Ajde to je res pa malo bolj luč utripne kabinska takrat. Samo kolko folka to opazi?pokaže - vsaj na Priusu, tist zvok, ko pumpo zalaufa, se sliši, ko je baterija bolj švoh, rabi dlje časa ... ne vem pa, če ima Corolla (oz. novejše generacije podobno).
Torej je hibrid pozim večji k... kot npr. bencinar(veliko zelo kratkih voženj)?ravno to je napaka - hybridni sistem je zasnovan malce drugače, tista 12v baterija se nuca zgolj za to, da se dvigne računalnik, ki požene glavno baterijo, potem pa nekje cca. 16 km vožnje rabiš, da 12v baterija dobi to energijo nazaj. zima + plus en kup takšnih voženj, pa je hitro problem.
Ne, hybrid štarta brez napenjanja akumulatorja. Načelno sploh ni težav globoko pod ničlo. Do -20 kolikor sem doživel.Torej je hibrid pozim večji k... kot npr. bencinar(veliko zelo kratkih voženj)?
Tudi benciner veliko kratki voženj ne napolni akumulatorja do konca. Oziroma je v takih pogojih življenska doba akuja dosti krajša kot pri nekem avtu, ki se dejansko kdaj zagreje.Torej je hibrid pozim večji k... kot npr. bencinar(veliko zelo kratkih voženj)?
Mi je jasno,....ampak ne gre mi iz glave, da je bil lastnik hibrida pred nakupom opozorjen, da če bo avto peveč stal, da hibrid morda ni najboljša izbira....recimo naj bi se vsaj ene 3x tedensko peljal.Tudi benciner veliko kratki voženj ne napolni akumulatorja do konca. Oziroma je v takih pogojih življenska doba akuja dosti krajša kot pri nekem avtu, ki se dejansko kdaj zagreje.
Mislim, da imajo vse corolle v zadnji generaciji od 2019 naprej LED. Vprašanje je samo če so navadne led ali matrične.se oziram proti rabljeni Corolli karavan - potrebno biti na karkoli pozoren? 2019 letnik ali mlajši, vidim pa, da imajo 1.8 variante 140hp - nimajo ti motorji 122hp?
Luna oprema ima navadne luči ali so že LED izvedenke?
A je pokvarjen al kaj...
Lahko si en booster kupiš pa ga s sabo voziš.Pol pa naj naredijo nek fizičen knof ki ga držiš in prenese elektriko iz velike v 12V baterijo, da lahko vžgeš.
Booster stalno za sabo voziš in ko ga rabiš je prazen....Lahko si en booster kupiš pa ga s sabo voziš.
Drugače pa na Aliexpress dobiš za 20€ tester za Akumulator in ga zmeriš vsako leto.
In ko je tam pod 50% lahko začneš počasi z nakupom novega.
Booster stalno za sabo voziš in ko ga rabiš je prazen....
In kaj ti tester za 20€ preverja ?
Meni so to vse uredili v pripravi avtomobila pred prevzemom in to brezplačno. Ne vem zakaj bi za to opcijo plačevali 75€?In stane mislim da okoli 75 evrov.
To je nadgradnja. Originalni prikazujejo grafiko na displayu.A Corolla ima DAB digitalno radio kot stock?
In pa še ena stvar, vozil sem 2020 Corollo hibrid, imela je parkirne senzorje ki so samo piskali, ni pa bilo nič grafičnega prikaza nikjer da vidiš kje je ovira. A je to standardno ali so bili kakšni aftermarket senzorji?
Mi je jasno,....ampak ne gre mi iz glave, da je bil lastnik hibrida pred nakupom opozorjen, da če bo avto peveč stal, da hibrid morda ni najboljša izbira....recimo naj bi se vsaj ene 3x tedensko peljal.
Zaradi tega razloga je bil avto vožen na "sprehode"(ne vem kako dolge), saj bi v nasprotbem primeru stal več tednov(>mesec).