Tri otroški sedeži en avto

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Zanimivo, na motor-talk.de nisem zasledil prevec pritozb glede el. vrat. Ce je samo to, se enostavno resi, jih pac ne vzames - itak niso nujna za prezivet.

Itak, jemljem z rezervo, clovek ima specificne okoliscine. Ampak, omenil je tezave, zato prasam.

Ja, to sem tudi opazil. Iz ene skrajnosti v drugo. En kup ljudi se samo zapici v 3 otroske sedeze in pozabijo, da bo treba tovorit ogromno ostale robe zraven - vozicki, poganjalcki, skirce, kolesa, rolke, kufri, ni da ni.
Kar se mene tice (kmalu pride 3. otrok), je sharan idealen. Cudi me, da je bil v tej temi omenjen sele po xx ostalih predlogih; prav tako je tezko razumet, zakaj ta vrsta avtov izumira. Resno razmisljam, da bi kupil novega. Malo me matra, da je model ze tako star (kao tik pre ukinitvijo), ampak po drugi strani ima vse kar rabim...

Mal razmisli koliko časa rabiš šaro za dojenčka (voziček, posteljo, poganjalce,...), torej prtljažnik. Max. 2 leti, avto pa kupuješ za 5 let plus. Torej vsi kombiji odpadejo že v štartu. Ko se gre smučat gre kišta na streho (nazadnje letošnjo zimo sem imel na smučanju pet kompletov za smučanje, smučarski tek, drsanje, 2x sani...). Povejte v kater potniški kombi gre 10 parov smuči pa da jih nimajo potniki pod nogami. Tudi za 10 dnevno kampiranje bi bil kombi brez pritiklin premajhen, torej zapnem prikolico...skratka, velik avto pri treh mulcih rabim samo še zaradi treh otroških sedežev zadaj (še vedno imam zadaj 3 sedeže polne velikosti, ne vem kako se temu razredu reče, preden je jahač). Prtljažnik je pa večinoma nafilan do roloja. Pa vlačimo večinoma s seboj 5x več šare kot jo potem res rabimo.

Da bi se pa dnevno vozil s kombijem za 15 jurjev samo zato da mi voza ne bo treba zlagat, pa raje hodim peš.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Mal razmisli koliko časa rabiš šaro za dojenčka (voziček, posteljo, poganjalce,...), torej prtljažnik. Max. 2 leti, avto pa kupuješ za 5 let plus. Torej vsi kombiji odpadejo že v štartu. Ko se gre smučat gre kišta na streho (nazadnje letošnjo zimo sem imel na smučanju pet kompletov za smučanje, smučarski tek, drsanje, 2x sani...). Povejte v kater potniški kombi gre 10 parov smuči pa da jih nimajo potniki pod nogami. Tudi za 10 dnevno kampiranje bi bil kombi brez pritiklin premajhen, torej zapnem prikolico...skratka, velik avto pri treh mulcih rabim samo še zaradi treh otroških sedežev zadaj (še vedno imam zadaj 3 sedeže polne velikosti, ne vem kako se temu razredu reče, preden je jahač). Prtljažnik je pa večinoma nafilan do roloja. Pa vlačimo večinoma s seboj 5x več šare kot jo potem res rabimo.

Da bi se pa dnevno vozil s kombijem za 15 jurjev samo zato da mi voza ne bo treba zlagat, pa raje hodim peš.
In kaj furas?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113

Kot da je faking tragedija, če po dveh letih traffica prodaš in kupiš bistveno boljši voz v Touranu a ne?

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Eni menjajo voz vsako leto ali še pogosteje. Vsakič ko se pripelje mimo šansa ki je ne smejo zamudit. Nobena tragedija če se ti da jebat s tem. Kakorkoli obrneš, trafic za vsakdanjo privat rabo je kot bi namesto žlice jedel z lopato. Saj se da, lačen ne boš.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.767
6.161
113
blizu močvirne prestolnice
Se strinjam. Vsak dan vozim kombi. To je za delo ne pa za družine. Sploh veste kako se pelje s kombijem ali osebnim? Še premium znamka MB z Vitom, se skrije proti osebnim.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Dejstvo je, da niti nov Sharan, niti nov Galaxy nista več tako uporabna, kot takrat, ko sta imela še skupen avto. Še vedno pa sta največja v segmentu novih osebnih vozil. Edini, ki ima več prostora, je novi Berlingo XL. Berlingo ima skoraj toliko prostora, kot kombiji. Je pa tudi vožnja nekje na enakem nivoju.

