Tüv za športni filter

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Kdo ga v Sloveniji zrihta?
confused-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Tako, da lahko dobim homologacijo. Sem kupil filter, pa je rekel stric v trgovini, da je bojda v MB nekdo, kje lahko dobim papirje in pa homologacijo.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Čisto neuradno ("javna tajna"): BAJE pri Urošu iz U-style (LJ) dobite tuv-e za vsako bedarijo, ki si jo želite namontirati na space rocket. Cena: BAJE malenkost. --------- Pa to ni iz une: "rekla-kazala".

lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
confused-1.gif

Od kdaj se rabi tuf za filter?

Kako bo pa stric miličnik sploh dokazal da ga imaš, da mu ga moraš nato vpisanega pokazat v kartončku?

Miličnik: "Blo kaj predelav?"
Inkvizitor: "Ne, ni blo" (oz to kaj maš v kartončku)
Miličnik: "Zakaj se vam pa avto tak dere?"
Inkvizitor: "Tak je od kar smo ga pripeljali s trgovine"

Haube pa kok je meni znano nerabiš odpirat, če pa že, kaj njega kvalificira da ve kaj je "športni" filter kaj pa ne...

Ma kak tuf, prišparaj teh par €.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Ja samo da "si takega kupil" ti čisto nič ne pomaga...... odpira haube in sodi pa itak nena policist, pošlje te na izrednega tehničnega. Čeprav ne vem če te bo samo zaradi filtra s tem zajebaval, to pa res
smile-1.gif
mogoče če ima slab dan.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
confused-1.gif

Od kdaj se rabi tuf za filter?

Kako bo pa stric miličnik sploh dokazal da ga imaš, da mu ga moraš nato vpisanega pokazat v kartončku?

Miličnik: "Blo kaj predelav?"
Inkvizitor: "Ne, ni blo" (oz to kaj maš v kartončku)
Miličnik: "Zakaj se vam pa avto tak dere?"
Inkvizitor: "Tak je od kar smo ga pripeljali s trgovine"

Haube pa kok je meni znano nerabiš odpirat, če pa že, kaj njega kvalificira da ve kaj je "športni" filter kaj pa ne...

Ma kak tuf, prišparaj teh par €.

Hja... moja zgodba je bila taka - Lj - BTC, po omejitvah, lučke za mano... vozniško, prometno, homokarton, ker se mu je zdelo, da je avto prenizek, homo prazen in sem moral za njim na izrednega tehničnega, tam je bilo vse vredu, dokler niso odprli havbe... jeben "športni" filter, ki je bil na avtu že ob uvozu, se pravi sem z njim naredil homologacijo, 1. registracijo v SLO in še 2x sem naredil tehničnega brez problemov, na izrednem pa table dol in 400€...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Dejansko lahko dobiš kazen za vsako bedarijo, ki jo je kdorkoli dal gor pa da ni originalno. Vse je odvisno od "stanja" v katerem je uradna oseba. Seveda pripomore tudi, če se znate obnašat trenutku primerno. Če nimaš vsega "pošteplanega" in si potem še ultra pameten, ti jaz dam kazen v sekundi za vse mogoče. Pokrov motorja ti lahko policaj odpira (oziroma jo moraš sam). V kolikor vas ustavijo "krimiči" vam lahko pregledamo tudi notranjost avtomobila. Vendar pozor: ne sme fizično v avto brez naloga, spet lahko zahteva od vas, da mu pokažete kaj imate v raznoraznih predalčkih.
Je pa dosti takih, ki vam pogledajo skozi prste, če ste "normalni".

lp

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Jaz sn se s tak predelanim avtom okol vozo, da bi mi ga na licu mesta lahko bek vzeli........pa niti ene homologacije vpisane.......pa sn jih vedno loleke tak obrno, da več niso vedli sploh zarad česa so me vstavli
smile-1.gif

aja pa še ON: Na kraj pameti mi ne pride, da bi metal dnar bek zarad tega, da mam filter vpisan
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pa če so bedaki... zadnjič so hotli focusa rs zvlečti na izrednega, ker ni v homologaciji vpisanih spojlerjev in izpuha.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Glej, vsako stvar, ki ni serijska za avto in če se pri vgradnji take stvari spremeni katerakoli lastnost (je bolj glasen, nižji, trši, in tako dalje), jo je treba homologirati. Kar se tiče zračnega filtra, imajo skoraj vsi vgradnega, ko zamenjaš to s športnim, torej vržeš ven škatlo za zračni filter in daš eno rosfrei cev pa potem konusni filter si s tem naredil predelavo, ki jo je treba homologirati. Zakaj? Povečal si glasnost samega avta in serijsko ni na voljo za tvoj avto. Saj ni težko razumeti.

Edino kar mi je smešno, vsi bi dali za 50 € športni filter gor, ko pa vas policaj ustavi in dobite še kazen v višini 400 € jo pa lahko plačate. Kaj se ne bi prej pozanimali kje lahko kupite zračni filter s homologacijo za vaš avto? Seveda ni več 50 € ampak 400 € tudi ne.

Obstaja pa še ena možnost, da obstoječo škatlo za zračni filter predelate, da paše konusni filter noter ali pa še bolj enostavno, kupite vgradni športni filter, spremenite dotok zraka, da dobi čimveč mrzlega zraka.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Pa če so bedaki... zadnjič so hotli focusa rs zvlečti na izrednega, ker ni v homologaciji vpisanih spojlerjev in izpuha.

Ne me jebat
hysterical-1.gif
Jaz sn hin od smeha, da sem zravn......

Ja majo modeli včasih vesoljske zamisli........meni se je enkrat en v prage pikno, ko je bil edini serisjki del na avtu....pa mu nisn mogo dopovedat.....nikak, pol je še te malo gledo pa neke, po neke časa pa reko .....zgini smrkavec
smile-1.gif