Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Kaj je že kdo sedel v Carolli HB? Je res tako malo prostora na zadnji klopi?

Jaz sem. Malo je prostora. Jaz sicer sedim bolj naprej kot voznik in nekdo, ki bi za mano sedel ne bi imel težav, če pa sediš bolj nazaj pa zna biti problem zadaj s prostorom. Poleg tega ima HB krajšo medosno razdaljo in precej pozna.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Sem danes peljal testno Corollo 1.8 TS. Sem navdušen nad vožnjo, vodljivostjo, lep dizajn... edino zmoti nabijanje obratov med pospeševanjem. No, mogoče bi se sčasoma navadil. Verzija z 2.0 motorjem pa ni tako glasna med pospeševanjem? Pa tudi paketi opreme se malo čudno nastavljeni. Recimo, če bi rad imel parkirne senzorje, moraš vzeti najdražjo opremo...WTF?? Ampak kljub vsemu je Corolla kandidat za nakup. Ostaja edino dilema, ali vzeti maksimalno opremo z slabšim motorjem, ali srednjo opremo z močnejšim motorjem.
Je mogoče kje testni podatek o elastičnosti 60-100 km/h? Jaz ga ne najdem.

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
80-120 kmh v ca. 8s. Jasno kick down, ker fiksnih prestav ni. Druge nevšečnosti kot visoki obrati motorja pa pri takem dejanju ni, vleče zelo lepo in zvezno.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Razlika med 1.8 in 2.0 je svetlobna leta. 2.0 ne nabija tako obratov oz. jih za krajsi cas, vsesplosno se pelje 2.0 boljse.

EDIT:
Evo video

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.363
2.392
113
SV SLO
Sem danes peljal testno Corollo 1.8 TS. Sem navdušen nad vožnjo, vodljivostjo, lep dizajn... edino zmoti nabijanje obratov med pospeševanjem. No, mogoče bi se sčasoma navadil. Verzija z 2.0 motorjem pa ni tako glasna med pospeševanjem? Pa tudi paketi opreme se malo čudno nastavljeni. Recimo, če bi rad imel parkirne senzorje, moraš vzeti najdražjo opremo...WTF?? Ampak kljub vsemu je Corolla kandidat za nakup. Ostaja edino dilema, ali vzeti maksimalno opremo z slabšim motorjem, ali srednjo opremo z močnejšim motorjem.
Je mogoče kje testni podatek o elastičnosti 60-100 km/h? Jaz ga ne najdem.

Boh pomagaj pa kdo sestavlja te pakete opreme pri toyoti. Parkirne senzorje lahko doplačaš pri Dacii če jih rabiš(govorim o originalnih ne naknadno vgrajenih) Imaš kamero zadaj parkirnih senzorjev pa ne moreš dobiti v nižjih stopnjah oprem. Pa ti so malo bolani. Isto glupa fora pri yarisu omejevalnik hitrosti da tempomat pa NE kot da je to zdaj neka visoka tehnologija v letu 2019. Pri Dacii isto serijsko.(tempomat in omejevalnik). To pogojevanje z opremo v paketih in nezmožnost kupovanja posamične opreme, ki jo želiš je eden OGROMEN minus VZHODNIH znamk avtomobilov.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Boh pomagaj pa kdo sestavlja te pakete opreme pri toyoti. Parkirne senzorje lahko doplačaš pri Dacii če jih rabiš(govorim o originalnih ne naknadno vgrajenih) Imaš kamero zadaj parkirnih senzorjev pa ne moreš dobiti v nižjih stopnjah oprem. Pa ti so malo bolani. Isto glupa fora pri yarisu omejevalnik hitrosti da tempomat pa NE kot da je to zdaj neka visoka tehnologija v letu 2019. Pri Dacii isto serijsko.(tempomat in omejevalnik). To pogojevanje z opremo v paketih in nezmožnost kupovanja posamične opreme, ki jo želiš je eden OGROMEN minus VZHODNIH znamk avtomobilov.
Malo še počakaj, bodo še drugi začeli omejevati zaradi WLTP. Nemci (VW) so pri nekaterih modelih že začeli s feltnami...
Sicer pa to kar pišeš je veliko odvisno od uvoznika kako bo nastavil pakete.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.753
800
113
toti Maribor
Malo si poglej VW in Audi. Daš za avto 25k in več, pa moraš še pol stvari doplačat. Toyota Carolla oprema Luna ima za moje pojme vse kar rabim.

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
389
178
43
gledam karavana - TS
tudi mene muči dilema.. ali 1.8 executive ... ALI ... 2.0 sports ?
Kaj je smiselneje...

(no ja glede na to, da sem sedaj 7 let vozil focus karavana 1.0 - 125 KM in bil zadovoljen z zmogljivostmi - bi mogoče rekel, da raje 1.8 pa več opreme...)
(po drugi strani pa sem testno vozil 2.0 in je res luštno imeti to zmogljivost...)

dilema, dilema...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.753
800
113
toti Maribor
Ti pa že kar nekaj časa nisi pogledal paketov pri VW aneda ne?
Sem. Evo koda avta za konfigurator=JG3BUG . A3 Sportback 30 TFSI 28.020,21 EUR. Na to ceno še doplačilo 855,25 EUR za tempomat, 826,38 EUR za line assist itd.:nigladek::bonk:+ 535,94 EUR za senzor dežja, ker je pogoj še paket s kup druge solate. VW ni nič kaj drugače. Pa ne mi rečt, da je A3 kaj boljši od Corolle TS.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.687
5.867
113
Sem. Evo koda avta za konfigurator=JG3BUG . A3 Sportback 30 TFSI 28.020,21 EUR. Na to ceno še doplačilo 855,25 EUR za tempomat, 826,38 EUR za line assist itd.:nigladek::bonk:+ 535,94 EUR za senzor dežja, ker je pogoj še paket s kup druge solate. VW ni nič kaj drugače. Pa ne mi rečt, da je A3 kaj boljši od Corolle TS.

Čak malo... A3 je folksvagen?????? Resno no? A gremo h Corolli prilagat cenike Lexusa?

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113

Parkirne senzorje lahko naročiš dodatno, ca. 300€ (kamera zadaj je serijsko od Luna dalje), ne vem pa kako to da še vedno nimajo tega cenika dodatne opreme objavljenega na netu. Ne razumem pa kaj ti bo omejevalnik, če imaš radarski tempomat (že v osnovnem paketu opreme)? Nastaviš 55 kmh in avto sledi tistemu spredaj, če ni nobenega pred tabo gre pač 55 kmh.

Glede Yarisa, (vsaj za hibrida) je tempomat samo ena ročka za dokupit, vsa elektronika je že notri, vgradijo na uradnem servisu, ali pa vsak pod kozolcem, če je cena problem.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15