TUŠ, prava natega ali kako prodajati MOBI pakete

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Mobitel ima Mobigostovanje ( http://www.mobitel.si/Storitve/mobigostovanje.aspx ) na voljo ali preko CAMEL ali pa s povratnim klicem *125*00386XXXXXXXX#. Tudi Tušmobil bi lahko naredil povratni klic za predplačnike, ne da ima samo SMS "pokliči me nazaj" za klicanega.

Kaj če se hočeta poklicati dva Tušmobil predplačnika v tujini...
uf-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Dekster, ti očitno ne veš, kaj je CAMEL. Tuš tega nima in to po tvojem ne obstaja. Če nimaš CAMEL signalizacije (phase 2&3), potem dobi operater od roaming partnerja podatke o opravljenih klicih/gprs z zamudo, ne v realnem času. V tem času bi ti predplačnik lahko zatelefoniral tisoče evrov (satelitska omrežja
cool-1.gif
), položnice pa mu ne moreš izstaviti.

Tušmobil ima CAMEL v2. Samo nima pa veliko roaming partnerjev s tem feature-jem. Recimo na Hrvaškem, pri T-Mobile, Tušmobil prepaidu odhodni klici delujejo.
wink-1.gif

Se pa počasi CAMELv2 pokritost povečuje.

Ogo

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Drugi problem realnega pregleda porabe v tujini je zakasnitev prejema informacij o porabi s strani operaterja, pri katerem uporabnik gostuje. Tako da, pojem "realni pregled" ni na mestu.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
No saj, ampak nekateri (Dekster) višje oziroma na prejšnji strani omenjajo realni pregled ...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
No saj, ampak nekateri (Dekster) višje oziroma na prejšnji strani omenjajo realni pregled ...

Najbrž, da smo že poizkusili te storitve, v mojem primeru na Hrvaškem in iz tega razloga to tudi trdimo.

Tisti, ki to niste ali pa niste imeli možnosti, pa seveda bi bilo najbolje, da ne tvezite zgolj na podlagi teorije ali pa foušije
nahrung002.gif
.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
fovšije?
hysterical-1.gif

Ker?..je hrvaška edina sosednja država, kjer vam dela "roaming"?
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Drugi problem realnega pregleda porabe v tujini je zakasnitev prejema informacij o porabi s strani operaterja, pri katerem uporabnik gostuje. Tako da, pojem "realni pregled" ni na mestu.

In pri vas so pa postpaid roaming podatki na voljo v parih milisekundah?
hysterical-1.gif

Še za porabo v domačem omrežju se pri vas čaka tudi ure, pri Tušmobilu je pa od parih milisekund od zaključka klica, pa do par minut recimo za postpaid SMS, za prepaide pa čisto vse v roku parih milisekund po zaključku storitve.
grims-1.gif

Brez veze, da si gremo merit qrce in kdo ma daljšega. Nobenega ne zavajamo ne pri prepaidu, ne pri postpaidu. Na spletni strani je zavedeno v katerih državah roaming deluje ter katere storitve za določeno obliko razmerja (prepaid/postpaid).

Ogo

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
...zakaj torej prodajalci zavajajo??? Včeraj sem za šalo malo poklical okoli in povprašal, če prepaid dela v Avstriji in so mi VSI zatrdili da dela!!!

Če to ni goljufija???

bonk.gif

bonk.gif

bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Emaster pravi:
...zakaj torej prodajalci zavajajo??? Včeraj sem za šalo malo poklical okoli in povprašal, če prepaid dela v Avstriji in so mi VSI zatrdili da dela!!!

Če to ni goljufija???

bonk.gif

bonk.gif

bonk.gif

Verjetno predvidevajo, da naj bi delovalo... saj v danasnjem casu je res malo nenavadno, da ne bi delovala ena izmed takih storitev, kot je roaming (vsaj s sosednjimi drzavami) ...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Vrjetno nisi dost specifično vprašu, katere storitve na prepaid v tujini delujejo... sicer maš pa 080 700 700 pa pokličeš preden greš kam...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
fovšije?
hysterical-1.gif

Ker?..je hrvaška edina sosednja država, kjer vam dela "roaming"?
hysterical-1.gif

Najbrž, da nimaš prav
ne-ne-1.gif
.

Čas je, da začnete pometati pred svojim pragom
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pa si ti vredu? Kaj mene briga pregledovanje stanja v tujini če iz vseh sosednjih držav kot prepaiod user v tujini ne morem klicat
bonk.gif

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Vrjetno nisi dost specifično vprašu, katere storitve na prepaid v tujini delujejo... sicer maš pa 080 700 700 pa pokličeš preden greš kam...

...ko greš v trgovino in kupiš kruh vprašaš, če se ga da narezat in če se ga da narezat na tanke kose???!!!

Pa saj to je telefonija in je samo po sebi umevno, da me zanima, če bom lahko telefonoralllllllllll

Haloooo

bonk.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
mislim da ti rek "100 ljudi 100 čudi" pove vse... očitno je treba bit dons specifičen pri vseh stvareh kot vidiš oziroma si doživel... tud men je to samoumevno, sam vrjem da se vedno najde nekdo k mu ni...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Z Mobiforuma
grims-1.gif

Citat:
Tušmobil predplačniki v tujini ponavadi nimajo vključene storitve CAMEL. Torej predplačniki v
tujini večinoma ne morejo klicati domov v Slovenijo ter v druga svetovna omrežja. Vendar lahko
sprejemajo klice.

Če ste v tujini in ne morete poklicati domov uporabite storitev Pokliči nazaj!, ki vam omogoča,
da želenemu naslovniku pošljete brezplačno SMS sporočilo z vsebino "Prosim, pokliči me!"

http://pomoc.mobiforum.net/tusmobil/vprasanja-in-odgovori/96-tusmobil-predplacniki-poklici-me.pdf

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:

In pri vas so pa postpaid roaming podatki na voljo v parih milisekundah?
hysterical-1.gif

Še za porabo v domačem omrežju se pri vas čaka tudi ure, pri Tušmobilu je pa od parih milisekund od zaključka klica, pa do par minut recimo za postpaid SMS, za prepaide pa čisto vse v roku parih milisekund po zaključku storitve.
grims-1.gif

Brez veze, da si gremo merit qrce in kdo ma daljšega. Nobenega ne zavajamo ne pri prepaidu, ne pri postpaidu. Na spletni strani je zavedeno v katerih državah roaming deluje ter katere storitve za določeno obliko razmerja (prepaid/postpaid).

Ogo

Si me kje videl trditi, da katerikoli drug operater ponuja realno porabi v trenutku? Ne? Zato ker vem, da to niti ni izključno odvisno od našega operaterja, in ima vsak operater v splošnih pogojih navedeno, da se gostovanje lahko obračuna kasneje, celo izven mesečnega obdobja.

Nikjer pa nisem trdil, da je to slabost Tušmobila, ampak samo, da je Dekster ni navedel pravilne informacije
smirk-1.gif