Tunel Karavanke?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Sicer mogoče ne paše najbolje v tole temo, pa vseeno:

Je še tista pol urna zapora tunela? Danes gremo v Nemčijo, pa ne bi čakali za brezveze...če kdo ve, ali je predor odprt normalno ali ne?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Hvala
smile-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Že pred odcepom za Ljubelj konstantno nastajajo obupne kolone, tako da priporočam nekoliko daljšo in precej cenejšo pot čez Ljubelj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
tako da priporočam nekoliko daljšo in precej cenejšo pot čez Ljubelj.
3 evre prihranka in pol ure dlje. No ja, tako grozovito cenejša spet ni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dodatno porabljen bencin (2 - 3 litre) preko Ljubelja je pa zastonj, a ne?
grims-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Govoril sem samo v duhu zastojev. Hej picajzl, kaj pa dodatno porabljeno gorivo v zastojih?

Edit: 12km razlike je
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Hahaha, ta tema me pa je nasmejala.....

Kako že

Ljubelj 3€
Karavanke 6€
Čakanje pred Karavankami.... Priceless

hysterical-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Citat:
Govoril sem samo v duhu zastojev. Hej picajzl, kaj pa dodatno porabljeno gorivo v zastojih?

bonk.gif
Ko si boš obračunal dejansko porabljeno gorivo čez tiste serpentine pa še bremze, sklopko ipd., boš presenečen ugotovil, da je pot čez predor cenejša...

Se pa strinjam, po druga strani, za enkrat letno v Ikeo... Loiblpaß all the way.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Citat:

bonk.gif
Ko si boš obračunal dejansko porabljeno gorivo čez tiste serpentine pa še bremze, sklopko ipd., boš presenečen ugotovil, da je pot čez predor cenejša...

Se pa strinjam, po druga strani, za enkrat letno v Ikeo... Loiblpaß all the way.
Mojstri za računanje ste pa neverjetni... dobro da kdo še izračun porabljenega goriva ne množi z dva, ker mora na drugi strani ravno tako premagati klanec... sicer navzdol, a klanec je klanec... sklopka praviš da se tudi močno obrablja na poti iz SLO v A čez Ljubelj... imaš mogoče zastavo 750 in ustavljaš na vsake 10m...?
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ajde 14 km je razlike.

Ampak po AC se voziš po ravnem, poraba je pri meni 7-8 l, v ljubeljske klance pa bolj v rangu 20 l. Obrabe bremz in sklopke ne štejem, tukaj dvomim, da se kaj znatno pozna, razen če se v dolino spuščaš v peti prestavi (da da, ima i takvih).
Potem je še tu faktor reskiranja pri radarjih, ker se na avstrijski strani v dolini bolj ali manj cijaziš 50 skozi naselja, razen če greš skozi Celovec, ampak tam je še dodatnih 10 km razlike, časovno si na istem. To ruto uporabljam samo, če grem sam kam, pa se mi ne mudi (recimo smučat v Visoke Ture). Ko se jih pa več deli za bencin, je škoda karkoli drugega razmišljat kot pa Karavanke, tudi če so zaprte tiste 20-30 minut. Več kot toliko ne boš čakal, najverjetneje pa precej manj. Pa prišparaš pri morebitnih radarjih, ona naselja ti zelo hitro dopizdijo.

Kar se pa časa tiče, pol ure je garant razlike, pa ne rabiš strogo po pravilih peljat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.390
113
Joj, jz si morem kle pipo za pivo namontirat na mizo... kt da bi za sankom sedel =)

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Kaj pa prčkajo sedaj v tunelu? Saj je skoraj vsako leto tako zaprt, vsaj nekaj mesecev. Jaz sicer grem poredko skozi, samo imam skoraj vedno srečo da čakam.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
http://www.dars.si/Novice/Polovicna_zapora_predora_Karavanke_med_1292011_in_30112011_834.aspx

Citat:
Za postavitev zapore je zadolženo avstrijsko podjetje Dürr Austria d.o.o., ki bo opravljalo tudi obnovitvena dela na nadzorno krmilnem sistemu predora, v sklopu katerih se bodo izvedla obnova tehnologije za nadzor in vodenje prometa, obnova opreme za prenos podatkov, obnova protipožarnega alarmnega sistema, obnova prometne signalizacije ter obnova prometnih vsebin.
Za postavitev potrebne prometne signalizacije na relaciji med cestninsko postajo Hrušica in vstopom v predor pa bodo poskrbeli vzdrževalci DARS d.d..

V istem času je v predoru in izven predora predvidena tudi sanacija hidrantnega omrežja za požarno vodo. V sklopu sanacije bo izvajalec del J.V. CMC Ekocon d.o.o. in Komunalne gradnje d.o.o. obnovil razdelilne jaške in hidrantne niše, katere bo dodatno opremil z indikacijo odprtosti vrat in ventilov. Del hidrantnega omrežja bo izvajalec s sistemom ogrevanja zaščitil pred zmrzaljo, izven predora pa bo zgradil novo črpališče z vodnim zbiralnikom, ki se bo napajal z odcedno vodo iz predora. Črpališče bo namenjeno prečrpavanju vode v obstoječi zbiralnik, ki služi za gašenje.

Bodo pa naši sodelavci rednega vzdrževanja zaporo v predoru izkoristili za izvedbo nekaterih rednih vzdrževalnih del, kot na primer sanacijo poškodbe hidroizolacije ter vozišča na mostu čez Savo.

In pazi tole!
Citat:
Predvidevamo, da bo potrebno vsaj trikrat predor tudi popolnoma zapreti, kar bomo storili v nočnem času. Prva popolna zapora bo predvidoma v soboto 15.10 2011 ob 22 uri in bo trajala predvidoma do nedelje do 2 ure zjutraj. Ostali dve popolni zapori se bodo izvedle predvidoma v sredini decembra.

Je pa za naslednje leto predvideno tudi barvanje sten predora.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Prejšnji teden v sredo sem čakal pol ure pred tunelom. Nebi blo nobene panike, če bi bil potem v tunelu kak delavec! Mater, nikogar ni bilo. Ta torek sem pa šel nazaj grede lepo čez Korensko sedlo.

Pa še eno vprašanje. Zakaj hudiča je slovenska stran tako depresivno siva?! Kar stemni se ti, ko zapelješ iz Avstrijo v Slovenijo.
rolleyes-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja zakaj ? ker je naša prihodnost siva..... Šalo na stran. Je pač treba predor pobelit pa je bel. Pred leti sem se vozil skozi Reške tunele in ker se voziš večkrat ne opaziš kako greozno sivi so ko pa so jih pobelili sem najpej pomislil da nekaj ne štima. Danes so spet dobri stari sivi tuneli....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Pa še eno vprašanje. Zakaj hudiča je slovenska stran tako depresivno siva?! Kar stemni se ti, ko zapelješ iz Avstrijo v Slovenijo.
rolleyes-1.gif

Ker smo mi na sončni strani alp in je dovolj svetlo brez malarije.