Tržna vrednost nepremičnin by GURS

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Kako je Zidarjev dvorec vreden 100 tvoj pa 200 ne vem. Vem, da je pomemben podatek neto površina, starost, obnove, uporabna površina... še kaj?? Mogoče si ti pošteno napisal, nekdo je pa lagal pri teh podatkih. Se strinjam, da bo teplo tudi pri socialnih transferjih. Najbolj žalostno je, ko je nekdo 10 let pacal svojo hišo, zdaj mu je ocenjena kot nova... cel čas na robu preživetja... zdaj pa bo tepen še iz strani države, ker se recimo ne da narediti stare hiše. Dejanske vrednosti posamezne nepremičnine si sicer res ne da na splošno določiti. Razen vsak objekt posebej, kar je nemogoče. Da sva midva soseda, in imava enaki hiši, samo eden je uporabljal boljše in dražje materiale, izolacije, urejeno okolico, centralno gretje recimo "zemlja -zrak" (stvar je draga), drugi pa navadno centralno peč, naj bi bila cena po njihovem enaka... tržna vrednost pa niti približno ne bi smela biti enaka.
Nekako mi vse smrdi na tole: Razne denarne socialne pomoči se bodo morale vračati pri zapuščinah, vrednosti nepremičnin so na splošno nižje od realnih. Torej, procent bogatejših ljudi bo lahko na ta način zopet služil, revnejši pa še hitreje propadali. Torej: Nekomu vzamejo neko hišo, ker ne more vrniti neke socialne pomoči. Država rubi nepremičnino, ki je najbližje dolgu po ceni , ki jo je določil GURS. Nepremičnina se proda naprej na licitaciji ali po tržni ceni. Razlika nam je pa znana vsakemu posebej.
Torej če nimaš denarja, ti bodo že kaj uzeli dokler ne ostane nekdo brez gat, če ga pa imaš, boš pa kupoval od teh revežev in se še bogatil. No, samo moje mnenje..
Nekak me spominja vse skupaj na Rusijo. Reveži in bogataši... vmes pa nič.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja, samo potem se bodo pritožili tisti, ki imajo sicer ocenjeno na manj kot tržno vrednost, ampak ne dosti manj tako kot moj primer zgoraj in se bodo pritoževali, dokler ne zbijejo na 1/3 tržne recimo?
možnosti pritožbe NI!!
Sej sem napisal zgoraj mnenje, ki je res samo moje ampak vseeno. Zadeva je dvorezen meč. Če bo nekdo prešel do kakšnega dolga, bo exspresno hitro še ve večji riti, kot je bil.
Tipi so se odločili reševat državo iz dolgov na račun nepremičnin, ker samega denarja ne morejo oz. nimajo več kje vzeti.
Minimalna plačo določjo 560€.....(kaj pa nezaposleni) torej takšni ne morejo plačevat velik davka in zapravljati. Imajo pa kakšno nepremičnino in takim jo je najlažje vzeti. (danes si ni problema v prometu nabrati za jurja kazni, pa čeprav s tem nisi nobenega ubil ali neposredno ogrožal)
Torej če je nekdo dolžen državi 20 jurjev... mu rubijo vikend vrednosti 20 jurjev. Prodajo po enaki vrednosti kupcu z denarjem..... ta proda naprej po tržni vrednosti, ki pa je lahko 30 jurčkov ali za 30 jurjev več, kot so kupili. Odštejemo dajatve in stroške.... ostane lep kupček denarja.
In tisim, ki bodo doživel rubež, bi bilo boljše, da je vrednost večja. Tako da se mi zdi še največji problem te socialne zadeve okol "kreditiranja" pomoči potrebnih.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
LOL, pri nas je moje stanovanje enake vrednosti kot zgornje, ki je duplex in precej večje
grin1.gif

Parkirišča so pa iz strani kar izginila....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
(CAPTCHA)
"Pri vpisu kode pazite na VELIKE in MALE črke, ki jih je potrebno ob vpisu upoštevati."

Pol pa uporabijo font, kjer male črke izgledajo identično kot velike
bonk.gif

Pfh, kdo bi lahko tega dekodiral:
1390634-captchaGUP.png

Priponke

• 1390634-captchaGUP.png
    1390634-captchaGUP.png
    3,4 KB · Ogledi: 96
Nazadnje urejeno:

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Citat:
Uporabnik stein pravi:
(CAPTCHA)
"Pri vpisu kode pazite na VELIKE in MALE črke, ki jih je potrebno ob vpisu upoštevati."

bonk.gif

klik na gumb nova slika ali pa k okulistu (ec6DJA)

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Mogoče kraj nima sistema ulic. S tem sem se sam zajebaval z Brezovico pri Ljubljani.

Vrednost nepremičnine je - (kaj mora človek naredit da dobi tak rezultat)
grin1.gif

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
(CAPTCHA)

bonk.gif

v čem je poanta teh kod?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.174
113
Menda so jim hekerji vdirali in spreminjali podatke, so modro ugotovili na 24ur.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kode so zato, da kdo ne pobere ven vseh podatkov za celo Slovenijo. So pa dali tako blesave, da tudi večina ljudi potrebuje kar nekaj poizkusov.

Sicer pa ne vem zakaj bi skrivali podatke, pridobljeni so z davkoplačevalskim denarjem in bi morali imeti vsi dostop do vseh.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Sicer pa ne vem zakaj bi skrivali podatke, pridobljeni so z davkoplačevalskim denarjem in bi morali imeti vsi dostop do vseh.

Zakaj že? Zakaj bi ti moral vedet, koliko je sosedova hiša vredna?
Vsak bi moral imeti možnost pogledat za svojo nepremičnino, in to je to.
Upam, da jih Pirc Musarjeva zašije in da bo tudi tisti bebavi direktor GURSa kot odgovorna oseba plačal kazen ... Za vsako kršitev posebej.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ajde za GURS...

Kaj pa npr. za oddajo komentarja na neki xy nepomembni strani?
Zaščita pred "roboti", ki avtomatsko oddajajo komentarje v obliki spama.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Zakaj že? Zakaj bi ti moral vedet, koliko je sosedova hiša vredna?
Vsak bi moral imeti možnost pogledat za svojo nepremičnino, in to je to.
Upam, da jih Pirc Musarjeva zašije in da bo tudi tisti bebavi direktor GURSa kot odgovorna oseba plačal kazen ... Za vsako kršitev posebej.

To so itak fantazijski podatki, ki nimajo blage veze z realnostjo. In kaj če gledajo sosedje?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Če nič drugega lahko vsak vidi tvoje osebne podatke (ime, naslov ipd) in premoženjsko stanje (tudi če je cena tam fantazijska).
V torek bom pri IP preveril, ali je že postopek, če ni, prijavim dirketorja GURSa ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kot da zdaj pa nihče na uč ne ve, koliko je tvoja bajta vredna.

Pa tudi pred tem je lahko vsakdo šel na občino in zahteval zemljiški izpisek za tvojo parcelo.