Tržna vrednost nepremičnin by GURS

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
PISO že vsaj 5 let omogoča to.

V času SIT si preko monete nakazal 204SIT in si dobil podatke.

V čem je fora?
bonk.gif

A veš kaj je men huje? Da imaš v eZK podatek o kreditu, koliko ga je, kaka je obrestna mera,.... TO mene bolj moti kot pa ostalo...

Točno to. SPloh pa ni nobenega razloga, da bi bil podatek o lastniku v ZK dostopen komorkoli (javen). Se da stvari drugače rešit.

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.712
113
Bemu, evo en razlog zakaj je ta vpogled napačen. Sem si pogledal spodnjega soseda z istim stanovanjem in ima vrednost 5% nižjo, pa sem mislil, da sem jo jaz dobro odnesel, hehe. Zdej sem pa zavisen v pristni slovenski maniri
smile-1.gif
.
Ga bom malo pobaral, kako mu je to uspelo...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kaj pomeni, če na strani vidim podatke objekta, ne pa tudi vrednosti (prazen prostor)?

Neto tlorisna površina stavbe (m2) 190,00
Površina zemljišča pod stavbo (m2) 70,00

Ali je prvi podatek hiša + klet ali samo hiša? Ker če je samo hiša, so se konkretno zmotili.

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.712
113
Hehe, evo si pogledal še od staršev. Bajta 250 kvadratov na parceli 2.000 m2 je vredna 65 jurjev
hysterical-1.gif
.
Krehm, ju moram povprašat, če sta to kakšna tajkuna, ker taka razmerja imata samo še Zidar pa Hilda...
grin1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Aha ok, ocenili so mi pod ceno. Parcelo pa totalno mimo. 750 kvadratov zazidljive parcele je vredno 4.900 EUR?

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.712
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Aha ok, ocenili so mi pod ceno. Parcelo pa totalno mimo. 750 kvadratov zazidljive parcele je vredno 4.900 EUR?
Tiho bodi, pa ne lajaj okrog o tem...
zmaga.gif
.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.454
2.399
113
Pomurje
V našem koncu se ena hiša porodaja čez 200k€ ocenjena pa je na 76k€. Nepremičnine bljižnih znancev so vse podcenjene.

ante50

Zelenc'
6. jun 2011
10
0
1
v mostah v ljubljani kletno stanovanje 40 kvadratov v 80 let stari hiši so ocenili na 77k,vsaj 30%preveč.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.004
1.440
113
Gledam neko stanovanje v moji bližini, ki se že nekaj časa prodaja na nepremičnine.net v vrednosti ca 800.000 EUR, ocenili so ga na 230.000
smile-1.gif
, KUUUUPIM!!!!!

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.131
1.087
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Gledam neko stanovanje v moji bližini, ki se že nekaj časa prodaja na nepremičnine.net v vrednosti ca 800.000 EUR, ocenili so ga na 230.000
Ja, "se prodaja" in "so ga ocenili".
Koliko bo pa dejansko nekdo plačal za to stanoveanje?

Tudi moje stanovanje je po GURSu ocenjeno na 100.000€, jaz pa že 4 leta iščem kupca za 500.000€.
Hmmm, koliko je potem res vredno?

Da bi dejasnko prišli do neke osnove za določitev davka na nepremičnine, bi bilo poterbno zakon o teh zadevah malo dodelati:
1. na zahtevo lastnika mora država odkupiti nepremičnino po ocenjeni vrednosti ali pa znižati ocenjeno vrednost za 5%.
2. na zahtevo države mora lastnik prodati nepremičnino državi po ocenjeni vrednosti ali pa se ocenjena vrednost zviša za 5%.
Po nekajkratnem ciklanju teh dveh pravil bi prišli do cene, ki bi bila ravno prava za obe strani.
Previsoka za državo za odkup in prenizka da bi se lastniku splačala prodaja državi.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sumica pravi:

Kolegica ima parcelo 950 kvadratov, zazidljivo, zdele bo plato nardila, pa je vrednost 790€
grin1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.004
1.440
113
Sicer ne vem kakšno je tvoje stanovanje. V moje primeru govorimo o dupleksu, vrhunski parket, centralno ogrevanje in hlajenje, ogromna terasa in balkon, inteligentna osvetlitev, samozatemnitvena stekla, 24h varovanje, 4 parkirna mesta, shramba v istem nadstropju, "klet" v istem nadstropju kot je lastno stanovanje, lastno dvigalo, itd. Ni da ni.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Da bi dejasnko prišli do neke osnove za določitev davka na nepremičnine, bi bilo poterbno zakon o teh zadevah malo dodelati:
1. na zahtevo lastnika mora država odkupiti nepremičnino po ocenjeni vrednosti ali pa znižati ocenjeno vrednost za 5%.
2. na zahtevo države mora lastnik prodati nepremičnino državi po ocenjeni vrednosti ali pa se ocenjena vrednost zviša za 5%.
Po nekajkratnem ciklanju teh dveh pravil bi prišli do cene, ki bi bila ravno prava za obe strani.
Previsoka za državo za odkup in prenizka da bi se lastniku splačala prodaja državi.
Dobronamerno zamišljeno ,ampak v okupirani Sloveniji ,še ena zanka okoli vratu poštenim davkoplačevalcem in nov vir bogastva za elito parazitskih prescev.
......-namensko bodo iskali žrtve ,ki ne obvladajo in jim prenizko ocenili ,prisilno odkupili ter preprodali izbranim .....
.......-namensko bodo nekajkrat precenili dogovorjene nepremičnine izbrancev in ker pravna država spoštuje zakon tudi odkupili na račun poštenih davkoplačevalcev ,seveda....
Nič ne moreš narest dok mamo takle ...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Malo off
Imata Zoki in cigan popolnoma enake hiše in sta celo soseda.
In Zokijeva je vredna pol miljona, ciganova pa miljon. Zakaj????

Ker ima Zoki cigana za soseda, cigan pa mandatarja

(ok... lohka brišete)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
Dobronamerno zamišljeno ,ampak v okupirani Sloveniji ,še ena zanka okoli vratu poštenim davkoplačevalcem in nov vir bogastva za elito parazitskih prescev.
......-namensko bodo iskali žrtve ,ki ne obvladajo in jim prenizko ocenili ,prisilno odkupili ter preprodali izbranim .....

Zakaj prislino odkupili? Država ti po tej ceni ponudi odkup. Lahko rečeš ja, lahko pa rečeš ne in se ocena zviša za 5%. In to se lahko ponavlja (lahko pa enkrat rečeš OK, za ta denar pa mejte) oz če je že dovolj visoka cena greš na točko 2.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

Te cene so totalno mim; premosorazmerno z našo javnoupravo.
smile-1.gif

Moja hiša na 2x manjši parceli, kot sosed, ima 30% večjo vrednost....WTF?! Kje se pritožim?