IN si spregledal ?
Velika večina je Sharanov, Alhamber je za vzorec.
Zanimivo, na motor-talk.de nisem zasledil prevec pritozb glede el. vrat. Ce je samo to, se enostavno resi, jih pac ne vzames - itak niso nujna za prezivet.
Itak, jemljem z rezervo, clovek ima specificne okoliscine. Ampak, omenil je tezave, zato prasam.
Ja, to sem tudi opazil. Iz ene skrajnosti v drugo. En kup ljudi se samo zapici v 3 otroske sedeze in pozabijo, da bo treba tovorit ogromno ostale robe zraven - vozicki, poganjalcki, skirce, kolesa, rolke, kufri, ni da ni.
Kar se mene tice (kmalu pride 3. otrok), je sharan idealen. Cudi me, da je bil v tej temi omenjen sele po xx ostalih predlogih; prav tako je tezko razumet, zakaj ta vrsta avtov izumira. Resno razmisljam, da bi kupil novega. Malo me matra, da je model ze tako star (kao tik pre ukinitvijo), ampak po drugi strani ima vse kar rabim...
In kaj furas?Mal razmisli koliko časa rabiš šaro za dojenčka (voziček, posteljo, poganjalce,...), torej prtljažnik. Max. 2 leti, avto pa kupuješ za 5 let plus. Torej vsi kombiji odpadejo že v štartu. Ko se gre smučat gre kišta na streho (nazadnje letošnjo zimo sem imel na smučanju pet kompletov za smučanje, smučarski tek, drsanje, 2x sani...). Povejte v kater potniški kombi gre 10 parov smuči pa da jih nimajo potniki pod nogami. Tudi za 10 dnevno kampiranje bi bil kombi brez pritiklin premajhen, torej zapnem prikolico...skratka, velik avto pri treh mulcih rabim samo še zaradi treh otroških sedežev zadaj (še vedno imam zadaj 3 sedeže polne velikosti, ne vem kako se temu razredu reče, preden je jahač). Prtljažnik je pa večinoma nafilan do roloja. Pa vlačimo večinoma s seboj 5x več šare kot jo potem res rabimo.
Da bi se pa dnevno vozil s kombijem za 15 jurjev samo zato da mi voza ne bo treba zlagat, pa raje hodim peš.
Mal razmisli koliko časa rabiš šaro za dojenčka (voziček, posteljo, poganjalce,...), torej prtljažnik. Max. 2 leti, avto pa kupuješ za 5 let plus. Torej vsi kombiji odpadejo že v štartu. Ko se gre smučat gre kišta na streho (nazadnje letošnjo zimo sem imel na smučanju pet kompletov za smučanje, smučarski tek, drsanje, 2x sani...). Povejte v kater potniški kombi gre 10 parov smuči pa da jih nimajo potniki pod nogami. Tudi za 10 dnevno kampiranje bi bil kombi brez pritiklin premajhen, torej zapnem prikolico...skratka, velik avto pri treh mulcih rabim samo še zaradi treh otroških sedežev zadaj (še vedno imam zadaj 3 sedeže polne velikosti, ne vem kako se temu razredu reče, preden je jahač). Prtljažnik je pa večinoma nafilan do roloja. Pa vlačimo večinoma s seboj 5x več šare kot jo potem res rabimo.
Da bi se pa dnevno vozil s kombijem za 15 jurjev samo zato da mi voza ne bo treba zlagat, pa raje hodim peš.
Se strinjam. Vsak dan vozim kombi. To je za delo ne pa za družine. Sploh veste kako se pelje s kombijem ali osebnim? Še premium znamka MB z Vitom, se skrije proti osebnim.