Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Saj se spomnite, da sem v pol ure izpraznil akumulator, ker sem dal v tisto vmesno funkcijo (ko dvakrat pritisneš na start gumb in se motor ne zažene) in poslušal radio; tako kot sem to počel včasih pri klasičnih avtih (kjer je akumulator zdržal vsaj cel dan). No tega zdaj ne počnem več:zardelalter:

• Haha
Reactions: LarryClay

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
pokaže - vsaj na Priusu, tist zvok, ko pumpo zalaufa, se sliši, ko je baterija bolj švoh, rabi dlje časa ... ne vem pa, če ima Corolla (oz. novejše generacije podobno).
Ajde to je res pa malo bolj luč utripne kabinska takrat. Samo kolko folka to opazi?
Če pa avto komaj kresne pa že opazijo.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Pred leti, mi je šel aku pr Priusu 14 dni po servisu na uradnem, sem potem še klical in spraševal, pa so rekli, da ne morejo vedet kdaj bo crknil. Mislim da je bil star ene 7 let.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.036
995
113
ravno to je napaka - hybridni sistem je zasnovan malce drugače, tista 12v baterija se nuca zgolj za to, da se dvigne računalnik, ki požene glavno baterijo, potem pa nekje cca. 16 km vožnje rabiš, da 12v baterija dobi to energijo nazaj. zima + plus en kup takšnih voženj, pa je hitro problem.
Torej je hibrid pozim večji k... kot npr. bencinar(veliko zelo kratkih voženj)?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.036
995
113
Tudi benciner veliko kratki voženj ne napolni akumulatorja do konca. Oziroma je v takih pogojih življenska doba akuja dosti krajša kot pri nekem avtu, ki se dejansko kdaj zagreje.
Mi je jasno,....ampak ne gre mi iz glave, da je bil lastnik hibrida pred nakupom opozorjen, da če bo avto peveč stal, da hibrid morda ni najboljša izbira....recimo naj bi se vsaj ene 3x tedensko peljal.
Zaradi tega razloga je bil avto vožen na "sprehode"(ne vem kako dolge), saj bi v nasprotbem primeru stal več tednov(>mesec).

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Zakaj ne naredijo avto tolk pameten da če je 12V aku prazen uporabi pač veliko baterijo?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Najbrž je to ločeno iz kakšnih varnostnih razlogov, tudi električarji imajo posebej akumulator.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Pol pa naj naredijo nek fizičen knof ki ga držiš in prenese elektriko iz velike v 12V baterijo, da lahko vžgeš.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
se oziram proti rabljeni Corolli karavan - potrebno biti na karkoli pozoren? 2019 letnik ali mlajši, vidim pa, da imajo 1.8 variante 140hp - nimajo ti motorji 122hp?

Luna oprema ima navadne luči ali so že LED izvedenke?
Mislim, da imajo vse corolle v zadnji generaciji od 2019 naprej LED. Vprašanje je samo če so navadne led ali matrične.
Jaz imam karavana letnik 2019, vse bp.

• Všeč mi je
Reactions: DizzyReed

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
A Corolla ima DAB digitalno radio kot stock?

In pa še ena stvar, vozil sem 2020 Corollo hibrid, imela je parkirne senzorje ki so samo piskali, ni pa bilo nič grafičnega prikaza nikjer da vidiš kje je ovira. A je to standardno ali so bili kakšni aftermarket senzorji?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Pol pa naj naredijo nek fizičen knof ki ga držiš in prenese elektriko iz velike v 12V baterijo, da lahko vžgeš.
Lahko si en booster kupiš pa ga s sabo voziš.
Drugače pa na Aliexpress dobiš za 20€ tester za Akumulator in ga zmeriš vsako leto.
In ko je tam pod 50% lahko začneš počasi z nakupom novega.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.036
995
113
Lahko si en booster kupiš pa ga s sabo voziš.
Drugače pa na Aliexpress dobiš za 20€ tester za Akumulator in ga zmeriš vsako leto.
In ko je tam pod 50% lahko začneš počasi z nakupom novega.
Booster stalno za sabo voziš in ko ga rabiš je prazen.... :evil:

In kaj ti tester za 20€ preverja ?

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
A Corolla ima DAB digitalno radio kot stock?

In pa še ena stvar, vozil sem 2020 Corollo hibrid, imela je parkirne senzorje ki so samo piskali, ni pa bilo nič grafičnega prikaza nikjer da vidiš kje je ovira. A je to standardno ali so bili kakšni aftermarket senzorji?
To je nadgradnja. Originalni prikazujejo grafiko na displayu.

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Mi je jasno,....ampak ne gre mi iz glave, da je bil lastnik hibrida pred nakupom opozorjen, da če bo avto peveč stal, da hibrid morda ni najboljša izbira....recimo naj bi se vsaj ene 3x tedensko peljal.
Zaradi tega razloga je bil avto vožen na "sprehode"(ne vem kako dolge), saj bi v nasprotbem primeru stal več tednov(>mesec).

Zadeva je čisto enaka kot pri kateremkoli drugem avtu. A si pri drugih avtih tudi opozorjen? Vozim Toyotine hibride že 12 let, 12V baterija je crknila samo enkrat, ko je bila stara 7 lel, nekaj čisto normalnega.

Še ena zanimivost, ko je Toyotin hibrid enkrat v "Ready" torej med vožnjo ne boš doživel, da te bo 12V baterija pustila na cedilu, za razliko od kolegice, ki ji je na semaforju S&S lepo ugasnil motor, zagnal se pa ni več ker je bila 12V baterija prazna, pa to je bilo na 5 let starem avtu, dnevno se pa vozi nekje 2x15 km.

• Všeč mi je
Reactions: ynos