Bi bila pa ta tema bolj uporabna, če bi v njej pisali samo tisti, ki imajo dejanske izkušnje s 3+ otroci.

Če še dodam, meni se Sharan zelo dopade. Drsna električna vrata, DSG, zapora diferenciala, ..... Ampak ker ima Galaxy v 3 vrsti več prostora, bom ponovno vzel slednjega. Če bi rabil samo 5 sedežev, bi bila zame izbira jasna.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.526
113
Berlingo ima obratno sorazmernost estetike in praktičnosti. kot mama 3 otrok, ki ga ima v lasti 7 let, mislim, da imam nekaj izkušenj s tem. čeprav bo zdaj kaki pameten skočil. tako da mogoče bi bilo bolj prav, naj se oglašajo tisti s 3 otroci, ki se še spomnijo kako je, ko kaki niti za sebe ne ve, kaj šele da bi kaj sam naredil in pri tem pomagal (npr sedel, hodil, se znal sam pripeti). pa naj pomnoži s 3. ni čisto isto. zdaj ga je zamenjal suv, kufra več ne rabim. rabim pa še zmeraj 3 zice zadaj.

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Slucajno videl na TV in se spomnil da ta eksot obstaja tud v slovenistanu:
Chevrolet Orlando anyone? :)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.486
113
Jest sem in še funkcioniram s Citroenom C8. Zdej so mulci že davno zreli za "normalen" avto, pa sem se te kište tok navadil, da ne vem, kaj nej kupim. Ma pa kišta že krepko čez 300 jurjev. Edini primerljiv avto na trgu je Spacetourer, oziroma Peugotova različica Traveler. Vse ostalo ni niti blizu C8 al pa starmu Sharanu, al pa Galaksyu.

Moram pa rečt, da sem skor umrl od smeha, ko je padla izjava Touran.... To ni normalen avto, to je enoprostorc, pika, sam da ene vrste zicev nima. Super avto, sam še vseen kišta. In tja pa verjamem da gre 5 biciklov na streho.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.486
113
Aja, pa daleč najuporabnejša stvar, ko je treba otročad pripenjat v avto so drsna vrata.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Pri meni je stari bencinski Sharan (2006) pred kratkim obrnil 300.000km. Jeseni bo 10let od nakupa, v njem so gor zrasli trije otroci, a tudi v prihodnje se nekako ne vidim v prehodu na 'običajen' družinski avto. Avti kolegov (veliki karavani, dolžine blizu 5metrov) so mi enostavno preveč utesnjeni, vstop na zadnjo klop je neprimerljiv s starim enoprstorcem.
Tri leta za kampiranje, dopuste in daljše družinske izlete uporabljam precej dobro opremljen in motoriziran MB Viano, kjer za družinsko uporabo ne pogrešam ničesar, kar imajo manjši avti. Zaradi mer (kak cm mu manjka do 5metrov dolžine in 2m višine) pridem v praktično vse parkirne hiše in na praktično vsa parkirna mesta.
Pa da ne bo napačnih predstav: še vedno zeloooo uživam v majhnih in hitrih avtih. :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
kalbo
Težko primerjaš C8 in travelerja. Kot mi je znano iz furgon verzije je v njega poštena stopnica ne najdem zdele fotke, tudi zadaj je stopnica.
No saj če ne bi bila, bi bilo pa že za kakšnega okornega odraslega previsoko.
Sharan prve generacije ima za moje noge že kar malo visoko sedež. Ampak je za preživetje. Zato ima rabljeni marsikateri precej oguljeno levi rob preko katerega vozniki drajsajo z ritjo
dsc_0799.jpg

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Večji (širši) ko bo avto težje boste nalagal in pripenjal otroka. Zdaj če v tem vidite težavo, potem je res najbolje iti v kombi v katerega tudi sami vstopite skupaj z otrokom in potem ni potrebe po sklanjanju v avto.
Si ne predstavljam da bi v "cliota" lezel z otrokom v naročju.
Še nekaj: kako ste otroka odvadili da vam ne brca (opira) v sedež spredaj. Pri nas je bilo nekaj časa to precej redno na tapeti. Potem sem nekajkrat enostavno ustavil ob robu ceste in smo šli naprej ko se je nehalo. Če imaš seveda čas, prostor, pa da otrok to ne razume narobe.