Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Bedaki mislijo, da se z vozilom znajdejo samo korita za rože in podobne statične stvari. Prileti pa tudi dveletni otrok od "nikoder" in senzorji so takrat zlata vredni. Na kamero moraš zijati, ti pa mogoče takrat ravno gledaš v ogledalo na nasprotni strani, vozilo pa se še premika.
Od ne vem točno kere stopnje opreme naprej je tudi vgrajeno potem v corollo, da sam zabremza v rikverc, če kaj pride iznenada oz da ne vidiš. To je tudi dobra zadeva.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Bi rekel, da od Executive, se pravi najvišje opreme, ker seveda brez senzorjev ta funkcija ne deluje. Ravno zaradi tega, bi rad imel senzorje.
Ženina Mazda 2 Takumi za 14,5k€ pa recimo to vse že ima. Se pravi zadnje senzorje in zaznavanje prihajajočega avtomobila pri vzvratni vožnji s parkirišča in tudi kamero.
Pa tudi prednjih senzorjev se nebi branil, ker jih v trenutnem avtomobilu imam in še kako prav pridejo pri parkiranju v garaži, na par cm do zidu.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.673
1.041
113
Pepe, ti si res namontiraj po 3 kamere na vsako stran. Res se lahko zgodi, ja. Tud avion lahko cez 5 minut pade nate. Tko da se en senzor na streho, takoj nemudoma, da bo lazje spat. Sam ne kompliciram tolk, to je vse.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.037
832
113
Verjetnost, da avijon pade na tebe al pa, da ti otrok skoci na cesto je res ista ja.

Ce bi ze moral izbirat med senzorji in kamero, vzamem definitivno senzorje. Hkrati lahk ogledam ogledala (oz. nazaj) in zraven še piska.
Ko gledam drugam je kamera neuporabna.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Hja, torej za vse senzorje kupiš:
- Corolla TS 1.2t executive za 24k €
- Corolla TS 1.8 executive hibrid za 27k €
- Corolla TS 2.0 executive hibrid za 29k €

Problem rešen, če ti ni všeč pojdi h konkurenci druge kompromise sklepat in te kompromise čez 5 let prodajat na trgu rabljenih vozil.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Ce bi ze moral izbirat med senzorji in kamero, vzamem definitivno senzorje. Hkrati lahk ogledam ogledala (oz. nazaj) in zraven še piska.
Ko gledam drugam je kamera neuporabna.
Tudi sam mislim tako. Kamera ti da zelo uporabno informacijo, če je zadaj kaka luknja, jarek. Glede tega je v redu. Glede ovir pa so senzorji povsem dovolj oziroma bolj učinkovita rešitev. Kamera je namenjena varovanju pleha, senzorji pa varovanju ostalih živih bitij. Sedaj pa je pač odvisno, kaj je komu pomembno. Jasno, da v Sloveniji zmaga kamera.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.132
738
113
EU
Ampak najbrž so to trenutki (parkiranje itd.) ko ne stopiš do konca na stopalko za plin?!?:eek: Kar hočem reči je, da tudi če bi v res skrajnem primeru dotaknil kogarkoli oz. karkoli, ne bi smelo biti preveč hudo.

Ampak ja, lahko bi imeli to za doplačilo, ne pa v najdražje možnem paketu.:rolleyes:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.675
113
Ti maš sam s sabo probleme?
Kje piše da ne rabim infotainmenta. Mi je dovokj predvajanje iz usb in preko bt. Nerabim, da mi ga infotainment še povleče med vožnjo

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Hvala za podatke. Je zgleda kar odvisno od tipa voznika, kaj si želi.

Za poznavalce, je 5,2 l/100 km pri 2.0. dober rezultat v primerjavi s konkurenco?
Tule preveri za konkurenčna vozila, še najbolj merodajno iz prakse: https://www.spritmonitor.de/en/
Če vprašaš mene.. ja, definitvno OK poraba za bencinarja s skupno močjo 180hp. S tem, da če je več mestne vožnje, poraba pri hibridu samo še pada...

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK