Dejansko kot bi blo prezasedeno če mene prašate?

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Urgenca je problematična s stališča signala, ker je praktično v središču zgradbe. Poleg tega je nad njo še centralni operacijski blok, ki je že sam po sebi kup železobetona (zaščita pred sevanjem, ipd.). Dokler nista Simobil in Mobitel tam namestila notranjih oddajnikov, tudi njihovih signalov ni bilo. Tako da upam, da bodo pri Tušmobilu čimprej poskrbeli še za to.

Da bi bilo ob devetih zvečer prezasedeno, mi je pa malce čudno.

Sicer v UKC-LJ Tušmobilovega signala ni nikjer na glavnem stopnišču ter v garderobah. Nad prvim nadstropjem je pa skoraj povsod 3G signal, česar pri Simobilu ni bilo (je pogosto preklapljalo na Edge).

Citat:
Med operacijo valda ni ničesar.

Dejansko ugasnejo mobitele?
confused-1.gif

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Tušmobil dela v kliničnem tolk dober kot ostali.... Bolj ko si v notranjosti slabše je, pač dost železa v stenah itd.